Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купих си струг Ц8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Купих си струг Ц8

Здравеите.Искам да попитам колко трябва да е допустимият луфт в универсала?Става на въпрос за луфта които измервам като поставя индикаторен часовник на универсала и от долу с някакво дърво подпряно на паралелите повдигам на горе.Икак се мери биене на универсала,защото не мога да разбера часовника върху универсала ли трябва да е подпрян,или върху поставена в универсала някаква ос примерно,и дали се измерва след престъргване на тази ос?

Коментар

• В Службата имаме такъв струг (като от първа страница). Искаме да го позлваме за направата на цолови резби, и питането ми е може ли да прави резби. Търсих упътпътване в интернет, ама няма нищо.

Коментар

• Я на какво попаднах.Може да трябва на някой: Прозорче за масло-показател

Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
        ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

• , имам го съшия какво означава 18.5

Коментар

• Хайде още едно ц8 и по точно ц8а скоро ще заработи и при мен.
            Моля да помогнете с каква да е информация за ц8
            dosevcheto@gmail.com
            Благодаря

Коментар

• Първоначално публикуван от vandu Преглед на мнение
              В Службата имаме такъв струг (като от първа страница). Искаме да го позлваме за направата на цолови резби, и питането ми е може ли да прави резби. Търсих упътпътване в интернет, ама няма нищо.
              На струга има табелка, на която е отпечатано, как трябва да наредиш лирата за цолови резби.
              Това, не променя факта, че е боклук неземен. Работя въпреки, а не благодарение на него.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• дядо владо
                дядо владо коментира
                Редактиране на коментар
                Скрапе, смени си си дилъра, поста е от 18-09 ама 20-та година 🤣😂🤣

• disko04
                disko04 коментира
                Редактиране на коментар
                Това не намалява важността на информацията която дава и е възможно да помогне на някой друг, след 5 години, примерно.

• Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
              ...Това, не променя факта, че е боклук неземен. Работя въпреки, а не благодарение на него.
              Тоест можеш да си свършиш същата работа и без Ц8, при това по-добре, но го използваш само за да му намериш приложение?
              Интересно...
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                Тоест можеш да си свършиш същата работа и без Ц8, при това по-добре, но го използваш само за да му намериш приложение?
                Интересно...
                Работата с него е мъчение, точността е силно пожелателна. Възможностите са скромни. Единственото му хубаво е, че е сравнително компактен. Върши някаква работа, но за по-прецизни неща, ползвам струга на съседа...
                То и Москвичът може да те закара до село, но с Мерцедес е някак по-добре.
                Последно редактирано от Scrapheap; 28-09-23, 09:28.

Коментар

• Така е за москвичите и другите автомобили, но ако изборът е пешак или с Москвич, може би е не лоша идея човек да загърби идеализма и мечтите в стил "на друго освен на Порше не се качвам" и да попърпори с мускала...
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Това казвам - не е като без струг, но не е и пълноценен такъв. Не съм сноб и не страдам от идеализъм - поне не от този порядък.

Коментар

• В някоя тема , някой беше споменал , че си е направил колела за лирата на Ц8, на 3д принтер. Ако чете , или някой друг има опит по въпроса , нека сподели 😃

Коментар

• sek.1
                        sek.1 коментира
                        Редактиране на коментар
                        Поне аз до сега не съм видял успешно направено зъбно колело на такъв принтер .

• Малко късно пиша, но аз лично ползвам 3Д1 принтирани колела на С5, С6, С11 и С8 стругове при мен. По безшумен е струга. Можеш да оставиш например две метални и да зацепиш между тях 3д принтирано. Клопотевицата от лирата изчезва. С8 работи само и изцяло с 3д принтирани колела понеже металните бяха открадени и го взех без лира.
                      Принтирал съм ги някои от Найлон (казано на български) идеален за зъбни колела, но масово са от ПЛА, възможно най-лошатс пластмаса за целта! Въпреки това вече карат 6та година вероятно... само съм им мацнал 5-6 капки грес тогава и от тогава не съм пипал.
                      С11ката даже размина повреда понеже зъбното колело от пластмаса изигра роля на бушон когато бащата удари супурта е патронника и паттонника спря. Зъбното колело скъса зъбите и така разкачи част от механиката която задвижва масата. Ако не се беше случило това сигурно някой щифт щеше да изгърми някъде в кутиите или някое колело и отивах на ремонт. След един нов бърз принт на колело струга беше отново в действие.

Малко по-криви стават тия колела от добре нарязани метални но си работят безпроблемно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X