Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли хляб в стругарството?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Има ли хляб в стругарството?

Значи приятели , виждам че има тука доста отворени и запалени стругари . Отговора е следния - струга е любов , не те ли влече , не се хващай . Аз сега работя при един стар майстор , който работи всеки ден без прекъсване , вади между 30 40 лева чисто на ден , има и хубави дни за българската демокрация , стига се понякога с много работа и до 200 . Значи аз сега му помагам от известно време , и смятам да продължа аз да работя там , той след година и нещо ще продава работилницата , всичко за 5 6 хиляди - с 11 , колонна бормашина 2 шмиргела инвентар , ножове фрезери . Даже наема му е смешен и е на супер централно място и има много работа . Взима по 2 3 лева на втулка и по лев на резба . значи има работа в това , но такива 40 лева , другата седмица , да ги няма . Даже и тия пак имат работа и не са гладни и си хранят семействата . Хората все повече се връщат към традиционните начини и занаяти и търсят ръчно правени неща или си тунинговат коли работи . Значи аз ако става за въпрос , такъв мерак имам за струг не мога да спя . Направил съм си сам един за дърво със супорт , ножодържач , но е детска играчка . Качиш ли се на на с11 веднъж , другото късо ти идва и постно . Аз търся сега една нова или много запазена с 8 това лято да си взема , за избата , че имам едно хоби да правя лули , но мисля сериозно да се занимавам с тоя занаят . Даже се записах на курсове във един техникум тука за първите разряди . Поздрави , струга е велика машина .

Коментар

Първоначално публикуван от Rusen pd Преглед на мнение
      Значи приятели , виждам че има тука доста отворени и запалени стругари . Отговора е следния - струга е любов , не те ли влече , не се хващай . Аз сега работя при един стар майстор , който работи всеки ден без прекъсване , вади между 30 40 лева чисто на ден , има и хубави дни за българската демокрация , стига се понякога с много работа и до 200 . Значи аз сега му помагам от известно време , и смятам да продължа аз да работя там , той след година и нещо ще продава работилницата , всичко за 5 6 хиляди - с 11 , колонна бормашина 2 шмиргела инвентар , ножове фрезери . Даже наема му е смешен и е на супер централно място и има много работа . Взима по 2 3 лева на втулка и по лев на резба . значи има работа в това , но такива 40 лева , другата седмица , да ги няма . Даже и тия пак имат работа и не са гладни и си хранят семействата . Хората все повече се връщат към традиционните начини и занаяти и търсят ръчно правени неща или си тунинговат коли работи . Значи аз ако става за въпрос , такъв мерак имам за струг не мога да спя . Направил съм си сам един за дърво със супорт , ножодържач , но е детска играчка . Качиш ли се на на с11 веднъж , другото късо ти идва и постно . Аз търся сега една нова или много запазена с 8 това лято да си взема , за избата , че имам едно хоби да правя лули , но мисля сериозно да се занимавам с тоя занаят . Даже се записах на курсове във един техникум тука за първите разряди . Поздрави , струга е велика машина .
      Къде се развива действието?
      PS Фрезата е още по-велика машина

Коментар

Не очаквай парите да започнат веднага да те бият по джобовете.Име в този занаят се гради трудно и то преди всичко в това какво можеш и до какво ниво ще стигнеш.Ако работиш само заради парите и претупваш как да е нещата то никога няма да имаш опашка пред вратата си.
        Пожелавам ти успех в работата и да ти доставя удоволствие.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
          Не очаквай парите да започнат веднага да те бият по джобовете.Име в този занаят се гради трудно и то преди всичко в това какво можеш и до какво ниво ще стигнеш.Ако работиш само заради парите и претупваш как да е нещата то никога няма да имаш опашка пред вратата си.
          Има още нещо - срок за изпълнение.
          Поръчал съм нещо на двама! стругари. Ами, има вече 3! месеца, а резултат няма.
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Ako можеш да работиш, 30 лв са ти дорде се преоблечеш сутрин.
            А тези простотии се правят от името на всички ни.
            Даника
            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
              ...PS Фрезата е още по-велика машина
              А най-великата е CNC такава...
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
                Колегата Stefan55 е напълно прав, аз искам да допълня само това. Ще разбереш че си стигнал високо ниво тогава, когато вместо да изкараш две колички стружки и да си изкарал 100 лева, изхвърляш една шепа стружки и си изкарал 200.
                При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

А най-добре ако се насочиш към търговия с разни елементи които си правил за "навън".
                  Тогава тия 30лв сутрин ще са само докато станеш от леглото ...
                  Ама хората ценят труда и съответно си плащат.
                  Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                  Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                  Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Всяка професия може да "храни". Металообработването иска творчески подход и най-добрите са направо "магьосници". Жалко, че почти не останаха.
                    Дано повече млади се запалят и усвоят тези знания и умения. (Преди години активно ползвах услугите на един такъв "магьосник",но здравословното му състояние го изкара от активната дейност. За решаване на "леки" задачи си купих една С-8 и съм доволен).

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      А най-великата е CNC такава...
                      Не точно . CNC машините са големи серии детайли . Универсалната фреза си е незаменима .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                        Има още нещо - срок за изпълнение.
                        Поръчал съм нещо на двама! стругари. Ами, има вече 3! месеца, а резултат няма.
                        Е ти какво искаш ?
                        Виждал ли си стругар, дето да обещае срок и да изпълни ?
                        Аз не.
                        Затова и половината колеги си изпонакупиха стругове.
                        Даже имаме и един програмист - стругар и фрезист .
                        Да си признае - ако иска .
                        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                          Е ти какво искаш ?
                          Виждал ли си стругар, дето да обещае срок и да изпълни ?
                          Аз не.
                          Затова и половината колеги си изпонакупиха стругове.
                          Аз съм единя обещал То не е точно вярно половината работа само се проточи ама то беше щото нямаше подходящ материал Даже и на Ясен работата е почти готова . А за програмиста не си прав той точно за стругар си е учил пък програмист е станал по неволя
                          Последно редактирано от sek.1; 24-05-14, 18:34.
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                            Аз съм единя обещал.
                            Теб не те слагам в сметката. Поръчката е за чарк за джипа, че се скапа тампона на скоростите и съм измислил нещо с пружини, ама трябва да се направи един стержен. Случайно говорих с втори стругар и му поръчах и на него. Три месеца никакъв ефект!
                            Колкото до магнета, ще се занимавам наесен, така че имаш още няколко месеца.
                            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                              Тоя да не съм аз?
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                                Не точно . CNC машините са големи серии детайли . Универсалната фреза си е незаменима .
                                Явно е въпрос на гледна точка, но не съм съгласен. Всичко което можеш да направиш на универсалната фреза, можеш да го направиш и на CNC такава, но на втората можеш да направиш и куп други, които на универсалната са невъзможни или са толкова времеемки, че се обезсмислят...
                                Писането на код или както често го наричат, "програмиране", за машината не е космическа наука...
                                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X