Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Осветяване ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Осветяване ?

Помня като бях малък, баща ми караше една Шкода Мадара. Това преди 15-20години. Тогава намери работа да кара зърно, но коша беше малък. Започна да прави надстройка, но не е добър заварчик и вика един чичка. Чичката вика че без маска заварявал и няма никакъв проблем с очите. Цял ден бачкаха и остана масло за следващия ден. Обаче на следващия ден чичката не дойде. Отиваме да го видим какво става, а той осветен много яко, цялото му лице чак лилаво беше станало от избаряне и на едни големи плюски. Питахме го да му купим нещо за очите, да го водим на лекар, обаче той отказа. Така след седмица беше се пооправил. Идва да заварява, обаче вече с маска. Ама с маска накрая осра всички заварки. Баща ми като натоварва и се разпорва страницата и житото текнало. Така се случи че си оправя майсторлъка, но пак без маската, вика няма страшно имам имунитет вече.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
      ....... вика: няма страшно имам имунитет вече.
      Към това имунитет не се добива!
      Лъчението е такова, че гориш и се белиш всеки път и се осветкваш всеки път. Накрая хващаш перде на очите и рак някакъв докато се усетиш.
      ПАЗЕНЕ МУ Е МАЙКАТА!
      И НИКАКЪВ БАБАИТЛЪК!!!! Кой каквото ще да си говори, ти се пази!

Не съм казал но пак повтарям:
      Лъчите от заваряването обезцветяват червените кръвни клетки. Поради това трябва да се работи с ЛПС. Предполагам, че тези които заваряват редовно с едни и същи дрехи са видели как за нула време избеляват и се обезцветяват.
      И както е написал един колега
      "Техниката на безопасност е като религията - вярваш или не - спазвай ритуалите"
      Щото секунда невнимание - цял живот мъртъв!!!!
      Последно редактирано от aig; 23-03-13, 20:04.
      АИГ-Заваряване ООД
      Заваръчни апарати "DEL"
      http://www.aigwelding.com
      0889 522 036

Коментар

От: До: Осветяване ?

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        Такава маска е добро решение и за професионални заварчици , които работят всеки ден

Сега останалите ми заварчици са оборудвани с китайчета . От две години вече и никой не е имал оплаквания . Излязоха читави , въпреки смешната си цена.
        Китайчето си е бая ми ти чирак.И хубавото е че или работи,или не работи.Ако се позлва правилно,въобще не е предмет на темата.2003г платих почти три МРЗ за една маска,а сега китайчетата струват по два дни болнични,и то на чирак...А па с копирите споко мое си отгледаш едно прасе...
        Последно редактирано от fill; 23-03-13, 20:59. Причина: ям букви

Коментар

Димич, такъв "майстор" дето ще ми каже, че заварява без маска-няма да го пусна даже в двора си, камо ли да му дам да ми върши някаква работа.
          Баси идиота...

Иначе на всеки се е случвало да прихваща без маска, ама цял ден да заварява без-това е някакъв психо комплексар. Иска да се прави на голямата работа, ама е по-скоро смешен.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            Димич, такъв "майстор" дето ще ми каже, че заварява без маска-няма да го пусна даже в двора си, камо ли да му дам да ми върши някаква работа.
            Баси идиота...

Иначе на всеки се е случвало да прихваща без маска, ама цял ден да заварява без-това е някакъв психо комплексар. Иска да се прави на голямата работа, ама е по-скоро смешен.
            Всъщност аз "профи" да заварява без маска не съм виждал.Само майстори....
            "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
            Mark Twain
            СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Баси идиота...
              .
              Коле,а не думай глупусти.Кой че те информира га ти свръши електроду...Се некой трее гледа

Коментар

Капки за очи с изминал срок на годност действат като упойка ,но помагат. В момент на агония си готов какви ли не варианти да избереш за да заспиш нормално, чувал съм, че урината помага не съм го пробвал, но не ми и пука само да убия болката

Коментар

Помага наистина...
                  Моите снимки...
                  https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                  https://500px.com/ivankoo

Коментар

Като малък,се занимавах със преправки,на рамка от Коворовец,присадих двигател от Балкан 250,скобите за двг-то трябваше да се заварят.Никога до тогава не бях пипал ел.жен,а съм бил на 12-13г,майстора си имаше друга работа и пита-можеш ли да заваряваш?Аз съответно отговорих-Ми как,ще се оправя.Ей тъй се оправих(заварките бяха като лястовиче гнездо),че три дена не съм излизал на светло,тва картофи,урина,други бабини деветини,чисто не помагат.Отвратително е,пясък във очите,стоиш като препариран,хвърлих една кожа,не го пожелавам на никого.Вече не можеш ме накара заварявам без маска,ако няма дневна светлина-въобще не се захващам.
                    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Агонията от осветяване е сладка в сравнение с стружка в окото, мислете си за по-лошото

Коментар

Абе, колко струва напоследък една автоматична маска за заваряване? Бас хващам, че има под 80 лева и даже и да пропускат да замижат понякога, твърдите излъчвания ги спират и в прозрачното състояние.

Аз когато си купих беше 120лв и беше преди 3 години. Не че не седи при дядо владо, ама той и електроженът е там, та бели не стават.

За урината: помага горе-долу колкото чешмяна вода или капки за овлажняване. И ако си ял нещо люто или си пил някои лекарства или повечко ракия, ефектът може да е малко обратен.

Коментар

Първоначално публикуван от metalsmith Преглед на мнение
                          Агонията от осветяване е сладка в сравнение с стружка в окото, мислете си за по-лошото
                          Доста пъти са ми вадили не е толкова страшно .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Че аз сам си ги вадя стружките, в колата си имам памук точно за такива случаи... незнам защо, явно отрицално заредените стружки се привличат от положителната ми личност, просто постоянно към мен отиват... хахаха... Само 2 пъти съм ходил на лекар, понеже бяха забити на вътре и не ставаше с нежност
                            Моите снимки...
                            https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                            https://500px.com/ivankoo

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanko Преглед на мнение
                              Че аз сам си ги вадя стружките, в колата си имам памук точно за такива случаи... незнам защо, явно отрицално заредените стружки се привличат от положителната ми личност, просто постоянно към мен отиват... хахаха... Само 2 пъти съм ходил на лекар, понеже бяха забити на вътре и не ставаше с нежност
                              ...а едни евтини цайси те избавят от това вовеки. Аз вече ако имам работа за повече от 5 минути винаги слагам цайси. Последното ми приключение със стружка никак не беше от приятните.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

За урината: помага горе-долу колкото чешмяна вода или капки за овлажняване. И ако си ял нещо люто или си пил някои лекарства или повечко ракия, ефектът може да е малко обратен.
                                Ако си пил повече ракия най вероятно няма изобщо да усещаш пясъка в очите ...!
                                А а ако говорим сериозно за урината -който и пробвал знае ефекта !Помага точно колкото и капки завършващи на "каин "-колкото и невероятно да ти се струва !
                                https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                                https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X