Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли хляб в стругарството?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Има ли хляб в стругарството?

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
    Щракнах една за представа. Е, не е рекламна ... ама толкова. Иначе паралелите са му дълги 1.7 метра.

Такава машина не е за продаване ,изучи я и се научи и ще ти е от полза!Отностно има ли хляб в тоя занаят-да ,има независимо,че тук много занаяти не се ценят особенно за хора които си правят и изпипват машините е само в +,а и не само в това по -независим си някак!Скоро гледах интервю с работодател,не можел да намери млади стругаро -фрезисти,еми то просто няма ,кой да ги научи,натам вървят нещата и при заварките!
    Последно редактирано от faster; 25-05-14, 14:20.
    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Няма да развалям темата с дискусии на тема CNC. По-горе бяха споменати в контекста на започналата класация кое било най-великата машина. За мен, те са най-великите...
      Както и да е...
      Въобще не съм искал да започва дискусия за това, коя е по-великата машина.
      След завършването на механотехникума продължих да работя на фреза в цеха, където поработвах преди през ваканциите.
      Така защитих VI-ти разряд, после ме приеха във ВМЕИ Ленин.
      Имах възможност да стана стругар - не се справях никак зле и зад универсала, ама фрезата... там ми остана сърцето.

Ако на някой му пречи предишното ми мнение, моля да се махне - то си е моето лично виждане по въпроса.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        Въобще не съм искал да започва дискусия за това, коя е по-великата машина.
        След завършването на механотехникума продължих да работя на фреза в цеха, където поработвах преди през ваканциите.
        Така защитих VI-ти разряд, после ме приеха във ВМЕИ Ленин.
        Имах възможност да стана стругар - не се справях никак зле и зад универсала, ама фрезата... там ми остана сърцето.

Ако на някой му пречи предишното ми мнение, моля да се махне - то си е моето лично виждане по въпроса.
        Това за "най-великата" машина е леко в сферата на личните пристрастия и закачки.
        Някаква част от работата за фреза може да бъде изпълнена на струг. Обратното също е валидно. Двата вида машини са доста различни и не са взаимозаменяеми. Казано иначе - наличието на фреза не обезсмисля струга, както и обратното...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Това за "най-великата" машина е леко в сферата на личните пристрастия и закачки.
          Някаква част от работата за фреза може да бъде изпълнена на струг. Обратното също е валидно. Двата вида машини са доста различни и не са взаимозаменяеми. Казано иначе - наличието на фреза не обезсмисля струга, както и обратното...
          Абсолютно си прав!

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
            : 580; 1000; 14628.
            СУ - Струг универсален . Първото 580 е максимален диаметър в милиметри на детайла който можеш да обработваш без да сваляш Н моста . 1000 е максималната дължина в милиметри на детайла който можеш да обработваш или така нареченото междуцентрово разстояние . Третото е серийния номер . Цена кой колкото даде реално между 2 и 4 000 лева . И аз не търся струг имам си . Принципно сливенските машини са малко по зле от троянските и софийските но тежката серия като твоя е на прилично ниво . Иначе в тия професии има не само хляб и суджук също има
            Явно е въпрос на гледна точка, но не съм съгласен. Всичко което можеш да направиш на универсалната фреза, можеш да го направиш и на CNC такава, но на втората можеш да направиш и куп други, които на универсалната са невъзможни или са толкова времеемки, че се обезсмислят...
            Писането на код или както често го наричат, "програмиране", за машината не е космическа наука...
            Не че не съм мъчил нашето МС и на ръчен режим но не си е работа . Машината просто за друго е създадена .
            Последно редактирано от sek.1; 25-05-14, 20:53.
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

От СУ 580 съм разочарован. До скоро нямах опит на тази серия, но сравнение с С10 и С11 се работи много по-трудно. Главния проблем поне при мене беше превключването на скоростите и ходовете за лява и дясна резба. Скоростите ми се струва че се включват трудно поради едрите зъби.

Коментар

Вече има 3D принтери, работещи с метал. Показаха работещ метален пистолет, изцяло направен с 3Д принтер. Това по въпроса за най-великите машини.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                  Показаха работещ метален пистолет, изцяло направен с 3Д принтер.
                  Те показаха и пластмасов, работещ. Тънкия момент е колко време ще работи, каква точност ще има и т.н. Като докарат технологията до там да можеш да си направиш работещ диференциал или скоростна кутия на 3D принтер, всичко останало ще се обезсмисли. Ама няма да е скоро.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                    Вече има 3D принтери, работещи с метал. Показаха работещ метален пистолет, изцяло направен с 3Д принтер. Това по въпроса за най-великите машини.
                    Това, може да го каже човек, който не е виждал наживо и двете.
                    За протокола - разполагам и с едното и другото.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Ми пусни един пищоф.
                      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Почти всичките сте ми приятели и ви обичам, и не ми се иска да ви противореча, ама ще объркате бъдещето на човека с тая еуфория. Прочетохте ли това и къде го пращате да си губи времето и енергията на село и в някакъв гараж? Според мен да насочи всички ресурси и да се развива в тая съвременна и перспективана професия.

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                        ...

Ситуацията е следната. Аз съм на 30 г. Завършил съм електротехникум, после висше "Компютърни системи и технологии". Работя като системен администратор в държавно учерждение ...

Коментар

Абе ставаше въпрос да не си продава машината и да се обучи ,та ако щеш и като хоби,това си е занаят !Професията по следване и диплома си е друго ,темата нали е за има ли хляб в стругаро-фрезистката професия!
                          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                            Прочетохте ли това и къде го пращате да си губи времето и енергията на село и в някакъв гараж? Според мен да насочи всички ресурси и да се развива в тая съвременна и перспективана професия.
                            Аз съм още по у хардкора, при писането на софта. Ако имаше кой да ме обучи - няма да се замисля и ще си купя струг. В момента си правя разни машинки от скрап, не щото не мога да си купя, а защото имам нужда от смяна на обстановката и разтоварване.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                              Почти всичките сте ми приятели и ви обичам, и не ми се иска да ви противореча, ама ще объркате бъдещето на човека с тая еуфория. Прочетохте ли това и къде го пращате да си губи времето и енергията на село и в някакъв гараж? Според мен да насочи всички ресурси и да се развива в тая съвременна и перспективана професия.
                              Андро, системен администратор не значи програмист. А програмист не значи програмист на машини с ЦПУ. Кой каквото го влече - и аз си изкарвам хляба с компютри пък имам обикновени струг и фреза. И хич не съжалявам.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                                Това, може да го каже човек, който не е виждал наживо и двете.
                                За протокола - разполагам и с едното и другото.
                                Твоят принтер (ако е един) работи по една от сигурно около десетте възможни технологии. Едните могат някаква неща, другите - други, твоят - трети...
                                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X