Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Аргон в телоподаващото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Аргон в телоподаващото

Каква заварка би се получила ако заварям с телоподавъщо ,но със защитен газ Аргон.Трябва ми широчина на заварката не повече от 2-3мм.Със CO-то стават над тази норма и доста по дебелички.
    Искам да си заваря ролбара на джипката,който е направен от хром-никел.Дали би се получило,или трябва да се търси ВИГ-апарат.
    Последно редактирано от spada_mk; 25-03-10, 16:18. Причина: откъде-накъде?
    T.K.K

До: Аргон в телоподаващото

Първоначално публикуван от spada_mk Преглед на мнение
    Каква заварка би се получила ако заварям с телоподавъщо ,но със защитен газ Аргон.Трябва ми широчина на заварката не повече от 2-3мм.Със CO-то стават над тази норма и доста по дебелички.
    Искам да си заваря ролбара на джипката,който е направен от хром-никел.Дали би се получило,или трябва да се търси ВИГ-апарат.

Като е от хром - никел , къде отиваш на ЦО ?!
    Търси ВИГ- апарат.
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Пробвай с хром - никел Ф 0.8 тел на CO-то,мисля че ще стане.
      "Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя. "о8894оЗ81З

Коментар

ако машината позволява: тел 0.6 с защитен газ аргон- 2-3 мм. заварка.

Коментар

Машината е Струна 250А ако има значение.
          T.K.K

Коментар

Заварка на неръждаема стомана с телоподаващо се прави с газ смес от ARGON/CO2 или ARGON/O2 .значителни предимства има телоподаващото с импулс… с обикновено машина резултатите от заварката не са добри …
            Най добрия метод е ВИГ!
            https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
            https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
              Заварка на неръждаема стомана с телоподаващо се прави с газ смес от ARGON/CO2 или ARGON/O2 .значителни предимства има телоподаващото с импулс… с обикновено машина резултатите от заварката не са добри …
              Най добрия метод е ВИГ!
              При телоподаващото, каква е ползата от примесите към аргона? Все пак, там практически няма дъга.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                При телоподаващото, каква е ползата от примесите към аргона? Все пак, там практически няма дъга.
                Eй това съм го зарарял с СО апарат но с хромникелова тел сами преценете дали се е получило добре.
                ПП. трабата също е хромникелова.
                Прикачени файлове
                ТРИКРАКА МАСА НЕ КУЦА:eek:

Коментар

Имам Струна 250 и съм пробвал да заварям с аргон .Не се получи по добра заварка от колкото с СО2.Все едно че заваряш с по висок ампераж ефекта не мога точно да го опиша но наподобява на горелка.Заварял съм и с смесите на аргона там заварка се получава мн. качествена.

Коментар

А вместо дъга каво има !!!?
                    Малко теория по заваряване може би ще е полезна http://www.castingarea.com/education/nt/tm07.htm
                    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Нещо като многократно късо съединение.

Коментар

Към Ясен

В практиката смесите от Аргон и въглероден двуокис(до 20%)
                        Употребата на тази смес намалява количеството на пръските.ПОдходяща е при автоматично заваряване и при продължително горене на дъгата-промишлено производство,тъй като въглеродния двуокис понижава интензивността на излъчване на дъгата и с това намалява нагряването на заваръчните съоръжения.Смесите от Аргон и въглероден двуокис спомагат за отсраняване на порите в шева при заваряване на нисковъглеродни и нисколегирани стомани.
                        T.K.K

Коментар

Първоначално публикуван от iv75 Преглед на мнение
                          Имам Струна 250 и съм пробвал да заварям с аргон .Не се получи по добра заварка от колкото с СО2.Все едно че заваряш с по висок ампераж ефекта не мога точно да го опиша но наподобява на горелка.Заварял съм и с смесите на аргона там заварка се получава мн. качествена.

Колега отскоро съм със Струна,и имам направена само една Жигула с това ЦО.При тебе стъпковият режим как го оправяш.Искам да направя като опит непрекъснат шев на винкел над 3см,но не се получава.Повече от 2-3 см.шев не ще.
                          T.K.K

Коментар

"Специфичен проблем в това отношение представлява заваряването на Cr-Ni стомани. При из-ползване на чист аргон неудовлетворителни са стабилността на дъгата и формирането на пе-риферните участъци на шева - недостатъчен провар и подрези. Значително подобрение се констатира при газовите смеси Ar с (1 - 5)% О2 и/или с (2 - 5)% СО2 . Даже само 2 - 3% СО прибавени към Ar вече е за предпочитане, тъй като се получават по-малко окиси и шлака. При използването на по-големи количества СО2 е възможно в резултат на разпадане на СО2 - молекулите в дъгата да се усвои известно количество въглерод в металната вана. Даже и най-малки количества С-атоми са в състояние рязко да влошат устойчивостта на метала срещу междукристална корозия поради образуването на карбиди (най-често Cr - C). Поради това е необходимо %СО2 да бъде < 5%. Само при заваряване с къса дъга (малка мощност на дъгата и късо реакционно време между газ и метал) е възможно да се работи с високо съдържание на СО2 (до 18 %) без опасност от овъглеродяване на метала. Добри резултати могат да се полу-чат при използване на смеси от Ar + He + O2 или Ar + He + CO2. Освен това при заваряване на Cr - Ni стомани с помощта на тръбни телове също е възможно за да се използват смеси с до 18 % СО2 ".

И още нещо: формата на шева се изменя от вида на газта или газовата смес.При заваряване на стомани шева направен само с аргон е по-тесен но по-дълбок ,а същия (при същите режими)но направен с активен газ е по-широк и с по-малък провар.Тесния и висок шев от механична гледна точка не е за предпочитане защото е по-голям концентратор на напрежение.Аргона се меси с активен газ за да се получи по-добро разливане.При нерж.стомани обаче е нежелателно вкарването допълнително на въглерод(СО2),затова е за предпочитане сместа Ar+O2, като примерно кислрода да е до 4%.
                            Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Нещо като многократно късо съединение.
                              А и още нещо.Дъгите при МИГ-МАГ са 5. Къса;преходна;дълга;струйна;импулсна.Къси съединения има само при късата.( приблизително до 20V) и отчасти при преходната(20-25V)
                              Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X