Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ИНСТРУМЕНТАЛНА ФРЕЗА 675p STANKOIMPORT

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ИНСТРУМЕНТАЛНА ФРЕЗА 675p STANKOIMPORT

Преди около пет месеца станах собственик на руска фреза 675р,окомплектована с почти всичко.Машината е практически нова,без луфтове и забележки по паралелите.Не можах да открия година на производство,на мотора за охлаждането има табелка от 1968г.(набор),но ме съмнява да е оттогава.Към комплекта разполагам с цанги от 3мм до 16мм,щос права маса,наклоняема маса,делителен апарат 40/1,с подвижен център,делителна маса 90/1,лира и зъбни колелета към нея(само дето незнам колко бройки трябва да бъдат).

url=http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2974/147624262612866070931297762347AAaCaxiGJulRXkYvL3E7.JPG] [/url]

url=http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2176/1776782671931221971297762378PAMU9f2OGN0ZoxIbq0Y0.JPG] [/url]

Машината е много прецизна,удоволствие е да се работи с нея,няма нищо общо с онзи чук ФУ251(имам и такава),практически няма нещо което да не може да се произведе.
    Последно редактирано от petroffbg; 15-02-11, 10:48.
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

От: ИНСТРУМЕНТАЛНА ФРЕЗА 675p STANKOIMPORT

Eeeeeх, къде ги намирате тези съкровища?
    [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Браво! Да ти служи дълго време, гледам вече се ползва по предназначение
      Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Да ти е честита машинката, и да искарва много пари.

Коментар

Това е фреза марка Комунарис популярна като "руски декел" като цяло доста добра машина ако я сравняваме с наще но с декела няма нищо общо. Слабо място и е вертикалната глава вътре незнайно защо руските инженери двете оси са ги сложили на обикновенни съчмени лагери с дистанционна втулка като на тази втулка е жлеба за щифта малко като се износят и отворят аксиален луфт избягва реглажа между пиньона и короната и ако не се усетиш навреме ги чупиш . На наща един път ги чупихме а лагери си сменях по два три пъти в годината сега и сложих SKF до тук кара повече от година да видим колко ще искара . Даже на снимката не е с нейната глава тая я бяхме взели назаем докато правех наща. Ето я наща разликата е само че сме и сложили екрементални линий.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM2942.jpg
Прегледи:3
Размер:144.4 КБ
ID:5253432
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Браво Супер е
            ЗА ДА МОЖЕШ, ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ!!!

Коментар

Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение
              Eeeeeх, къде ги намирате тези съкровища?
              Със много ровене в гугала!
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                Това е фреза марка Комунарис популярна като "руски декел" като цяло доста добра машина ако я сравняваме с наще но с декела няма нищо общо. Слабо място и е вертикалната глава вътре незнайно защо руските инженери двете оси са ги сложили на обикновенни съчмени лагери с дистанционна втулка като на тази втулка е жлеба за щифта малко като се износят и отворят аксиален луфт избягва реглажа между пиньона и короната и ако не се усетиш навреме ги чупиш . На наща един път ги чупихме а лагери си сменях по два три пъти в годината сега и сложих SKF до тук кара повече от година да видим колко ще искара . Даже на снимката не е с нейната глава тая я бяхме взели назаем докато правех наща. Ето я наща разликата е само че сме и сложили екрементални линий.
                [ATTACH=CONFIG]300965[/ATTACH]
                Като я вземах,реших да видя маслото в вертикалната глава,за моя изненада се оказа,че всичко се маже с грес.Последва почистване и тъпкане с литол-24,луфтове не открих,но вътре сглобката е много странна(пиньон,корона движението се изнася нагоре и с две зъбни се предава на шпиндела) и ще я дебна за евентуални луфтове.Интересува ме тех.документация за подредба на лирата,стъпката на винта е 2,5мм.Имам целия набор и упътване за УДА(сметките са за винт с стъпка 6мм),но има едни опашати формули и не мога да се оправя с тях!

Коментар

Като цяло кинематиката на тия фрези е копирана от Декел и са много удобни за работа . Ще се разровя из работата дали е оцелял техническия паспорт на машината . Нямам спомени да съм го виждал но при мен са два шкафа 2х2 метра пълни с прашасали папки . Лира и аз не съм редил повече от 10 години защото имаме МС 032 CNC с управление Фанук 6та серия с много добър оператор и като се наложи нещо такова да се прави го прави той на неговата машина.
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Става въпрос за диференциално делене,винтови канали едва ли ще се наложи да правя,но знае ли човек?Търся си модули за зъбни колела от 2 до 3,5 нещо втора ръка,все си мисля,че на някой му се търкалят из шкафа и се чуди какво да ги прави,коментар на лични.

Коментар

Преди няколко години бях на кораб-руско производство и там имаше такава фреза!Беше зарината под купища железа,и с табелка "OUT OF ORDER" - сиреч,не работи!Оказа се някакав предпазител от корабната инсталация понагорял,опражихме го и машината проработи!Вапреки че беше доста изфарфолена и екипировката и отдавна изкрадена,се справясхе добре с несхтата,които си правих на нея!Дано ти служи вярно и безпроблемно!Честито!
                      TLC 120 Prado
                      Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Да ти е честита машинката.И да ти служи дълго време.

Коментар

Здравейте
                          Колко е висока фрезата 675Р, от най ниската до най високата част?
                          Интересува ме дали ще мога да я събера в ниския си гараж.

Коментар

а ше я събера....ма не ми се дават 4-5 хиляди лева...

Коментар

Първоначално публикуван от 1georgi Преглед на мнение
                              Здравейте
                              Колко е висока фрезата 675Р, от най ниската до най високата част?
                              Интересува ме дали ще мога да я събера в ниския си гараж.
                              Трябва да я измеря,но не съм у нас в момента,входната врата е около 1,65-1,70м и си влезе спокойно,щом успях да вкарам оня чук ФУ251 без да свалям хобота.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X