Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колеги,станах собственик на Струна Лидер 250,но...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Колеги,станах собственик на Струна Лидер 250,но...

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Сигурен ли си? Да не би случая да е тоя:

Червеното е l/min, черното е cfh (cubic feet per hour), a 0-6bar e дадено като отиентир за работното налягане. Тоест в случая при 5l/min налягането ще е около 3 бара.

12-15 бара е много. 3/4 от маркучите, дето предлагат на пазара няма да го издържат. А ония силиконовите - тъничките, сини, дето продават в РЕДКО, просто ще кажат "пляк", и толкоз.

Та, позагледай се. Със сигурност налягането не е това, което казваш.

ПП: И в случая на 6-8l/min отговаря 15-16cfh.
    Пак го загледах ( демек , не бях го доогледал ) . Не е точно този , на моя оразмеряването е до 14 л/мин. , но това не променя нещата . Абсолютно прав си ! Черното е кубически фут за час .
    Друг е въпроса , че моите заварчици отдавна не гледат стрелките при настройка на дебита , но това е друга тема - за висшият пилотаж .
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
      Друг е въпроса , че моите заварчици отдавна не гледат стрелките при настройка на дебита , но това е друга тема - за висшият пилотаж .
      Е то стигнеш ли до там, не ти и трябва часовник. Даже май продаваха и такива без.

Аз съм далече от тоя висш пилотаж.

ПП: На регулаторите с колбичка, както казах работното налягане не се мени. Мени се само отвора, през който минава газът. Там работното налягане обикновено си го пише или върху самия регулатор, или в паспорта му. По спомен на моя беше 2 атмосфери. А колкото до дебита, често имат отделно разграфяване за аргон и за CO2, но разликiте до колкото помня са несъществени за целите на заваряването.
      Последно редактирано от sparkybg; 10-11-09, 12:22.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е то стигнеш ли до там, не ти и трябва часовник. Даже май продаваха и такива без.

Аз съм далече от тоя висш пилотаж.

ПП: На регулаторите с колбичка, както казах работното налягане не се мени. Мени се само отвора, през който минава газът. Там работното налягане обикновено си го пише или върху самия регулатор, или в паспорта му. По спомен на моя беше 2 атмосфери. А колкото до дебита, често имат отделно разграфяване за аргон и за CO2, но разликiте до колкото помня са несъществени за целите на заваряването.
        Тези с колбичката са предимно за аргон . Имах един френски такъв ( за жалост ми го откраднаха) , беше истински професионален редуцир , затягаше се без ключ , само на ръка .
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
          Тези с колбичката са предимно за аргон . Имах един френски такъв ( за жалост ми го откраднаха) , беше истински професионален редуцир , затягаше се без ключ , само на ръка .
          Е, моя е скромен, китайски. Дойде с тепоподаващото. С нагревател. Обаче е друг стандарт, и трябва да се прави преходник за към български кран на бутилката. Дори филтърчета си има на входа.

...и все нямам време да седна на спокойствие да начертая един преходник, още повече че и не знам какъв точно е тоя стандарт, а там налягането е високо, и грешките може да са скъпи.

Ей го:
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

...и все нямам време да седна на спокойствие да начертая един преходник, още повече че и не знам какъв точно е тоя стандарт, а там налягането е високо, и грешките може да са скъпи.
            А , преходника не е проблем - от бронз. В зората на Демокрацията
            ( когато доставката на СО беше все още мъка ) имах 5-6 кислородни бутилки , на които бяхме направили подобни преходници ( ако се не лъжа от 3/4 към половин цол ) и с маркуч за високо налягане прехвърляхме газ. А челата на преходника се уплътняваха с тефлонови щайби.
            Трябва само да премериш резбата на китаеца - и после при свестен стругар .

Коментар

Не е с чело. Там е проблема. Отпред е заоблено. Пак се стяга с гайка, но отпред е заоблено. Някаква топ измишльотина, незнайно какъв стандарт.

А конкретно гайката и резбата комай са като нашите стандартни.

Коментар

Спарки не го ли продаваш ?
                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Чесно казано и 2 бара(атм.) ми се струват много дори и за 10 л/мин.Ако ви се прави проба да сложите манометър в барове (как само прозвуча)на изхода от дебитомера едва ли ще отчете и атмосфера.
                  П.С. Спарки,престъжи на струг това заобленото,щуцера с гайката е на резба към редуцила.
                  Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                    Спарки не го ли продаваш ?
                    Както казах, предпочитам да си го преправя.

Тъпото е че в тая заоблена "пишка" е набутано и филтърчето - от порьозен месинг или бронз - все едно фин бронзов дунапрен.

Ще го мисля някога.

Другия вариант е да си направя цялата тръбичка. Дори не съм съвсем сигурен че не става от стар потрошен неработещ редуцир. Както казах, все някога ще го измисля.

Коментар

Не е с чело. Там е проблема. Отпред е заоблено. Пак се стяга с гайка, но отпред е заоблено. Някаква топ измишльотина, незнайно какъв стандарт.

А конкретно гайката и резбата комай са като нашите стандартни.
                      Не е извишльотина Нещо повече : полусферата - това закръгленото , като опре в отвора на отсрещния щуцер отпада необходимостта от уплътнение , щото контакта винаги е по окръжност . Е , нека да е слаба елипса. Подобни са тръбните връзки в газовата инсталачия за автомобил. Така че пак ще ти е необходим преходник - без да пипаш на струг китайчето.

Коментар

Под "измишльотина" имах в предвид че стандарта е незнаен. По тоя случай, предполагам че и полусферата на накрайника ще трябва да е прецизна, иначе няма да уплътни. От там и разправийката.

Коментар

Под "измишльотина" имах в предвид че стандарта е незнаен. По тоя случай, предполагам че и полусферата на накрайника ще трябва да е прецизна, иначе няма да уплътни. От там и разправийката.
                          Защо да е незнаен на повечето заваръчни апарати на входа и изхода за газта са с подобни полусфери само че с доста по малки размери от твоя редуцир вентил!
                          Няма нужда изработката да е толкова прецизна защото контакта както каза Владо винаги е по окръжност и при стягане винаги уплътнява по някой от диаметъра на окръжността
                          Прикачени файлове
                          https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                          https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Еми освен да начертая един месингов, с прост конус. Би трябвало да го смачка както трябва и да уплътни.

Коментар

Еми освен да начертая един месингов, с прост конус. Би трябвало да го смачка както трябва и да уплътни.

Според ми ти трябва такъв преход само че челото да не е право а с вдлъбнат конус .Дай на стругаря редецир вентила за да мери по него и да ти направи конуса и резбата .
                              Прикачени файлове
                              https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                              https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Един страничен въпрос-изхода на бутилките за СО2 същия ли е , като на тези за кислород .
                                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X