Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Машина правеща конуси?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Машина правеща конуси?

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
    Може да мръдне центъра на задното седло 3мм в страни и готово.
    Да бе, та после да си играе половин час да го върне в центъра. Тая грешка вече я направих.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Щот си аматьор.
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Щот си аматьор.
        Това е най-сигурно от всичко. Нищо не става от мене.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ааа, не с тоя номер. Точно тия дето тръбят, че не разбират и тн, са най-опасни.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

...аз пък търся кой да ми направи вътрешен конус с шлици, на вменяема цена.
            За какъв дявол ти е и конус? Става малко сложно за реализиране (в нашите условия, де)...
            Дай малко размери да видя, може и да пробвам.
            Без блокажи си за никъде. :D
            Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Ааа, не с тоя номер. Точно тия дето тръбят, че не разбират и тн, са най-опасни.
              Ма верно съм си зеленичък още. Ма ш'съ науча. То и машините трябва да си приведа в ред. Направих грешката да започна да работя, без да съм свършил всичко, дето трябва по тях.

Първоначално публикуван от The Bear Преглед на мнение
              За какъв дявол ти е и конус? Става малко сложно за реализиране (в нашите условия, де)...
              Дай малко размери да видя, може и да пробвам.
              Рамо на кормилна кутия. Между него и кутията са шлици+конус. Тия дни ще изровя скапана кутия от един авер, и ще свалям размери. Представи си шлици като на чистачките, само че в уголемен размер. Примерно диаметър около 16-20мм, конус като на шарнир, и върху конуса - шлици.

Коментар

Ето ти конуси правени на струг цял и съставен стена 5мм. Правихме ги от плътно Ст3 от 50 - 60 килограма балванка накрая остават 3 - 4.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM6124.jpg
Прегледи:1
Размер:123.7 КБ
ID:5216514

Име:HPIM6154.jpg
Размер:110.5 КБ
ID:5216513

Име:HPIM6152.jpg
Размер:116.3 КБ
ID:5216512
                Последно редактирано от giorgio; 08-10-10, 13:42.
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Бе, вия хубаво сте направили ония фланци, ама той иска верно калпав детайл. Тия шлици отвътре с какво ще ги дълбаеш, с какво ще ги полираш ...
                  Трудна работа ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    Бе, вия хубаво сте направили ония фланци, ама той иска верно калпав детайл. Тия шлици отвътре с какво ще ги дълбаеш, с какво ще ги полираш ...
                    Трудна работа ...
                    Абе то вариантите, за които съм се сетил или са ми подсказали, са общо взето два:
                    1. Нишкова ерозия, ама сигурно ще ми съдерат кожата.
                    2. На щос, с наклоняема въртяща маса и миниатюрна борщангичка.

Един хаймана ми подхвърли идеята да си го направя на струга, на малка стружка, като закрепя борщангата на ножодържача, а детайла с делителния апарат - за задното седло, някак, и да ползвам някой от бързите резбови или нерезбови (май по-добре) ходове. Ама за тая цел пък трябва да се правят доста приспособления, че да наместя надеждно там делителния апарат на фрезата. (който предстои да търся и да купя ) Вярно, ще стане бавно, заради малката стружка, ама те и шлиците са мънички.

Коментар

Не разбрах какво искаш да постигнеш? Да удължиш вала, за да хоризонтираш кормилната щанга или кво?

Коментар

Трудна работа ...
                        Шпонкови канали съм дялкал на щоса в детайл с вътрешен конус но конусни шлици не ми се е налагало. Утре ще видя дали на декела имаме щос глава там е лесно масата му се върти и накланя навсякъде също и делителния апарат вероятноста да има щос глава и да не съм я виждал и да не знам за нея е никъква но оператора на декела работи на него от повече от 25 години от както е дошла машината като нова и е пълен с изненади.
                        делителния апарат на фрезата. (който предстои да търся и да купя ) .
                        Още ли не си купил ? Да се обаждам за декелския.
                        Последно редактирано от sek.1; 06-10-10, 19:47.
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

На мене нещо не ми се връзва и толкова дебелина на стената. 2 мм, в изпълнителните части на кормилен механизъм ...
                          Какво е това чудо? Струва ми се, че може да е по-изгодно да се търси друг вариант, а не да се прави такъв детайл.
                          Ерозията я забрави - ще те подстрижат през гърлото. И пак не се отърваш от полирането.

Коментар

Не разбрах какво искаш да постигнеш? Да удължиш вала, за да хоризонтираш кормилната щанга или кво?
                            Ново рамо, че да ползвам моя си свързваща щанга, с накрайниси за по 20лв, вместо оригиналната, дето струва над 300. Ново рамо ще има и от другата страна - на паразитния хебел, дори цял нов паразитен хебел. Това мога да си го направя, шото там екзотики няма. Единствения проблем са шлизите на работо на кормилната кутия. Всички такива рамена, дето съм свалял, са с шлици там, конусни. Не е някаква екзотика, но явно рядко се прави извън заводите.

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                            Да се обаждам за декелския.
                            Мисля че ще ми е голям. Това ми е единственото притеснение. Пък и дали ще пасне на каналите на 251-цата....

На мене нещо не ми се връзва и толкова дебелина на стената. 2 мм, в изпълнителните части на кормилен механизъм ...
                            Какво е това чудо? Струва ми се, че може да е по-изгодно да се търси друг вариант, а не да се прави такъв детайл.
                            Ерозията я забрави - ще те подстрижат през гърлото. И пак не се отърваш от полирането.
                            Май си се пообъркал. Конуса, за който говореше колегата в първия пост го изяснихме. Сега обсъждаме рамото на кормилната ми кутия. Примерно между 20 - - 30 мм дебело, с конусен отвор с шлици в единия край. Дебелината на стената около шлиците е примерно сантиметър. Скоро ще взема реални размери.

Иде реч за нещо такова (големия отвор на дясната планка с 3-те отвора):

Име:nisssteering.jpg
Прегледи:2
Размер:13.3 КБ
ID:5216563

Мойто евентуално ще е по-криво от това, но шлиците са си все тия.

Ей го сложено, за съжаление от страната на паразитния хебел но все тая:

Име:2009-03-21_115140_file.jpg
Размер:72.1 КБ
ID:5216569

А оригинално е така (без да гледате нефелната розова планчица):

Име:2006-10-21_015851_brace2.jpg
Размер:71.9 КБ
ID:5216573

Ето въпросното рамо, само че куплирано към лекомодифицирана щанга. Модифицирането не ми е по вкуса, обаче. Бронзовата втулка се стяга чак с гайката през конуса в рамото, като аксиалния луфт е едно към гьотере и не може да се регулира. А при луфт там си влизат боклуци колкото си искат:

Име:2006-01-29_150455_DragLink5.jpg
Размер:78.2 КБ
ID:5216575

Ето я и въпросната разбиваща се скъпа щанга, махането на която е целта на мероприятието. Тук отново е модифицирана с цел точно елиминирането на шарнирните болтове в нея, дето се разбиват. Вижда се и на по-горната снимка:

Име:5361_centrelink_1_2.jpg
Размер:28.1 КБ
ID:5216580

ПП: Защо е играчката - защото кита по-горе (първата снимка), едно че не всичко в него ми харесва, и второ че цената е неприятна - 650 долара в щатите, което значи че тук отива на към 1300-1500 поне.

Коментар

Рамо на кормилна кутия. Между него и кутията са шлици+конус. Тия дни ще изровя скапана кутия от един авер, и ще свалям размери. Представи си шлици като на чистачките, само че в уголемен размер. Примерно диаметър около 16-20мм, конус като на шарнир, и върху конуса - шлици.
                              Аха, ясно. Аз мислех, че е по-голям диаметъра. А тези правостенни ли са, или с триъгълен профил? Интересно серийно как ги правят...?! Пластична деформация?
                              Утре ще погледна на Г-то това рамо, и там има шлици, може и там да е с конус.
                              Без блокажи си за никъде. :D
                              Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Първоначално публикуван от The Bear Преглед на мнение
                                Аха, ясно. Аз мислех, че е по-голям диаметъра. А тези правостенни ли са, или с триъгълен профил? Интересно серийно как ги правят...?! Пластична деформация?
                                Утре ще погледна на Г-то това рамо, и там има шлици, може и там да е с конус.
                                Триъгълни. Има и една или 2 ивици без шлици. Просто наколко са пропуснати. Това за да се подсигурят че рамото ще се сложи в правилната позиция.

Как ги правят в заводя нямам ни най-малка представа. Детайла е отливка. Машинно са направени шлиците и конуса за шарнира. Не личи да е натискано с нещо, ама знам ли.... Според мен си е на щос, ама аз от производство не разбирам, та мнението ми да тежи с нещо повече от просто предположение.

И на G-то е с конус. Сигурен съм. Не сум виждал друг вид сглобка на това място. Всичките 5-6 возила, дето съм заглеждал, все са така. И като е клаясало се вади ужасно трудно. Шарнир с тоя размер конус е направо детска игра за вадене, сравнено с това.
                                Последно редактирано от sparkybg; 06-10-10, 21:15.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X