Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стомана S355J2 (G3). Особености при заваряване?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Стомана S355J2 (G3). Особености при заваряване?

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    Вътрешните диаметри на втулките свиха ли след заварките ? Гледам добре са посиняли . Имам някъде един спрей който се пръска на детайла за да не се лепят пръските и уж влияел нещо и на адхезията но аз нещо не съм доволен от него. Най добре е до колкото е възможно шева да е непрекъснат но това до колкото е възможно. Механичната якост я имаш и сега външния вид е по скоро пожелателен само с естетическа стойност и тук не гониш херметичност на заварките . Това е до тренинг на ръката аз като не работя един месец после първите една две заварки са ми малко неугледни докато си върна навиците. С размерите нали всичко е точно ?
    Нищо не се сви. и Нищо не помръдна. Вала си се движи във втулките на ръка.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Нищо не се сви. и Нищо не помръдна. Вала си се движи във втулките на ръка.
      Това е идеалния вариант.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Това е идеалния вариант.
        Да бе. Направо да не повярваш.

Все пак всех някакви мерки де. Първо го прихванах с точкови заварки от двете страни на няколко места, и чак после другите заварки, пак така - от едната, после веднага от другата страна. Но все пак очаквах да мръдне, а то не мръдна. Ама за сметка на това му трябваше сигурно час да изстине до температура да мога да го хвана и нося с голи ръце. Оставих го да си изстине както си е със стегнатата ос на него, извън станока.

Ще видим какво ще се получи с по-здравата стомана...
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не е станало зле за телоподаващо... нащо на макс (150А) не може да го докара така по смъртост. Иначе за здравината на шева като е прекъсване е по-лошо от на цял шев... защото на цял шев вече си нагреял детайла и си си направил ваната и само я водиш а на точки на всяка точно температурата на ваната ти спада бая и съответно ще имаш по-малък провар. Поне аз си го обяснявам така при ВИГ и Електрожен... но и за телоподаващото е така.
          Моите снимки...
          https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
          https://500px.com/ivankoo

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanko Преглед на мнение
            Не е станало зле за телоподаващо... нащо на макс (150А) не може да го докара така по смъртост. Иначе за здравината на шева като е прекъсване е по-лошо от на цял шев... защото на цял шев вече си нагреял детайла и си си направил ваната и само я водиш а на точки на всяка точно температурата на ваната ти спада бая и съответно ще имаш по-малък провар. Поне аз си го обяснявам така при ВИГ и Електрожен... но и за телоподаващото е така.
            Това е с 200А инвертор. Може и още да му вдигна напрежението, ама започва да пръщи и да копае само. Телта се топи преди да стигне до ваната. А ако го вдихна на 200 и заедно с това му вдигна напрежението, ако задържа пробива 6-цата.

Другото - не му давам да изстине. Просто карам на пресекулки.

Просто ще трябват повечко упражнения. За другия уикенд ще се въоръжа с дебели железа и с тел 1-ца на ESAB, и ще видим какви ще ги натворя.

Коментар

Нащо телоподаващо само трупа, почти няма провар при по-дебели железа с направено скосение, ама не него му се гласи само на 6 степени тока и скоростта на подаване на телта и това е... електрожена си прави най-добър провар и това си е, даже и най-голями дупки прави

Мен ако питаш, упражнявай се на електрожена и аргона... телоподаващото е най-лесния и най-неотговорния метод за заваряване.
              Моите снимки...

Коментар

Нащо телоподаващо само трупа, почти няма провар при по-дебели железа с направено скосение, ама не него му се гласи само на 6 степени тока и скоростта на подаване на телта и това е... електрожена си прави най-добър провар и това си е, даже и най-голями дупки прави

Мен ако питаш, упражнявай се на електрожена и аргона... телоподаващото е най-лесния и най-неотговорния метод за заваряване.
                Не му стига напрежение, явно. Не знам. Мойто дупчи яката, ако го настроя за дупчене. И има излишък на напрежение - на 25 волта тел 0.8 няма шанс да стигне до заварката.

Ще пробвам и с аргона, ама там съм слаба ракия. Прави шевове някак правя, но като има вътрешно кьоше си е тегава работа. А електрожена е "аут ъф куесчън". Не го мога, и това си е. И шлака да чукам, и т.н.... Тсъ!

Коментар

С Аргона, си подпираш стабилно ръцете при китките и почваш. А за електрожена, той поне за мен е най-трудния метод и точно него трябва да мъчиш да овладееш... нищо, че има шлака и дим... това да ти е проблема Все пак всичко се постига с достатъчно практика...
                  Моите снимки...

Коментар

Ако заварката с електрожен е изпълнена добре, шлаката се отделя сама, както обичат да се изразяват заварчиците - "надигала се да види кой е майстора".
                    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Надига се с читави електроди на Бьолер Есаб или Емона понякога става и с Вежен но в повечето случаи с веженките заварчика надига чука и мамата Имах в работата рутилови електороди Вежен някъква скапана партида с които шлаката ставаше по здрава от заварката и предварителното подгряване не помагаше добре че свършиха.

Коментар

...добре че свършиха.
                        Е щом са свършили, значи си бил по-голям инат от тях.

За другото - знам че електрожена си има предимствата. А има и 1000 вида електроди за какво ли не. Не мъкнеш и бутилки и прочие. 200А инвертор тежи 6-8 кила и по-малко...

...обаче, просто не ми е по вкуса, а и по някаква незнайна причина (пак ) колкото и пъти да съм пробвал напоследък ъглова заварка с електрожен, все вкарвам шлаката отдолу, или метала си остава по 2та детайла, а по средата "заварката" е само от шлака. Преди 15-16 години в техникума някак му бях свикнал и заварявах прилично, ама сега съм нещо нефелен.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Е щом са свършили, значи си бил по-голям инат от тях.
                          Не е до моя инат раздадохме ги повечето на приятели нали бяха рутилови та ги работи всеки електрожен . Аз се мъчех с тях преди да купим служебен инвертор по аварий където не можех да добутам кабелите на триодината мъкнехме една пернишка саксия колко съм я катерил по крановете за две заварки по един сантиметър на планката на някой искубнат краен изключвател ръцете ми стигнаха до земята Господ да поживи изобретателя на инвертора

Зависи къкво ти е телоподаващото . Сутринта се наложи в бързината да направя едни заварки телоподаващото е Харко трифазно и малко съм позагубил форма. На времето в стария завод понеже имахме много фланци за тръби да заваряваме та бях направил от един универсал на струг станок подобен на грънчарското колело с педал - реостат и беше за такива работи много удобно нещо детайла се върти с къквато скорост ти трябва.
                          Прикачени файлове
                          Последно редактирано от sek.1; 18-05-10, 17:50.

Коментар

Да де, за това казвам на нащо как става, че е слабо, ама колко коли е направило за последните 15 години, само то си знае но за яки работи го няма никакво и това си е
                            Моите снимки...

Коментар

Да де, за това казвам на нащо как става, че е слабо, ама колко коли е направило за последните 15 години, само то си знае но за яки работи го няма никакво и това си е
                              Колега , чета няколко поста за "вашето телоподаващо" . Искаш ли да се хванем на бас , че с това същото , дето му викаш че е слабо и само трупа , ще ти заваря стик с дебелина 30 мм. ? Кеф ти челно , Кеф ти ъглово , кеф ти Т-образно. И дебелината на тела по твой избор - може 0.6 , може и 0.8 . При това гарантирам пълен провар.
                              .....а понеже темата се разводни в разни методи и умения .... язък че някои хора си играха толкова да качват информация в тази тема !
                              Очевидно е че четенето е недостатъчно . А там е написано че "козата си сака пръч" !
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Клоега, носачът е станал чудесно, но преди да го монтираш, мини го на ултразвуков контрол, както мстоманата, така и заварките за да си сигурен че няма скрити дефекти и шупли.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X