Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Аргон в телоподаващото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Аргон в телоподаващото

Аз като гледам май ще се преоринтирам към форума направи си сам.Там поне като дискутират хората стигат до решение.А тука в този пост продължавате да си дискутирате,при положение ,че има конкретно зададен въпрос.

Аз консултанти не мисля да наемам по простата причина,че мисля да опитам,а с опит глава не боли,а ти ако продължаваш да си дискутираш ще си останеш само един модератор.А и досега ,каквтото съм си намислил съм го правил стига да си малко технически грамотен.
    А това което се разисква в този пост е наистина празнословие!

Модератора да престане да ми се бърка в ЗАГЛАВИЕТО(,, ДА ГО МОДЕЛИРА,,),не е негова работа.
    T.K.K

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Айде бе, няма. Някои от тежките трансформаторни кютуци направо са си променливотокови.
      Дай ми пример за конкретна машина, иначе не вярвам.

Първоначално публикуван от spada_mk Преглед на мнение
      Модератора да престане да ми се бърка в ЗАГЛАВИЕТО(,, ДА ГО МОДЕЛИРА,,),не е негова работа.
      А чия е???

За другото - получи и конкретен отговор. Но докато не опиташ, и по 10 форума да разпитваш, все тая.
      Последно редактирано от sparkybg; 26-03-10, 15:29.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз като гледам май ще се преоринтирам към форума направи си сам.Там поне като дискутират хората стигат до решение.А тука в този пост продължавате да си дискутирате,при положение ,че има конкретно зададен въпрос.

Аз консултанти не мисля да наемам по простата причина,че мисля да опитам,а с опит глава не боли,а ти ако продължаваш да си дискутираш ще си останеш само един модератор.А и досега ,каквтото съм си намислил съм го правил стига да си малко технически грамотен.

Администрацията на Форума не държи тук никого насила. Участниците пък не ви дължат абсолютно нищо. Ако някой друг форум ви харесва повече - това не е наша работа.

Това, че смятате да опитате, можем само да приветстваме. Ще се радваме и да споделите резултата. Можем само да се надяваме, че малко по-внимателен прочит на написаното от хората по-горе, професионално занимаващи се с много сериозно заваряване, ще ви помогне. Ако и на пръв поглед да изглежда празнословие.

... а какви са задълженията на модератора, е разписано в Правилата, които се дават за прочит на всеки нов участник. Можете да ги преговорите, в съответния раздел.

п.п. Не е зле и да си припомните и елементарните правила за държание в компанията на хора, които отскоро познавате, но се надявате да ви помогнат. Учтивостта и съобразяването с местните порядки не са съвсем напразно усилие.

Коментар

На въпроса:
          Каква заварка би се получила ако заварям с телоподавъщо ,но със защитен газ Аргон.Трябва ми широчина на заварката не повече от 2-3мм.Със CO-то стават над тази норма и доста по дебелички.
          Искам да си заваря ролбара на джипката,който е направен от хром-никел.Дали би се получило,или трябва да се търси ВИГ-апарат

се намери компетентно мнение от професора от института по заваряване мой бивш преподавател по технология на металите.

Тъй като форума е само дискусионен смятам,ч е не е нужно да споделям какво сме си говорили по въпроса.
          Темата е изчерпана ,така ,че моделатора може да я затвори.
          Последно редактирано от Ясен; 26-03-10, 17:39.
          T.K.K

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение

И още нещо: формата на шева се изменя от вида на газта или газовата смес.При заваряване на стомани шева направен само с аргон е по-тесен но по-дълбок ,а същия (при същите режими)но направен с активен газ е по-широк и с по-малък провар.Тесния и висок шев от механична гледна точка не е за предпочитане защото е по-голям концентратор на напрежение.Аргона се меси с активен газ за да се получи по-добро разливане.При нерж.стомани обаче е нежелателно вкарването допълнително на въглерод(СО2),затова е за предпочитане сместа Ar+O2, като примерно кислрода да е до 4%.
            Колеги,темата(въпроса) е :

Каква заварка би се получила ако заварям с телоподавъщо ,но със защитен газ Аргон .Трябва ми широчина на заварката не повече от 2-3мм.Със CO-то стават над тази норма и доста по дебелички.
            Дали въобще става да заварям с телоподавъщо със защитен газ Аргон или ако ще,какъв ще бъде резултата,а не:Бъра-Бъра по други теми,за тази цел си има други места!

Не е логично да се разискват въпроси ,които нямат контакт(връзка) със зададеният въпрос.
            Моля активните потребители в тази секция да се позамислят.

На въпроса който си задал по горе наистина е отговорено но отчасти. И там наистина има писани работи които ако искаш да получаваш заварки които искаш трябва да знаеш.
            Теорията по заваряване не е за пренебрегване.(доста заварчици естествено не са съгласни).Чувал съм от тях думи"Тоя ли (технолога или инженера)ще ми казва как да заварявам,що не вземе той....Да ама неговата работа не е да заварява.Неговата работа е да знае особеностите на материалите и методите на заваряване и да казва на заварчиците какво точно да се направи за да стане дадения детайл както трябва.
            П.С. Та пак на твоя въпрос.Формата на шева се изменя най-вече от три основни параметъра.
            1-От вида на защитния газ(писано е по-горе как.)
            2-От силата и напрежението на тока(по-висок волтаж-по разлят шев./по-силен ток-по натрупан и по-дълбок шев.)
            3-От скороста и посоката на завряване(по-бързо-по тесен шев/ заваряване с наклон напред се получава по -разлят и обратното)
            Остава само да решиш кое да ползваш или от всичките по малко.
            А и още нещо.Заварка с ширина 2-3мм си е трудно на МИГ-МАГ.Ако искаш красота и толкова тесен шев ползвай ВИГ,както сам си се сетил.А и ЦО то си е за количество за един ролбар не се напъвай с него.(ролка тел,друг газ....)
            Последно редактирано от joe007; 26-03-10, 17:34.
            Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Мисля че по тема има точни и конкретни отговори, е вярно не написано като обяснение за малки деца но пък и автора на темата ако искаше да стигне до съответните изводи щеше да го направи… а не да си прави авто-спам !!
              https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
              https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Колега отскоро съм със Струна,и имам направена само една Жигула с това ЦО.При тебе стъпковият режим как го оправяш.Искам да направя като опит непрекъснат шев на винкел над 3см,но не се получава.Повече от 2-3 см.шев не ще.
                От долния потенциометър регулираш времето (натискаш копчето на ръкохватката и определено време се задвижва телоподаващото).От горното копче задаваш (увеличаваш-намаляваш) оборотите.Значи ако от долното копче си задал голямо време ,но скороста от горното копче е малка няма как да направиш дълга заварка.Не съм сигурен ,но при интерес от твоя страна може да проверя колко секунди се върти телоподаващото когато копчето е на мах.

Коментар

Първоначално публикуван от iv75 Преглед на мнение
                  От долния потенциометър регулираш времето (натискаш копчето на ръкохватката и определено време се задвижва телоподаващото).От горното копче задаваш (увеличаваш-намаляваш) оборотите.Значи ако от долното копче си задал голямо време ,но скороста от горното копче е малка няма как да направиш дълга заварка.Не съм сигурен ,но при интерес от твоя страна може да проверя колко секунди се върти телоподаващото когато копчето е на мах.
                  Колега трябва да има и друго копче(тип ЦК)от там се вкл. и изкл. таймера за прекъсване. Примрно има тире а на другото положение точка.Или самия потенциометър (дето има часовник) трябва да се даде в крайно ляво положение.
                  Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Колега,горния потенциометър е за регулиране скоростта на телта,а долния с него се регулира времето за заваряне.Това ми е ясно.
                    Ще проверя това ,което споделяш.
                    Благодаря ти
                    T.K.K

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
                      Колега трябва да има и друго копче(тип ЦК)от там се вкл. и изкл. таймера за прекъсване. Примрно има тире а на другото положение точка.Или самия потенциометър (дето има часовник) трябва да се даде в крайно ляво положение.
                      Да така е . Така нареченото от мен Долното копче в крайно ляво положение изкючва таймера

Коментар

Има още един превключвател (непрекъснат шев -ел.нитоване) утре ще си играя.
                        T.K.K

Коментар

Vlado-Ts моля те,я обясни за какво става дума.Искаш да кажеш ,че мойта Струна 250А или нашите са тиристорни машини,а в добавка с защитен газ старгон може да се заварява хром-никел,така ли да го разбирам?А старгона е няколко чишита:Старгон С-18, Старгон РВ, Старгон С-2, Старгон SCH
                          Първо , не знам дали на професора си задал буквалния въпрос от първия ти пост . Ако е така - май доста безплатна и обемиста лекция трябва да си получил . В тази връзка - едно уточнение : Когато говорим на жаргон за "СО - заваряване " , обикновено имаме предвид заваряване с машина МАГ и въглероден двуокис като защитен газ . В този аспект да заваряваш хром-никелова стомана , използвайки последния е безсмислено . Ако под "СО" имаш предвид МИГ-МАГ машината , а същевременно да използваш аргон е съвсем друго . Но е неточна терминология . Затова от "бъра-бъра" въпрос идват и "бъра-бъра" отговори . Ама ти не се засягай де . Ако мислиш да оставаш в този форум , ще видиш , че не винаги информацията е предъвкана и поднесена на тепсия .
                          Второ : не , няма как да получиш 2-3 мм. тесен шев при МИГ метод .Още повече за рол.бара си е по.подходящо на ВИГ.
                          Трето : Да , Струната е с тиристорно управление и на практика старгон със съдържание на въгл. двуокис до 18% върши работа за хром-никел .Зависи от конкретното изделие обаче. Аз също ползвам готова смес на Месер . Естествено Sek.1 е прав , че качеството не винаги е върхово , има и вариант за приготвяне на смеси , но аз говоря за общия случай.
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

...идеята на импулсите при телоподаващите е точно тая - да се елиминират капките, или по-точно пръскането и пълзенето по тела, които са главен виновник за неравномерната работа. А философии има доста. Някои дори с импулсно телоподаване. Но разликата в работата на машината в обикновен и импулсен режим е огромна, дори и на звук. Като пробвах импулсна машина направо пощръклях от кеф.
                            Обикновено топлата вода се преоткрива по 2 метода : Или си блъскаш сам главата , или просто слагаш тенджерата на котлона .
                            Не знам кое е за предпочитане , но в крайна сметка и по двата метода имаш като резултат топла вода .

Значи идеята изобщо на импулсите е да регулират капкопренасянето . А това идва от основния процес при електродъговото заваряване : начина на пренасяне на метала от електрода в заваръчната вана. И който е измислил начина за регулиране големината на капката чрез импулси : евала му !
                            А за формата на завъръчната дъга пак има изписани тонове мастило . То цяла нарочна тема няма да ни стигне ....и има доста интересни неща . Едно време бях захванал дисертация за плазмено завяване на хром-никелови стомани с голяма дебелина , т.е. за избягване недостаците на ВИГ- метода като производителност . Да видиш пък там какви чудесии се появяват !
                            ...само човек мерак да има !
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Трябва ми широчина на заварката не повече от 2-3мм.Със CO-то стават над тази норма и доста по дебелички.
                              Искам да си заваря ролбара на джипката,който е направен от хром-никел
                              Заварка по метода ВИГ е решението, но коя част от ролбара точно ще се зварява? Ако е само спукана заварка сигурно ще се "вместиш" в 3-те мм,но ако ще се добавят допълнителни детайли ще трябва да паснат идеално- в противен случай забрави за 3-те мм зав. шев.
                              Поздрави!

п.п.Ето и примерни снимки на добре монтирани детайлили.
                              Прикачени файлове
                              [COLOR=black][B]"...Едно е да ти се иска, друго е да можеш, а пък трето и четвърто - да го направиш. "[/B][/COLOR]
                              [COLOR=black][B]"Мъжки времена" Н.Хайтов[/B][/COLOR]

Коментар

От: До: Аргон в телоподаващото

Има още един превключвател (непрекъснат шев -ел.нитоване) утре ще си играя.
                                Да този потенциометър трябва да щракне...инъче правиш електронитоване...но за това трябва да смениш външната дюза (забравих как се казваше) с такава за електронитоване ...тя има два прореза.....предната дръжка на струната ти е така заварена....! И моята е 250 А. Много тежи....инъче добра машина...
                                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                                https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X