Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на струг Ц5 и малко съвети

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Покупка на струг Ц5 и малко съвети

Това с нафтата го дават по паспорт завода производител . Не съм го правил защото никога не съм промивал кутия на служебните стругове там само доливам. На единя от моите служебни С 11 му налях навремето точно такова масло за автоматични кутии седеше една туба останало от мотокара и се спъвах в нея накрая го налях на машината и така работи повече от 10 години и е най тихата от всички.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      ........ и така работи повече от 10 години и е най тихата от всички.
      Мерси. Това ме интересуваше.

Днес си произведох такива работи.

Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от toni188 Преглед на мнение
        Моторя мисля да го сменя с 2.2кв на 1400 оборота като сегашния е 3,5 кв на 1400 оборота, което ще рече че не е оригиналния а е сменян.
        .
        Толкова си е мотора на петицата 3.5 киловата на 380 волта може и с 2.2 киловата да работи пробвайте все пак на тези машини им дават от завода производител да обработват детайли тежащи около тон и имат доста голям резерв мощност. Като гледам снимките ръжда по паралелите няма а това е най важното всичко останало е само дразнещо окото и по никъкъв начин не влияе на работата и точноста на машината.
        Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
        Днес си произведох такива работи.
        Като си почнал сложи им месингови или бронзови болтове.
        Последно редактирано от sek.1; 06-02-11, 07:07.

Коментар

..........Като си почнал сложи им месингови или бронзови болтове.
          Цъ. Слаби са. Тия са неръждавейка...уж.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
            Цъ. Слаби са. Тия са неръждавейка...уж.
            На всички по мощни ел. машини двигатели трансформатори и други връзките са с месингови шпилки и гайки.

Коментар

Така, след 2 дена мацане до ушите с каква ли не гняс, вече му се вижда края. Един цял ден ми отне да изчистя супорта и да му махам раждата. А като заговорих за ръжда, метода който мислех да използвам с електролиза даде абсолютен успех и за изчистването на струга не съм използвал едно парченце шкурка. Особено много си личи на универсала, който светна, както и на ножодържача. Иначе свички гресьорки за смазвене бяха подпушени и пълни с боклуци, абсолютно навсякъде, по едно време си помислих, че нарочно са пъхани там боклуците. На снимките първата е както си беше раждясал, а следващите са след обработка на детаилите с разтвора. Има и снимки на инструментите, които взех със струга. В две торби съм сложил зъбните колела на лирата, мисля че са към 20 поне, а в ръководството пише, че са 11, по нататък ще ги видя. Има и още за чистене, но за сега толкова. На последна снимка е това което ме чака за обработка.
              Прикачени файлове

Коментар

Супер е станал. С къкво си изчистил таблиците? На моя са потънали в такава смрад ,че нямат чистене, а ме е страх да ги топя в разни основи и киселини,да не остане само ламаринката.имаш ли планшайба и 4челюстен универсал? относно инструмента,бая си окомплектован,особено разни райбери и др....

Коментар

Таблицата, то и както всичко останало, я минах с четка с нафта, после Меглио и накрая ако има нещо от гняс останало с коресилин и всичко се изчиства. Таблицата с подаванията и резбите лиспва и мисля да си ламинирам една и да си я сложа. Иначе планшайба нямам и 4челюстен универсал също. Ех няма пълно щастие!

Коментар

Спокойно с течение на времето ще набавиш всичко необходимо . Като за начало имаш даже повече от колкото ти трябва. План шайбата и люнетите се ползват сравнително рядко .

Коментар

.....План шайбата и люнетите се ползват сравнително рядко .
                      Не вярвай, toni. Ако и ти си аджамия като мене, първо планшайба ще ти потрябва.... или четиричелюстен.
                      Това е по закона за всемирната гадост.
                      Едно от първите неща които си направих, бяха клеми за акумулатора. Не ме питай как левак като мене е пробил конусна дупка посредата на правоъгълна плочка.
                      Ако бях на норма да съм умрял от глад.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Може ли да ми кажа някой от по-запознатите как става смазването на подавателната кутия? Има ли пробка за наливане на масло или се грисира? В ръководството което свалих от темата с техническа документация тези страници липсват. А освен М10Д като масло какво друго може да се слага като вид, по-добре да смазва? Малко съм скептично настроен към това масло като качества. sek.1 каза за някакво за автоматични кутии.

Коментар

Струга вече е изчистен и си работи, но имам проблем с нареждането на лирата. Какво имам в предвид по-точно. Отначало мислех, че модела е Ц5М така пишеше на ел.таблото му. После като премерих височината на центрите излезе, че е Ц5МВ. До тук добре, но като дойде време да сложа зъбните колела нещата не излизат. Ползвам схемата на първата снимка. Схемата е същата както на Ц5М на втората снимка с разлита в зъбното колело с 75 зъба. На третата снимка е и както са на струга.
                          Но какво излиза има разминаване в резбите. При зададена резба 3мм, при 3 завъртания на универсала супорта прави преместване не 9мм, а 9.3мм. Моля помагайте, ако бъркам някъде!!!
                          Прикачени файлове

Коментар

Нов съм във форума и се регистрирах най-вече заради струговете /ще ме извинявате/. От скоро си вкарах и аз един такъв таралеж в гащите, ама моя много голям - 2м. паралели. Нямам никаква документация и табелките са изтрити. Ще съм Ви благодарен ако ми помогнете с някой файл.

Коментар

Малко по надолу има цяла тема документация на металообработващи машини там сме сканирали и качили техническите паспорти на повечето български машини .

Коментар

Търся люнет за С5.....ако някой има да пише........

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X