Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направи си сам: Настолна бормашина.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Направи си сам: Настолна бормашина.

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
    В магазина нова стойка е с цена 35 или 37 лева - не помня точно колко платих преди време..

не е достатъчно читава за редова употреба
    И аз толкоз разбрах, че са нови към 40 лева.Е, на мен, няма да ми трябва толкова, от време на време
    Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 16-11-10, 21:12.
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Правенето не е трудно,но къкъв е смисъла при положение че се намират.Аз също имам такава,и стои някъде из таваните.Става за не професионална работа.В комбинация с голямата бормашина на елпром и хваната стабилно е наземинима.Защото голямата е толкова мощна ,че...имал съм кофти преживяване щеше да му почупи пръстите .

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
        Правенето не е трудно,но къкъв е смисъла при положение че се намират.Аз също имам такава,и стои някъде из таваните.Става за не професионална работа.В комбинация с голямата бормашина на елпром и хваната стабилно е наземинима.Защото голямата е толкова мощна ,че...имал съм кофти преживяване щеше да му почупи пръстите .
        В нас някаде се подвизаваше ЕЛПРОМ, бормашина.. Така че може и така да направя..На мен не ми трябва за професионална работа..Защото е на, оная седмица скъсах една шпилка и трябваше да ходя към Прагата горе в работилницата, да я разпробивам, на настолната бормашина..То мен си ме кефи в Прагицата , като забарам струга и си се лигава, бормашини, плашки, метчици, забава от всякаде, но много сложен струг, дорде набарам как се включва...Някъкъв чешки ли, не знам точно..Пък и всеки път да ходя до надСело за една шпилка, нещо не се връзва
        Honda Dominator 650
        088ЧЧ93979-->Борис
        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Прав е колегата за голямата бормашина и аз имах неприятно преживяване с нея.Трябваше да разпробивам отвор Ф14 на Ф16/патронника захваща 16мм/-заклини свредлото и така ми завъртя ръката,че после няколко месеца ми напомняше рамото за случая.Точно тази бормашина счупи оригинолната стойка.Тя е изработена от алумин.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
            Прав е колегата за голямата бормашина и аз имах неприятно преживяване с нея.Трябваше да разпробивам отвор Ф14 на Ф16/патронника захваща 16мм/-заклини свредлото и така ми завъртя ръката,че после няколко месеца ми напомняше рамото за случая.Точно тази бормашина счупи оригинолната стойка.Тя е изработена от алумин.
            Аз имам и бормашина Einhell, бързо оборотна е, мисля и, че с нея може да стане ???
            Бащата ми е казвал случай когато, баща и син пробиват дъска, бащата дупчи, сина държи, заклинчва свредлото и усуква на сина рацете...
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Аз на времето си правих стойка за бормашина,когато не се срещаха много по магазините и си трябваха връзки. И още си спомням, че имах излишен ладов крик. Това е много тарикатска работа и как не съм се сетил?
              Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Чакай да подхвърля и аз някаква идея - може да ти е от полза. С малко доусъвършенстване ето това от пост №105 http://www.offroad-bulgaria.com/show...73#post1017873.

Всичкото е от стари железа и до ден днешен върши работа перфектно.
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                  Чакай да подхвърля и аз някаква идея - може да ти е от полза. С малко доусъвършенстване ето това от пост №105 http://www.offroad-bulgaria.com/show...73#post1017873.

Всичкото е от стари железа и до ден днешен върши работа перфектно.
                  Мерси за идеята колега ..
                  Honda Dominator 650
                  088ЧЧ93979-->Борис
                  0878956Ч38-->Борис

Коментар

Здрасти,
                    Имам тъкава стойка. Честно казано още не съм я ползвал понеже не ми остава време да майсторя НО моята е на спарки бившия елтос.
                    Струваше към 70-80лв стойката и още 30-тина лева менгемето към нея. Доста е но е стъбилна. Основата е лят чугун колоната е от доста дебел плътен профил.
                    Стъбилна е. Ако си решил да копуваш ти препоръчвам тъкава. Има разбирасе и по евтини по бриколажите и практикерите гледал съм ги но на паянтови. При пробиване ще са неустойчиви. Дръжчиците им са толкова афиф че ако напънеш малко повече и ще изронят резбата. Моя съвет ако ще си копуваш вземи си на спарки било то нова или някоя от тия на колегите на елтос но не си копувай китайските боклуци.

Коментар

Не си губете времето и парите с такива полюции. Нищо по-долу от 60 кила чугун, не върши никаква работа. Само изглежда.
                      А нормалната чугунена бормашина, не става за фреза. Осмен за неточни и меки детайли. Същата причина - недостатъчна коравина.
                      С тия паянтови играчки, не може да се пробива и неръждавейка, огнеустойчиви стомани, закалени, ... Нищо твърдо.

Коментар

Еее, Стефане, ти говориш за висше изкуство...
                        То момчето иска да си има играчка...
                        Бобчо, един съвет-ако се сдобиеш с такава стойка запомни, че стойката трябва да е здраво захваната към тезгях, работна маса, както искаш ги наречи. И се снабди с менгеме за детайлите които ще пробиваш. Щото стават контузии, изпитано е в практиката. Освен ако детайла не е много дълъг, и има кой да го държи в другия край. Ма пак не е правилно.
                        И още нещо-на машина с открити въртящи се части НИКОГА НЕ СЕ РАБОТИ С РЪКАВИЦИ! По-добре с оцапани ръце, отколкото без пръсти... И това е доказано от практиката, вслушай се, няма нужда да го откриваш по трудния начин.
                        Успех.
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Стига бе ти пак кво го наплаши човека той ще вземе да се откаже ))

Коментар

При положение че за 200 - 300 лева може да се купи истинска бормашина от типа на ПН 161 няма много смисъл да се правят разни станоци .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Много хубава машина за малка работилница.
                              С ниските обороти не е много добре, но нагоре има до 18 000.

Коментар

Мойта беше над сто лева , ако не се лъжа към 140, но няма нищо общо с тези от 40 . Подаването е с зъбна рейка и натиска доста здраво, понякога ми е по-удобна от настолна бормашина понеже се използва и мекия старт от спусъка .
                                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X