Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моят CNC Router си търси Прецизно менгеме

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моят CNC Router си търси Прецизно менгеме

Най добрите машинни менгемета които съм виждал през живота си са декелските и на една фирма не знам немска или швейцарска е GRESSEL . И двете имат трудов стаж над 30 години и не са мръднали . Другото което не е лошо е немско на Рьом и то работи вече едни 30 години на нашето МС 032 .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Тук има на Бизон http://www.lena-bg.com/showproduct.p...ge=bg&prid=126
      долу кликаш на PDF файла
      Нямам си идея за цената, но не я казвай на дядо си.
      Последно редактирано от i208; 23-03-15, 19:07. Причина: корекция

Коментар

При ме няма менгеме а като поставиш детайла за обработка, няма значение камък дърво или друг се захваща с едни Г образни планки с болтове 10 мм.към алуминиевия плот на машината!С 30 мм.инструмент и режейки 60 мм . мрамор няма мърдане!При интерес ще направя и снимки.Много е просто и здраво!
        driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
          При ме няма менгеме а като поставиш детайла за обработка, няма значение камък дърво или друг се захваща с едни Г образни планки с болтове 10 мм.към алуминиевия плот на машината!С 30 мм.инструмент и режейки 60 мм . мрамор няма мърдане!При интерес ще направя и снимки.Много е просто и здраво!
          Светльо, дай да видим, бре.
          На мен ми е много интересно.

И режещия инструмент снимай, и пиши два реда за управлението.
          И още два реда - как се поддържа съоръжението - чистене, мазане..
          С какво се охлажда при рязане?

Абе, пиши, и снимай - то човек се учи, докато е жив, пък ти може да дадеш инфо и от граничната зона, дори

Коментар

Първоначално публикуван от TIER Преглед на мнение
            ...Относно менгемето да разбирам ли, че е по-добре да отида при един приятел на дядо който изработва матрици и да си го поръчам при него ...? Защото на това менгеменце от четвъртия линк му дават плоскопаралелност 0.005 мм/100мм изглежда читаво или е просто китайско менте което няма да върши работа? За мен е по-важно да имам нещо качествено, което да ми върши работа, готов съм да дам и малко повече пари но да си заслужава.
            Имам като това на четвъртия линк, но 100мм. - 610013. Прилично е като изработка и за моите цели върши работа. Да, има и по-хубави, но цените им са леко неприлични...
            Ще си позволя следният съвет - купи си менгеме което е на някаква разумна за теб цена. В процеса на работа ще установиш дали те устройва или ще трябва да търсиш друго.
            Също така, не очаквай кой знае каква прецизност от подобна машина. Ако добиеш резултат под 5 стотни трябва да си доволен. Казвам го по повод, че не ти трябва най-прецизното менгеме на планетата. Достатъчно е да е като всички прилични машинни менгемета - при стягане да не повдига подвижната челюст, а с нея и детайла.
            И за финал. Трупайки опит, се допускат грешки - я инструмента в масата, я в менгемето и т.н. Възможностите за изява са практически неограничени. От тая гледна точка, не се хвърляй на супер-дупер истории, за да се ядосваш по-малко.
            Успех!
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

...... използвам това време да се запозная по-подробно с MACH3 и MasterCAM.....
              При тази ситуация менгемето ти е последна грижа .

А би ли споделил нещо по-подробно за рутера ?

- Например , на какъв етап е конструкцията , или вече си минал настройки ? И ако е последното , каква точност на позициониране имаш , граници на отклонение при повтаряемост на задвижването ....И във връзка с последното , не виждам какво е задвижването по Х , та какви направляващи си сложил ? Компенсатор на хлабини нещо ?
              И не на последно място , какви са възможностите на контролера ?

Питам тези работи , щото ако постигаш точност на обработка от порядъка на 2 стотни ( съвсем условно) , то не виждам защо ще ти е менгеме с отклонение 5 микрона ?! Че и на всичко отгоре - всичките тия неща при обработка на дърво . Освен ако не е нещо за космическата промишленост
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Благодря ти ittso за насоките! Най вероятно ще взема това менгеме от полимета, аз него си бях харесал най-много просто исках да съм сигурен че не е менте.
                Ще се опитам да отговоря и на Vlado_Ts:
                - ''Например , на какъв етап е конструкцията , или вече си минал настройки ?'' Конструкцията е на същия етап както я виждаш на снимкитеИма още някои неща да се добавят , но в общи линии е това.Относно настройките пробвох с тази функция на MACH3 при която задаваш да измине примерно 10мм и после те пита "Колко изминах?" и в зависимост от измерването се получава 159.75432 или 160.35893 (или подобни числа) все пак и часовника дава някакво отклонение.Като го сметна (приемам че няма луфт) се получава точно steps per mm 160 зотова в MACH3 съм го оставил така 160.Когато и дам да измине 20мм отклонението по часовника е +/- 0.01.Като се прибера, живот и здраве, ще направя клипче, може и аз да не меря нещо като хората. Точно когато започнах да правя тестове ме пратиха в командировка, така че още не мога да ти кажа каква е точноста на позиционирането, граници на отклонение при повтаряемост. Но за да измера правилно ще ми трява някаква база и си мисля че ако менгемето е добро ще ми помогне да си центровам машинката
                "
                то не виждам защо ще ти е менгеме с отклонение 5 микрона ?! Че и на всичко отгоре - всичките тия неща при обработка на дърво " Естествено не ми трябва такова точно менгеме, обаче при този малък размер кйто търся имам 2 варианта или вземам нещо от сорта менгеме за бормашина за 50 лв което играе с по 5мм навсякъде или вземам някое за 200лв което се води супер прецизно и му дават космическа точност ако имаш друг вариант, моля да го споделиш.
                Задвижването е със стъпкови мотори 6.5Nm с вграден енкодер има изцяло метален "съединител" между мотора и СВД-то, лагерите са само в единия край 2 ролкови конусни обърнати един срещу друг (както при някои автомобилни главини) така луфта се обира многа лесно.Направляващите са тип призматични 25мм широки с танкети, там където лежат направляващите повърхностите са шлайфани на плосък шлайф.СВД-то е с 5мм стъпка с диаметър 22мм.За контролера не знам почти нищо, освен че има вход за още една обратна връзка по всички оси.Ако нещо друго за рутера ви интересува питайте.

Коментар

Първоначално публикуван от i208 Преглед на мнение
                  Тук има на Бизон http://www.lena-bg.com/showproduct.p...ge=bg&prid=126
                  долу кликаш на PDF файла
                  Нямам си идея за цената, но не я казвай на дядо си.
                  Второто ми менгеме за което споменах във втори пост на темата е точно такова. Другото е по малко от шлайф. Успех с покупката на колегата.
                  За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Поздравлений за работата!!!

п.п.Имаш най-щастливия дядо в момента!!!!
                    Grand Vitra ddis 2008
                    SEAT Althea XL tsi 2010
                    Mitsubishi Canter

Коментар

.... Но за да измера правилно ще ми трява някаква база и си мисля че ако менгемето е добро ще ми помогне да си центровам машинката ......
                      "
                      то не виждам защо ще ти е менгеме с отклонение 5 микрона ?! Че и на всичко отгоре - всичките тия неща при обработка на дърво "
                      ....Естествено не ми трябва такова точно менгеме, обаче при този малък размер кйто търся имам 2 варианта или вземам нещо от сорта менгеме за бормашина за 50 лв което играе с по 5мм навсякъде или вземам някое за 200лв което се води супер прецизно и му дават космическа точност ако имаш друг вариант, моля да го споделиш.
                      ......
                      Леко смесваш нещата . Менгеме играе , ако е разбито . А се разбива както щур кютук , така и прецизна ултрамодерна техника за хилядарка . Въпрос на време и начин на експлоатация , нищо вечно няма .
                      А точността на менгемето е друга бира (ако приемем че не е разбито) . Та в този случай , базата пак не е проблем . Има най-различни начини , но не е за един пост писане ...както и подробностите по управлението , разбира се .
                      Дет се вика : едно по едно
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Здравейте! Върнах се в България и започвам работа по рутера Намерих този супорт и си помислих че мога да го преправя на менгеме...мислите ли че ще се получи ? Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 138.jpg
Прегледи:1
Размер:133.9 КБ
ID:5664625

Коментар

Ще станат даже две,малко са тънки винтовете!
                          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Нищо няма да стане, само ще го развалиш.
                            По добре го продай и си купи истинско менгеме.

Коментар

Първоначално публикуван от 1georgi Преглед на мнение
                              Нищо няма да стане, само ще го развалиш.
                              По добре го продай и си купи истинско менгеме.
                              Не, то ще стане но няма да е прецизно.
                              При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

... Никой не ми писа за менгемето... някакви насоки ?
                                Ако беше прочел втори пост отдавна щеше да имаш менгеме.
                                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X