Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моят CNC Router си търси Прецизно менгеме

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моят CNC Router си търси Прецизно менгеме

Здравейте! Преди известно време, с помоща на дядо ми (стругар с голям опит), направихме един CNC рутер по мой проект.
    Избрах стоманени профили заради ниската цена.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 064.jpg
Прегледи:1
Размер:115.1 КБ
ID:6083987

Име:Picture 045.jpg
Размер:60.9 КБ
ID:6083986

Име:Picture 006.jpg
Размер:115.7 КБ
ID:6083985

Име:SDC14019.jpg
Размер:142.4 КБ
ID:6083984

Име:SDC14028.jpg
Размер:137.4 КБ
ID:6083980

Име:SDC14020.jpg
Размер:77.3 КБ
ID:6083983

Име:SDC14024.jpg
Размер:73.3 КБ
ID:6083982
    Събрах малко пари и сега си търся менгеме...Спрял съм се на следващите 4 модела:
    1) http://www.ebay.co.uk/itm/VERTEX-K4-...item565a423f38

2) http://www.ebay.co.uk/itm/Vice-3-2-i...item43d8cca900

3) http://www.ebay.co.uk/itm/RDGTOOLS-3...43401732&rt=nc

4) http://www.polymeta.bg/?page=newmach&id=16 артикул 610012 .

Всякакви съвети са добре дошли защото съм съвсем начинаещ Поздрави!
    Прикачени файлове

От: Моят CNC Router си търси Прецизно менгеме

Имам като на 3тия линк и едно доста по добро. Не съм в град и не мога да снимам. Снимки най рано в четвъртък.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Това което си направил изглежда много грамотно и страхотно . Ако търсиш съвет ... моя е, сложи една ръчна плазма отгоре и си номер едно.
      Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
      Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

Първоначално публикуван от kokocholi Преглед на мнение
        .... . Ако търсиш съвет ... моя е, сложи една ръчна плазма отгоре и си номер едно.....

Почти си прав . В смисъл , че ще e почти номер едно
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

За плазма ,НЕ става. Има задвижващ винт по средата!

Коментар

Какъв вид материал ще обработваш с Рутера?Този "шпиндел" дали има необходимата мощност и надеждност при няколко часова работа?Инак поздравления за майсторлъка!
            driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Шпиндела е компромисен вариант, ще го сменя когато се повреди.Хора, които имат такава оберфреза ми казаха, че са доволни и работят от години с нея без да имат проблеми.Мощноста е 2.05kW регулира се на 6 степени от 9000-23000 оборота има цанги 6,8 и 12. Мисля до обработвам дърво (масив), но най-много ме влече алуминия Това е първия проект с който се захващам можеше и по-добре да стане, но когато я мислех исках да е по-универсална, сега бих я направил по друг начин.... Никой не ми писа за менгемето... някакви насоки ?

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
                Разбира се , че в този си вид не става

Първоначално публикуван от TIER Преглед на мнение
                .... Никой не ми писа за менгемето... някакви насоки ?...
                Единственото изискване е да е закрепено здраво и да може да стяга здраво детайла
                И по габарит да е такова , че да имаш достатъчно ход на фрезера по ос Z.
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
                  Не виждам винт който да пречи да се монтира газова горелка или плазма . Между другото , една известна фирма ми предлага машина изглеждаща по същия начин с възможност за монтаж на плазма или горелка
                  Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
                  Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

Плазмата няма смисъл да я коментирате.Машината НЕ е подходяща за плазма и НЕ смятам да се занимавам с плазмено рязане.

Коментар

Поздравявам те за изделието, другото няма значение.

Коментар

Моя шпиндел е 5.5 киловата и работи средно на около 10-12000 оборота!Има и водно охлаждане през оста на шпиндела, чисто работната му площ е 1200-800 мм.но се използва основно за мрамор и гранит!Има необятни възможности стига човек да има фантазия! Работи с Aspire и е правен в България в Кюстендил с Италиански части и вече над пет години ми служи вярно!
                        driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

TIER, къде се намираш? Външни "поръчки" приемаш ли?
                          о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Дядо ти, това е твоя човек! При това което е направил, менгемето ще е като игра.Браво за майсторлъка.

Коментар

"TIER, къде се намираш? Външни "поръчки" приемаш ли?"
                              От Пловдив съм.За напред мисля да вземам поръчки, но още нямам оборудване.В момента съм в командировка извън България и използвам това време да се запозная по-подробно с MACH3 и MasterCAM.Още не смея да взема поръчка, но може да ми пишеш на лично съобщение за какво става въпрос може и да измислим нещо.

Относно менгемето да разбирам ли, че е по-добре да отида при един приятел на дядо който изработва матрици и да си го поръчам при него ...? Защото на това менгеменце от четвъртия линк му дават плоскопаралелност 0.005 мм/100мм изглежда читаво или е просто китайско менте което няма да върши работа? За мен е по-важно да имам нещо качествено, което да ми върши работа, готов съм да дам и малко повече пари но да си заслужава.
                              Последно редактирано от TIER; 23-03-15, 18:02.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X