Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мини кран, как?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мини кран, как?

Айде и аз "злодея" да се включа и да си дам некомпетентното мнение по въпроса
    Според мен колегата Стефан е много, много пров по въпроса, ама са му заядливи отгововите.
    А за кранчето: пак по лично мое некомпетентне мнение, че идеята му е да натовариш нещо в колата без чужда помощ. Тогава, когато няма никой около теб, а товара е непосилен за сам човек. На първия чертеж е дадена товароносимус 400 фунта(май, че бее толкова) което е 180кг. Аз с такова съуражение и такева параметри не бих рискувал да вдигам повече от 150кг. Колегота е прав, че трябва да се помисли доста сериовно на захващането и опорите на съоражението, което не бях споменал. Доста е отговорна направата на кранчено, защото малка грешка крие голям риск за човека. Но не виждам проблем че на чертежа размерита са в инчове да се обърнат в мм................

Поздрави и по-малко болести, щото те са от ядове, а ядовете са от гадове
    ЗА ДА МОЖЕШ, ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ!!!

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
      Колегата е помолил за съдействие, устройството му е необходимо...останал съм с впечатление, че е склонен да инвестира някакви средства в начинанието.
      ...има неща, които е по-безопасно да се купят готови. Затова и хората с опит не искат да си заложат главата.
      И не е много по-скъпо да го купиш. Затова и пуснах линк към готово решение...
      Ако не бърза и си организира приличен транспорт от щатите - алуминевото сглобяемо кранче, ще му излезе достатъчно евтино за да не рискува да го прави. За целта трябва само да не му е спешно, но така или иначе - правенето ще отнеме мнооого повече...

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
        ...има неща, които е по-безопасно да се купят готови. Затова и хората с опит не искат да си заложат главата.
        И не е много по-скъпо да го купиш. Затова и пуснах линк към готово решение...
        Ако не бърза и си организира приличен транспорт от щатите - алуминевото сглобяемо кранче, ще му излезе достатъчно евтино за да не рискува да го прави. За целта трябва само да не му е спешно, но така или иначе - правенето ще отнеме мнооого повече...
        На теория е така. На практика, може да се окаже, че си си купил готово изделие заварявано от китайски заварчици "паспортчици", но със задгранични паспорти, а специалните профили от които е направено изделието преди 15 мин. са били кофа за боклук или калник на Запорожец... Всъщност е наивно да се мисли, че в ниския ценови клас може да се купи нещо много по-различно...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Рискувам и аз да оклепам в темата , ама ще ме триете при нужда. На мен обаче ми се струва , че по-удобно и по-малко рисково е за товарене на подобен вид МПС да се ползва повдигаща се рампа. От тези дето накрая затварят задната част като врата. Само така да го подвърля като алтернатива.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Радо, сложен казус си заформил тук.

Понеже знам за какво ти трябва, та си мисля дали вместо кран да не си направиш една система тип "ролганг" с една ръчна или ел. лебедка в края.
            Така ще можеш да си местиш товара и по двора, през прагове и т.н., не само да го качваш в колата.

Съставен от две демонтируеми части, една на пода в колата и друга под наклон със сгъваеми регулируеми подпори.

Нещо все ми се струва, че крана на задната броня не е добро решение за товари над 200кг.
            Товар около 1т. вдигнат с рамо, спокойно може да нанесе непоправими щети
            и то не само по точките на закрепване на джипа, но и забравяш да товариш нещо дори и при минимален наклон.

При ролганга, тежестта ще се поеме в джипа чак след като влезе повечето вътре,
            в същото време през цялата операция товара няма да е във въздуха дори за секунда.

Основени недостатъци са размерите и теглото на конструкцията, но пък може да стартира от скрап.
            Последно редактирано от rumbata; 06-12-10, 15:45. Причина: кривопис

Коментар

Какво е това дето ще товарите?

Коментар

Първоначално и аз си помислих за вариант подобен на rumbata, но реших че колегата си е преценил по-правилно. Може би не е възможно изделията да се пързалят. Понеже го няма да уточни, ще си позволя да Ви пусна какво ми е писал в профила. Тъй като нямам неговото разрешение, ако има нещо против, предварително му се извинявам.

Здравей колега

относно темата за кранчето, спомена че можеш да изчиалиш статическата схема и дебелините на профила. Не съм наясно какъв обем работа е това и колко време би отнело, затова ще те попитам дали би го направил, и ако да, колко би ми струвало и какво е необходимо да ти подам като изходен материал?
                Принципно мисля че може да се разчете за до 1 тон на 50см от закрепването на основата, този тон най вероятно никога няма да вдигна най много 800кг. Аз съм скулптор и от време на време ми се налага да товаря/разтоварвам камъни, като джипката с щатното окачване и дават товароносимост 1 тон, най често ми се налаг да пренасям камъни между 100 и 300кг.

Благодаря предаврително.

Поздрави

Коментар

и рампата е идея с колички ката в темата за навия струг с8
                  По-надежден е жираф, който да го качваш и след това да го сваляш и сглобиш на бързо.

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                    .. Понеже го няма да уточни ...
                    Точно за камъни става въпрос.
                    Монолити.

Аз бих си направил ролганг ако ме сърбеше такъв казус, но Радо може да има нещо друго предвид.

Коментар

Първоначално публикуван от graf_fon_kochev Преглед на мнение
                      и рампата е идея с колички ката в темата за навия струг с8
                      По-надежден е жираф, който да го качваш и след това да го сваляш и сглобиш на бързо.
                      Хм .... я разгледай това чудо от пост №109.
                      http://www.offroad-bulgaria.com/show...75#post1047675
                      Има ги и чисто фабрични. Мисля , че само големината на колелата ще ти е малък и бързо решим проблем. Иначе си вдига тон и кусур без проблем. Можеш да го видиш но живо как работи при мен. Но пък тежи поне 70-80 кг.
                      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Помисли за една вътрешна рамка в купето тип клетка към която в средата на тавана е захваната една Т образна релса надлъжно с възможност за удължаване с още едно парче, което излиза от колата и края му се спъва с две тръби към двете основи на клетката до вратата . По релсата се търкаля една конзола с лагери на която има закачено малко телферче и още дно , което я придърпва на вътре.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:схема.png
Прегледи:1
Размер:2.1 КБ
ID:5233284
                        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Втори мотор не ти трябва - ще го бутнеш на ръка.
                          Обаче покрива на колата не е това, което ще издържи един тон.
                          За такъв товар - усилване на пода на колата, ролганг, и каква да е ръчна лебедка между предните седалки.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Без име.jpg
Прегледи:1
Размер:29.2 КБ
ID:5233423

Това е моя вариант, но теглото му ще е доста над 50кг и размерите ще са над желаните, и те доста от горе. Планката се закача някаде на височината на бронята, за друга заварена планка. И тука идва проблема, че като натовариш колата ще клекне и ще трябва да повдигаш с крик колата, за да демонтираш съоражението.

Другото ми предложение е да си направиш рампа, количка с лагери(да се плъзгат по рампата) и с по-големи колела за по земята. Монтираш и лебетка в купето и с нея дърпаш количката. Дъното на колата пак трябва да се усили или поне там кадета ще минава количката, защото голямата тежест ще бъде съсредоточена на много малка площ и ще ти пробие пода. След това качваш рампата на багажника на колата, а преди това връзваш количката в колата и камъка за нея и си готов.
                            Последно редактирано от graf_fon_kochev; 07-12-10, 08:15.

Коментар

А как ще кажеш на камъка да се качи в количката?

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                                А как ще кажеш на камъка да се качи в количката?
                                Както и да се качва , камъняка трябва да е предварително укрепен за нещо от типа на европалетата. В противен случай има всякакви рискове.
                                0888932647

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X