Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Осветяване ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Осветяване ?

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
    Така, че да, трябва да се ходи на лекар.

Болката си има точно определена роля, ако не те боли, скоро вече няма да помниш колко пъти си се осветявал. Та нека си боли, поне докато не стигнете до аптека приучава към внимание
    В 23:00 - 24:00 ? Лекар? Аптека с аптекар ня място, дето освен да изпълнява рецепти да може и да предложи нещо?

Не е лесна задача. Казвам го пак от опит.

Овлажняващи съм пробвал. Не помагат. А съм пробвал, защото жената ползва. Ефекта беше нулев.

Колкото до помнене, може и да си прав. Но всеки човек е различен, нали? Аз съм шубе, и гледам да си пазя здравето. Но се случват и издънки понякога. Друг би постъпвал със себе си и по друг начин. Имаше тук във форума един екземпляр, дето твърдеше че ако работиш без маска и се вторачиш в дъгата, ти нямало нищо на очите после. Нито боляло, нито нищо. Хора всякакви.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

По-добре е да се знаят имената на лекарствата (мисля че никой тук не го приема за реклама), отколкото да си пълним очите с разни картофи, сокове, урини и други подобни. И не вярвам някой да хукне към аптеката веднага за да си купи веднага от всичките лекарства по едно.
      Лекари са ми казвали, че прекомерната употреба на "каин"-ови капки също е толкова полезна колкото осветяването.
      Резервни части за човешкото тяло няма.
      in weld we trust

0878782224

Коментар

Първоначално публикуван от i_dragg Преглед на мнение
        Лекари са ми казвали, че прекомерната употреба на "каин"-ови капки също е толкова полезна колкото осветяването.
        Резервни части за човешкото тяло няма.
        Прекомерната употреба на каквото и да е е вредна.

Иначе да, проблема с резервинте части си е гадна работа.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Охх... болезнена тема гледам сте заформили
          АЗ лично миналата година се бях осветил яката с телоподаващото без маска... цяла вечер си слагах резънчета картофи на очите, за 5мин. бяхя "опържени" вече и слаагх нови но без успех та на другия ден на доктор А като мигнеш не че пясък ами направо все едно те дере някой ("пясъка" е при по-леките осветявания съм забелязал) иначе до колкото помня слагах капки за очи тогава в продължение на няколко дена (по лекарското предписание колкото казаха) и 2 дена бях на спуснати щори в нас със затворени очи... на 3-тия ден вече можех да гледам на вънка без да ме боли адски много... абе приятни спомени, какво да ви кажа... Даже днеска се поусветих малко с аргона, че маската ми остана в сандъка в италия кадето бях до ското и докато дойде се налоди да светнем тука нещо и с обикновенна маска със стъкло 9 2-3 час днеска и сега бе болят очите, че и си светнах на 2 пъти точно за няма и секунда... ама то се насъбира и сега ми люти на очите малко
          Моите снимки...
          https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
          https://500px.com/ivankoo

Коментар

Мисля че вчера по една случайност намерих причината за осветяването ми като започнах да работя нещо ми се видя че в маската ми е много светло извадих стъклото и видях че просто нито е номера с който работя нито е тези които ползвам от години. Докъто съм бил отпуска някой от колегите ми е ползвал маската счупил е двете стъкла и ги е подменил с къквото е имал под ръка. А именно вероятно китайско стъкло от няма и един лев с №9 при положение че аз работя с №11 и то купени само от специализираните магазини за заваръчна техника.
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Аз си слагам хавлия с лед или намокрена с много студена вода на очите и за 10 минути заспивам. Малко е неприятно като се сабудиш понеже около теб е мокро но си заслужава.
              Всички са луди ама на някои повече им личи.

Коментар

Първоначално публикуван от Бат ицо Преглед на мнение
                Аз си слагам хавлия с лед или намокрена с много студена вода на очите и за 10 минути заспивам. Малко е неприятно като се сабудиш понеже около теб е мокро но си заслужава.

При мен помага само временно
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

И аз да се изкажа по темата.
                  За 7-8 години практика не съм се осветявал нито веднъж. Единственото ми осветяване беше като войник, там държах железа на един фатмак-той ги режеше с електрожен, и аз отвреме навреме поглеждах...
                  Откакто работя като заварчик ми е изгряла кожата на лицето, при това много пъти, но не съм си осветявал очите никога. Просто си трябва сериозно отношение, и ако нямаш маска не заваряваш. Е, ако се наложи в краен случай... но стискаш очите още преди да "светнеш". И не гарантираш за резултата... Нека този който се дръвчи-да хване ръкохватката и да заварява той без маска...
                  Другото е е.аване със собственото здраве. Що да си губя моето за някаква си мижава заплата?..
                  Поради факта, че не съм страдал от осветяване-не мога да давам и съвети, но преди всичко-пазете се!. Напълно споделям мнението на В. Петров, че превенцията е най-доброто в случая.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение
                    Сокът от лоза дето е споменал колегата наистина помага. Събира се когато си реже лозето "сълзите" които капят и се държът в хладилника.

По принцип много по-лесно се осветяваш когато помагаш или държиш нещо. Понеже докато ти си заваряш защото знаеш точно кога ще има дъга, а когато придържаш нещо ти тъкмо погледнеш и другият цъква с ръкохватката
                    Работил съм със заварчик, на който помагах. Винаги преди да чукне електрода казваше, "хайде" , "сега" , "опа" и др. подобни, което ме предупреждава, че пали дъгата. Знаеш кога да затвориш очи.
                    E = mc2 / Прави си сметката! И умната!

Коментар

Абе да, така е с предупрежденията... но пак въпреки всичко този който държи или е осветен или е изгорял на края на деня... и аз съм държал и на мен са ми ръждали, та сме стигнали до този извод чрез опит, че и на този кадето държи му трябва соларна маска
                      Моите снимки...

Коментар

Ха итересна тема сте заформили, капките ги знаех много добре, бил съм така осветен, че през деня на дръпнати пердета, а вечерта на загасени лампи, изпитвах болка дори от светлината на запаката, когато палех цигара, докато един ден останових, че очите ми така са свикнали със заваряването, че само по парещата кожа на лицето и клепачите разбирах, че трябваше да съм осветен и да не понасям светлина...
                        VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
                        SXS-Restorations 0886513079
                        Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

От: Осветяване ?

Здравейте! Знам от личен опит колко неприятно е осветяването. Затова горещо Ви препоръчвам да пробвате Aloe Activator. По принцип се използва за почистване и възстановяване на кожата, но хората които го ползват включително и аз си слагаме капки в очите от него. Силно люти, но след 2-3 минути болката отминава и ефекта е поразителен. Освен за кожа и очи може да се използва и при бъбречни кризи. Това е уникален продукт, който може да стои 3-4 години на стайна температура, без да се развали след отварянето му.

Коментар

От: Осветяване ?

Mиналата зима ми се случва да заварявам кофти тръба на много кофти място и за това на заварявах само на стъкло... ефекта беше, няй-гадното осветяване което съм имал... И тогава се присетих какво ми казваха колегите преди време за орината, че е най-добре от каквото и да е мазило и тогава си казвах, че никога няма да го направя, колкото и да съм се осветил... Търпях до някое време вечерта с разни капки и тнт.. не помагаше нищо... и накрая се реих, че ще е с орина... с едно капкомерче през половин час по 2-3 капки... болката от капките беше наистина доста голяма, но е факт, че след 2 часа вече очите не ме глождеха толкова и вече можех да легна да спя спокойно. На следващия ден бях доста по-добре, но ходех с 2 чифта слънчеви очила след което 2-3 дена си капрах Визин по 3 пъти на ден по 2 капки... Като визирам с другите 2 яки осветявания които съм имал и съм стоял по 2 дена на щори с болки в очите, с орината най-помага.
                            Иначе всеки ден когато заварявам и усещам лека лятивост вечерта, си капвам профилкатично по 1-2 капки Визин.
                            Иначе което каза Добри за крема... и аз изгарам като почна да заварявам и все ходя червен като пияница, за това и аз се мажа с крем за лице, обаче след заваряване... и успокоява кожата.
                            Моите снимки...

Коментар

От: До: Осветяване ?

Никога сапунена вода!
                              Осветявал съм се много много пъти и един ден се пробвах с ъс сапуна и водата и стана много по-зле !
                              Последно редактирано от Ясен; 22-03-13, 12:32. Причина: цензура

Коментар

От: До: Осветяване ?

Аз от 4 години заварявам почети всеки ден. Случвало ми се е по 10-12 часа на ден да заварявам, но осветяване не съм имал. Понякога съм заварял без маска, но преди да почне дъгата стискам очите. Това го правя, когато прекапвам детайлите и няма кой да ми придържа. След това същинската заварка задължително с маска. С електрожена обаче се получава друга работа. Там не се запалва електрода винаги когато искам и се случва да ми блесне. Понякога след блясване за кратко време не мога да се фокусирам. При подобни ситуации започва главобоолие и прекратявам работата. Не съм ползвал капки за очи. Баща ми обаче много често се осветява ако заварява. Ако е по дълго, независимо че ползва същата маска като мене, вечер не може да си намери място от болка. Ходил съм по нощите да му търся капки по аптеките.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X