Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Осветяване ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Осветяване ?

Доколкото ми е известно конкретно за Dicain coll. в момента няма регистрация в България.

@ Тихомир: когато търсите информация за регистрацията на някое лекарство в България, ползвайте страницата на ИАЛ. при това новата.
    нещата, които сте дали вероятно са доста стари. конкретно линкът за листовката на Dicain coll. сочи към старата страница на ИАЛ, а нея не я актуализират сигурно повече от две години вече.

И не, не съдържа кокаин. съдържа тетракаин.
    И въпреки, че и двете се използват или са се използвали в офталмологията като локални анестетици, приликата помежду им единствено е, че са естери на бензоени киселини.

В момента подобни капки съдържащи локален анестетик с регистр. са Alcaine на Alcon и Benoxi на Unimed Pharma. има си ги.

Могат да се използват и капки за очи съдържащи НСПВС такива с регистр. са Naclof, Indocollyre и Uniclofen 0,1%.

Това за болката.

Иначе поради ксерофталмията, oculotect gel, Visine и др. подобни също би трябвало да помагат малко.

И честно казано, наистина не смятам, че подобни теми с търговски имена на лекарства и препоръчване на терапии са разумни.
    При всички положения питайте и обяснете поне в аптеката за какво става въпрос.

Поздрави.
    - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
    - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
      И честно казано, наистина не смятам, че подобни теми с търговски имена на лекарства и препоръчване на терапии са разумни.
      При всички положения питайте и обяснете поне в аптеката за какво става въпрос.
      На мен ми е полезна. Осветявал съм се 3 пъти в живота си, но и трите ги помня. Гадно преживяване. А и честно казано не знаех че има нещо, дето помага, при това и бързо. Мислех си че просто трябва да се изтърпи. Но щом преживяването може да се спести - добре дошло.

Иначе, с питане става всичко, разбира се. То зависи и от хората в аптеката дали са наясно.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Иначе, с питане става всичко, разбира се. То зависи и от хората в аптеката дали са наясно.
        Ами ти ходи в такива аптеки, където са

Коментар

Доколкото ми е известно конкретно за Dicain coll. в момента няма регистрация в България.

@ Тихомир: когато търсите информация за регистрацията на някое лекарство в България, ползвайте страницата на ИАЛ. при това новата.
          нещата, които сте дали вероятно са доста стари. конкретно линкът за листовката на Dicain coll. сочи към старата страница на ИАЛ, а нея не я актуализират сигурно повече от две години вече.

И не, не съдържа кокаин. съдържа тетракаин.
          И въпреки, че и двете се използват или са се използвали в офталмологията като локални анестетици, приликата помежду им единствено е, че са естери на бензоени киселини.

..............

Поздрави.
          Дидо, предполагам че си лекар и затова изобщо не искам да влизам в спор с теб, но ако се вгледаш в снимката по-долу, вдясно се вижда, че страницата с листовката на дикаина е актуализирана август месец тази година. Което би трябвало да значи, че все още се произвежда. Или греша?

Коментар

Аве хора внимавайте какво и как го правите. Не заварявам, но имам приятел, който се осветяваше през няколко месеца. И получи перде. След това операция и нова леща.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
              Аве хора внимавайте какво и как го правите. Не заварявам, но имам приятел, който се осветяваше през няколко месеца. И получи перде. След това операция и нова леща.
              Тия неща се знаят обикновено. Въпроса е че все някога се случва да се осветиш, повече или по-малко. А и обикновено не се усеща на момента, поне при мен. Усеща се вечер. И е ужас!
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Имунетут няма. А въпреки апела на Венци Петров мога категорично да заявя ,че няма заварчик който да не се е осветявал !. Това важи както за любители , така и за професионалисти с 20 - годишен стаж.
                И както споменаха колеги по-горе - който не се е осветявал , той не знае за какво иде реч . Така че капките са си задължителни . В моята фирма имам 15-на заварчика и мине - не мине някой изреве. В аптечката постоянно подържаме няколко опаковки Офталмосептонекс. А и те вече са свикнали и всеки си има у дома ( паренето и гложденето обикновено започват вечер ). Върши работа и Сулфацетамид ( или ...амин) . Но в последно време не го срещам по аптеките. Краставиците и картофите са бошлаф работа.
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

маг. фарм. (магьосник - фармацевт )

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                  ... Или греша?
                  грешиш. актуализиран е сайта Medicine.bg на "СВЕСТ" ООД, на който има линк към старата страница на ИАЛ съдържаща листовка на Dicaine.

Самите СВЕСТ ООД казват:
                  4.3. Ползването на тази Интернет страница е изцяло на ваша отговорност. Цялата информация на тази Интернет страница е публикувана без гаранции за точност, истинност и обективност.

от друга страна, именно ИАЛ издава и поддържа регистъра. в новата си страница. тук

Коментар

маг. фарм. (магьосник - фармацевт )

грешиш. актуализиран е сайта Medicine.bg на "СВЕСТ" ООД, на който има линк към старата страница на ИАЛ съдържаща листовка на Dicaine.

Самите СВЕСТ ООД казват:
                    4.3. Ползването на тази Интернет страница е изцяло на ваша отговорност. Цялата информация на тази Интернет страница е публикувана без гаранции за точност, истинност и обективност.

от друга страна, именно ИАЛ издава и поддържа регистъра. в новата си страница. тук
                    Мерси!

Коментар

За повече от двадесет години сравнително интензивна работа със заваръчна техника това ми е третото осветяване и то е най лекото.
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

В момента подобни капки съдържащи локален анестетик с регистр. са Alcaine на Alcon и Benoxi на Unimed Pharma. има си ги.

Могат да се използват и капки за очи съдържащи НСПВС такива с регистр. са Naclof, Indocollyre и Uniclofen 0,1%.

Това за болката.
                        Браво, много полезна информация от лекар, предполагам.
                        Като превенция на осветяването - фотосоларна маска на speedglas със залепени лепенки на страничните стъкла (полупрозрачни пласмаси), и работа на светло.
                        in weld we trust

0878782224

Коментар

С електрожен никога не съм се осветявал но с Цо-то задължително.......последния път ревах като малко дете два дни.....само аз си знам .....после две седмици ми се привиждат разни петна.....и това скоро преди месец.......и картофи и сок от лозови листа и някакви капки за очи....нищо.....боли немога да отида до тоалетна...ни с отворени ни с затворени очи ....две денонощия мъка......само студено помагаше и то за кратко........
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                          Анатолий Пейчинов o8875о9815
                          https://dvrbg.com/

Коментар

Сега, с тези натрупани мнения, мога да ви обясня, защо наистина не смятам, че подобни теми с търговски имена на лекарства и препоръчване на терапии са разумни.

Напр.:

Почва се така:

Осветявал съм се 3 пъти в живота си, но и трите ги помня. Гадно преживяване.
                            И почва да носи капките в задния джоб, защото:

... щом преживяването може да се спести - добре дошло.
                            После:

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                            Имунитет няма... няма заварчик който да не се е осветявал ...който не се е осветявал , той не знае за какво иде реч . Така че капките са си задължителни
                            , темата получава:

Първоначално публикуван от i_dragg Преглед на мнение
                            Браво, много полезна информация...

И се случва това:

... осветява се през няколко месеца. И получи перде. След това операция и нова леща.
                            Защото: Този тип капки не ви лекуват, просто облекчават последствията. Защо, как и т.н. са предмет на друг академичен курс.

така, че:
                            Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                            Уважаеми колеги, основната превенция е да избягвате каквото и да е осветяване... Никакви капки не премахват проблемът..., само намаляват болката... При т.н. осветяване страдат и "стъкловидното тяло" и ретината и то особено в централната и част... Колкото е по-възрастен един човек толкова по-лошо се възстановяват увредените от ултравиолетовите лъчи елементи на зрителната система... Младите също да не се успокояват защото всяко "осветяване" остава следи... които след време ще напомнят за себе си... Подобни осветявания обикновено по-късно водят до т.н. перде и дегенерация на макулата...

Не се осланяйте на никакви капки и прочие системи за намаляване на болката... ИЗБЯГВАЙТЕ "осветяването" на всяка цена...!

P.S. : Съжалявам, но цитатите са манипулирани и тенденциозно използвани. Нарочно. Не се засягайте.

И наистина няма да повярвате, колко баби хипотонички искат от лекарството на съседката хипертоничка, щото, нали разбирате, и двете ги боли глава ”от кръвното”
                            А пък на нея и помагало.....
                            Да не говорим за по-страшните случаи......
                            Последно редактирано от deyan_h; 16-09-09, 01:47.

Коментар

ОК, наясно съм че не трябва, но се случва. Отдавна съм наясно и какви са последствията. До колкото разбрах, тия капки са предимно анестетици, или от сорта. Ясно е че не лекуват. Въпроса е че като се случи, вместо да не мога да си намеря място от "песъчинките" в очите, е по-добре да легна и да се наспя като бял човек.

Все едно да препоръчам на някой аналгин за главобол. И той не лекува, нали? Ама помага. А от какво се е получил главобола е друг въпрос.

От личен опит, като отида при 3-ма доктори, препоръчват 3 различни лекарства. Някои от които ги има в 2 аптеки в цяла София. Е защо бре, джанъм?

Иначе, ще трябва да отида при личния, той да ми даде направление за очен, дето докато се вредя, всичко ще е минало.

Айде кажи ти начина?

Коментар

технически погледнато, всички тези неща са лекарства по лекарско предписание.

с изключение на "овлажняващите"

Така, че да, трябва да се ходи на лекар.

а в темата - по INN или по групи.
                                лок. анестетици, НСПВС и т.н.

Болката си има точно определена роля, ако не те боли, скоро вече няма да помниш колко пъти си се осветявал. Та нека си боли, поне докато не стигнете до аптека приучава към внимание

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X