Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направи си сам: Настолна бормашина.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Направи си сам: Настолна бормашина.

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    Много хубава машина за малка работилница.
    С ниските обороти не е много добре, но нагоре има до 18 000.
    Бъркаш ги ПН 161 е железарска машина и си има и много ниски имаше един модел мисля че беше 162 той се води платкаджийски и е с много високи обороти но тия машини са елментарни и оборотите са комбинация от две ремъчни шайби и винаги можеш да си направиш необходимите или да сложиш по бавен ел. двигател. Аз лично предпочитам да пробивам на фрезата когато искам чист и точен отвор само стягане на цанга триточковите патронници са добри само докато са нови след едно две превъртания на инструмент в тях край с точноста. Има и исключения имам западно немски бързостягащ патронник на Рьом на повече от 25 години и е като нов него го ползвам само на фрезата.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ниските не вървят. Тя отдясно има и един ключ, та сваля оборотите и електрически, ама наистина ниски (300 там, или 200) - няма.
      Аз имам български бързостягащ. Не е истина колко е точен. И той е от ония години.

Коментар

Първоначално публикуван от furry Преглед на мнение
        Здрасти,

Струваше към 70-80лв стойката и още 30-тина лева менгемето към нея. Доста е но е стъбилна. Основата е лят чугун колоната е от доста дебел плътен профил.
        Потвърждавам цените с днешна дата! 80лв. е стойката, 30лв. е "менгемето". Продават се отделно в "Алати"- Пловдив.
        А за стЪбилността- нИ знам...!

Коментар

Няма откъде и да научиш за нещо, дето го няма)) Къде стабилност в три кила стойка. С бормашина отгоре.

Коментар

ама наистина ниски (300 там, или 200) - няма.
            На това ли викате ниски обороти? На тези с които работим в завода най ниските са 16, най-високите-1500. Общо 6 скорости. Бормашината е стар българска, ако не забравя ще я снимам, но е доста разпостранена, има я в много от заводите и работилниците . Но изместихме темата. Според мен момчето изобщо да не се занимава с такива истории. Ако го влече шлосерството(а май го влече) да си вземе нещо по-сериозно. Колкото и да няма пари, ако е мераклия-ще намери.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Колкото и да няма пари, ако е мераклия-ще намери.
              Не винаги е въпрос само на пари бе хора. То за толчаво съоръжение и място трябва. А когато не пробиваш ежедневно кофти дупки ....
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                На това ли викате ниски обороти? На тези с които работим в завода най ниските са 16, най-високите-1500. Общо 6 скорости. Бормашината е стар българска, ако не забравя ще я снимам, но е доста разпостранена, има я в много от заводите и работилниците . Но изместихме темата. Според мен момчето изобщо да не се занимава с такива истории. Ако го влече шлосерството(а май го влече) да си вземе нещо по-сериозно. Колкото и да няма пари, ако е мераклия-ще намери.
                Ее, Коле, на теб ти е лесно, така да кажеш "ако е мераклия-ще намери".Ти работиш, заплатка вземаш.Ама аз като неработя??Как да кажа на бащата, дай ми, 200-300 лева, да си купя бормашина??.Не се заяждам!Да не си помислиш нещо..
                Колкото до място, място бол..
                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Щом е машина - значи е инвестиция. Не е играчка. Тогава тя си връща парите, и докарва нови. Ако имаш къде и какво - всякак си струва.

Коментар

Не си губете времето и парите с такива полюции. Нищо по-долу от 60 кила чугун, не върши никаква работа. Само изглежда.
                    А нормалната чугунена бормашина, не става за фреза. Осмен за неточни и меки детайли. Същата причина - недостатъчна коравина.
                    С тия паянтови играчки, не може да се пробива и неръждавейка, огнеустойчиви стомани, закалени, ... Нищо твърдо.
                    Ела да ти покажа как се пробива неръждавейка на статива и как едно свредло ф3 издържа по над 100 отвора без заточване в неръждавейка 1,5мм .
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Това верно си струва да го видя. Ще дойда. Давай, казвай кога и как.
                      Не че правя по толкова, но понякога имам неприятни нужди. Ще ми решиш съществен проблем, реално.

Коментар

Когато имаш път към Пловдив драсни едно ЛС .
                        Иначе тайната на неръждавейката от една страна е в начина на заточване на свредлото и от друга трябва да можеш да регулираш силата на натиск и оборитите, като следиш стружката която излиза. Това не може да се получи на настолна бормашина понеже не можеш да регулираш оборотите в момента на пробиване.
                        Последно редактирано от travelling; 26-11-10, 09:38.
                        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Гледам в една брошура (на L--L), че от 02.12. ще пуснат на промоция такава стойка на цена 19.99лв.

Коментар

Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение
                            Гледам в една брошура (на L--L), че от 02.12. ще пуснат на промоция такава стойка на цена 19.99лв.
                            Имай в предвид че 80% от стойките са пълен боклук. Не вярвам на промоция да са пуснали нещо кой-знае колко читаво.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение
                              Aаа, колега мерси, на 2ри съм в "L--L", ще я огледам първо, пък ако ми се стува читава съм я отнесъл..
                              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                                Имам питане за Настолна бормашинка. Някъде из необятния Интернет, гледах, че има едно като приставка, от обикновенна бормашина, да се направи настолна, нещо като стойката, на настолната бормашина, закрепва се обикновенната бормашина към тази приставка и става на настолна, та има ли такива джунджурии и къде да ги намеря, по битаците хич ги няма, пък пара за чистак нова бормашина, ИЧ няма... Дори обмислям и вариант да си го направя, с помощта на стругар, някой правил ли си го е ??А и ако има колега от форума дето има такова приспособленийце и не му трябва, да пише
                                Това което търсиш го има в LIDL срещу 20лв.
                                Only after the last tree has been cut down,
                                Only after the last river has been poisoned,
                                Only after the last fish has been caught,
                                Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X