Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Машина правеща конуси?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Машина правеща конуси?

Добър вечер .
    Може би въпросът ми е глупав, но коя машина може да направи конус от един прът, или тръба? Давам пример - имам тръба със стена 5 мм, искам за 20 сантиметра стената да стане 2 мм.

Поздрави .

От: Машина правеща конуси?

Безшевните такива неща, обикновенно не се правят с изтегляне, ами с центробежно леене.
    Това метал ли е, или пластмаса?

Коментар

Ами машината, наречена струг може да ти свърши работа в случая

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
        Ами машината, наречена струг може да ти свърши работа в случая
        Първосигнално и аз реагирах като теб . ...Ама като се замислих , Стефан може и да е прав . Щото колегата не е уточнил дали му трябва просто конус , или конус с еднакво сечение на стената по цялата дължина . А и зависи от параметрите на конуса ... с други думи - да уточни за какво иде реч - геометрични размери и материал . . Щото освен струг , може и изтегляне или отливка .
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
          ...просто конус , или конус с еднакво сечение на стената по цялата дължина.
          Уточнил е. Вътре - цилиндър, отвън - конус. Уточнил е че от 5мм стена, за 200мм стената да стане 2мм. И според мен отговора е - струг. А вече в зависимост от изикванията ще си подбере и материала, и вида на струга (обикновен, обикновен с приспособления, или с ЦПУ).

...аз пък търся кой да ми направи вътрешен конус с шлици, на вменяема цена.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Извинете, че не бях особено изчерпателен и не обясних добре. И аз помислих за струг, но не смятам, че е възможно на него. Става дума за безшевна тръба, стоманена. Всъщност попитах повече от любопитство, защото усещах, че или ще се прави по сложен начин, или на екзотична машина /тоест скъпо/. Целта беше просто да се отнеме малко материал за да олекне, но това се преживява .

Ето картинка на идеята . Доста е образна, но си представете, че е с височина 20 см, външния диаметър в горния край е Ф24 мм, а в долния край е Ф30 мм.
            Прикачени файлове

Коментар

И най обикновен струг ще свърши работа в случая. На такъв с ЦПУ обаче би станало по-лесно. Дали по-скъпо - не знам.

Виждал съм например на най-обикновен струг да правят огромен винт с вълнообразна резба. Не казвам колко е правилно и колко време ще се прави, ама е факт че го правиха.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                ....И най обикновен струг ще свърши работа в случая. На такъв с ЦПУ обаче би станало по-лесно. Дали по-скъпо - не знам.

.
                Да ме прощаваш , ама нещо технологиите с "отнемане на стружка" ти бягат .

На струг с ЦПУ в случая е доста ( в пъти) по-скъпо. Часовата ставка ми е 200 кинта .

Освен това на обикновен струг става в конкретния случай ( да олекоти тръбата , т.е. просто да отнеме стружка) . Иначе зависи от геометричните параметри . Моите стругари веднага биха задали въпроса : "За какъв морз говорим ?"
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Ам да си го сметнат. Има дължина и две Ф ита.
                  За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Да ме прощаваш , ама нещо технологиите с "отнемане на стружка" ти бягат .

На струг с ЦПУ в случая е доста ( в пъти) по-скъпо. Часовата ставка ми е 200 кинта .

Освен това на обикновен струг става в конкретния случай ( да олекоти тръбата , т.е. просто да отнеме стружка) . Иначе зависи от геометричните параметри . Моите стругари веднага биха задали въпроса : "За какъв морз говорим ?"
                    Защо трябва да е морз? Конусите не са само морз. Конуса е просто конус. Приеми че е нестандартен такъв, и толкоз, при това очевидно без изисквания за велика точност. Та, какво пречи, в конкретиня случай, да се направи на обикновен ръчен струг? Това и аз с никакия си опит ще го направя за около час, примерно, с всичкото чесане там, дето не ме сърби.

А какво пречи на ЦПУ да се направи за 10 минути, примерно? Говорим пак за конкретния случай. Просто казах по-лесно. Цени не съм обсъждал, щото не ги знам.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                      Ам да си го сметнат. Има дължина и две Ф ита.
                      Ам те си го и смятат . И аз си го смятам . Ама преди това човек трябва да знае какво иска да постигне . От там нататък лесно ше му кажа дали тази дебелина на стената "ше му пусне размера" , или да търси по-дебела .

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

...А какво пречи на ЦПУ да се направи за 10 минути, примерно? Говорим пак за конкретния случай. Просто казах по-лесно. Цени не съм обсъждал, щото не ги знам...
                        Еми направихме от мухата - слон , ама ...

За конкретния случай - за тази пича въшка най-бързо ( от подаване на заданието - до престъргване на тръбата ) с дължина 200 мм. и дебелина на стената 5мм. ше стане на универсален струг . За тази цел ( както каза Таргата) стругаря си смята ъгъла на скосяване и : пито - платено !
                        Ако ше разширяваме темата - теоретизиране , плюс технология на престъргване на конуси , плюс изобщо метод , машина и технология за постигане на конусни детайли - и то с дебелини в разни граници ... тогава мисли заглавие на нова тема . А там ще говорим и за престъргване и за изтегляне , и за валцоване , и за леене . ..предимства , недостатъци и икономическа ефективност

Коментар

Ам те си го и смятат . И аз си го смятам . Ама преди това човек трябва да знае какво иска да постигне . От там нататък лесно ше му кажа дали тази дебелина на стената "ше му пусне размера" , или да търси по-дебела .
                          Ми той каза какво иска да постигне. Просто попита на каква машина може да се направи. Човека иска да му се направи детайл. Толкоз.

Ако иде при 5 стругаря, ще му кажат 5 различни цени и 5 различни срока, а половината може и да не се навият, щото снощи са се натаралянкали и не им се работи. Ти защо мислиш че си купих струг? Понякога приятелите спасяват положението, ама едно е услуга, едно е да досаждам на някой през ден. Понякога дори и парите не помагат. Един чишит въобще не пожела да ми съобщи цена през фирмата за детайл, дето се прави за 2-3 часа. Каза само "много". Явно искаше тайничко да си изкара нещо извън заплатата, ма пък на мен ми трябваше "за вчера". Ми, дадох си парите на друг, само дето си загубих половината ден да го търся тоя, другия. Такива работи.

Коментар

Ама наистина стана от мухата слон.

Коментар

Може да мръдне центъра на задното седло 3мм в страни и готово.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X