Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нормиране труда на заварчика !?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нормиране труда на заварчика !?

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    Не Колега, 3000 лв. ще получи стр. фирма, а заварчика....според случая.
    Строителната фирма ще получи 10 000 лева...... опит !
    А 3 хил. - получава заварчика !
    И всички са доволни ......
    Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
    Зависи. Едно е да заваряваш винкели, друго тръби под налягане и всяка заварка да се снима. А има колеги дето заваряват с огледало...
    Добрия заварчик е ценен кадър и заплащането е от най-високите в промишленоста.
    Точно това казвам и аз !
    Не съм специалист въобще в заварките - но труда на заварчика ми се издигна в очите .
    И за това казвам - трудно е да се определи норма или цена за часова ставка на заварчика ! Но това е при промишлени и строителни обекти.
    Ако говорим за заваряване в закрити цехове и поточност ( повтаряемост ) на дейността- заваряване на детайли - тогава е съвсем друго заплащането .
    Шефа каквото определи - защото той знае за колко продава изделието и колко са страничните му разходи .
    И има поглед кой - колко е изработил .
    Не знам за друга дейност - но заварките ги няма в ценника на строителя - нито като дейност , нито като цена.
    За това сигурно и други работят по цени от "местни норми ".
    Последно редактирано от bgbul; 02-08-09, 09:49.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
      ..
      И за това казвам - трудно е да се определи норма или цена за часова ставка на заварчика ! Но това е при промишлени и строителни обекти.
      Ако говорим за заваряване в закрити цехове и поточност ( повтаряемост ) на дейността- заваряване на детайли - тогава е съвсем друго заплащането .
      Шефа каквото определи - защото той знае за колко продава изделието и колко са страничните му разходи .
      И има поглед кой - колко е изработил .
      ".
      А колко трябва да е заплатата на заварчика според теб на обекти и в серийното производство? Трябва да има разлика ли и каква трябва да е тя ? По обекти за заварка на тръби работата на заварчика е по квалифицирана но пък в серийното производство натоварването е по интезивно ...
      А ако шефа определи за изделието такава норма че тя не е изпълнима тогова какво правим... ?
      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
        А колко трябва да е заплатата на заварчика според теб на обекти и в серийното производство? Трябва да има разлика ли и каква трябва да е тя ? По обекти за заварка на тръби работата на заварчика е по квалифицирана но пък в серийното производство натоварването е по интезивно ...
        А ако шефа определи за изделието такава норма че тя не е изпълнима тогова какво правим... ?
        Измества се изцяло разговора.
        Единственото което трябва да се прави - това е да се създават добри, взаимноизгодни взаимоотношения- работодател-работник.
        Това е определящото за една фирма , един работник , както и за един шеф.
        И за едно изделие.
        Ако на някой не му харесва- сменя работата или професията- но пак трябва да върви по този път .
        Последно редактирано от bgbul; 02-08-09, 11:15.

Коментар

да ви напомня, че темата е за аспект от работата на заварчикците, а не за обществените взаимоотношения в производството.

Ако на някой не му харесва шефа или подчиненият заварчик, може да си го смени без да търси под вола теле.

Коментар

А ! Джо хубаво е направил , че се е сетил да сканира част от една настолна книга . По подобен начин се изчисляват нормите за всеки метод . Практиката обаче ме е научила друго : аз знам теоретично за колко време се заварява едно изделие . Но това време никога не се припокрива 1:1 в реалното производство . Затова както споменах и преди - правя "снимка" на процеса . Т.е. : висна на главата на заварчика ( или заварчиците) един ден и засичам времето на основните и спомагателните операции. В това време отчитам и спирането за по цигара , технологичните почивки за кафе и времето за разговори по GSM-а. Знам колко съм заложил като цена за труд за единица изделие и така съставената норма се отнася към средно - сръчен заварчик . И средно мързелив . От там нататк ако изработи повече , но качествени изделия , естествено че си получава повече . Ако пък мързеливия , или по- малко квалифицирания иска да "хване" нормата , нека да се лиши от цигарата или тел. разговор за сметка на повишаване на уменията си . Ако иска . Това в серийното производство.
            На обект , където се изисква висока квалификация на заварчика , и свързана с контрол на зав. шевове , нещата стоят съвсем различно . И там може да се нормира , но тъй намесени доста странични фактори , ключително пускови срокове , хората предпочитат да получават заплата за определен обем работа , а не на часова ставка.
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
              А ! Джо хубаво е направил , че се е сетил да сканира част от една настолна книга . По подобен начин се изчисляват нормите за всеки метод . Практиката обаче ме е научила друго : аз знам теоретично за колко време се заварява едно изделие . Но това време никога не се припокрива 1:1 в реалното производство . Затова както споменах и преди - правя "снимка" на процеса . Т.е. : висна на главата на заварчика ( или заварчиците) един ден и засичам времето на основните и спомагателните операции. В това време отчитам и спирането за по цигара , технологичните почивки за кафе и времето за разговори по GSM-а. Знам колко съм заложил като цена за труд за единица изделие и така съставената норма се отнася към средно - сръчен заварчик . И средно мързелив . От там нататк ако изработи повече , но качествени изделия , естествено че си получава повече . Ако пък мързеливия , или по- малко квалифицирания иска да "хване" нормата , нека да се лиши от цигарата или тел. разговор за сметка на повишаване на уменията си . Ако иска . Това в серийното производство.
              На обект , където се изисква висока квалификация на заварчика , и свързана с контрол на зав. шевове , нещата стоят съвсем различно . И там може да се нормира , но тъй намесени доста странични фактори , ключително пускови срокове , хората предпочитат да получават заплата за определен обем работа , а не на часова ставка.
              Е за това ставаше дума.
              И за нормата - така се прави . Време и работа се изчисляват в пари.
              И за обект промишлен - така се процедира .
              Значи говорим за едно и също .
              И каквото и да си говорим( ти го знаеш ) - добрият майстор изкарва повече отколкото се иска от него - и то с лекота и усмивка.
              За жалост в България - все още не сме го дооценили това.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                Поздравления !С удоволствие бих работил в твоята фирма !
                Точно това исках да знам как се изработват нормите теоретично и практически. В морето от формули от книгата на joe007 трудно се оправям явно не ми е това работата ... Vlado_Ts ,практическия ти метод е реален и справедлив ,в този случай добрия заварчик ще има възможност да изкара и повече ...
                А имало ли е случай да преразглеждаш норми ...?
                https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Строителната фирма ще получи 10 000 лева...... опит !
                  А 3 хил. - получава заварчика !
                  И всички са доволни ......
                  Колега, социализЪма свърши, държавна пара почти няма, идиоти инвеститори които още имат пари май също няма. Такива калкулаций като твойте, в зависимост от моментния интерес минават все по трудно. Няма кой да ти даде 10 000лв за работа която струва 1500 та не фирма, ами президент да си.

При тази криза -вече надницата е около 30 лева. Смятай сам.
                  Сериозните фирми печелят от уплътняване на работното време на работниците не от сметки.
                  Последно редактирано от drukman; 02-08-09, 15:15.
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                    ...
                    А имало ли е случай да преразглеждаш норми ...?
                    Има разбира се . При промяна на технологията . Нали все доосъвършенстваме нещо . Например : механизиране на част от процесите , въвеждане на кондуктори или нещо друго. За съжаление по-често се налага да се преразглеждат калкулациите на цените. Често от германския ми контрагент може да се чуе : ето ти едно изделие . Цената е лимитирана. Ако не можеш да се включиш в нея , отиваме при турците или китайците . От друга страна не е рядкост да отказвам изделия точно по тази причина . Това означава да отрежа заплатите на работниците , а веднъж сториш ли го ... Но това е друга тема
                    А качествени заварчици не се намират под път и над път ...
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                      Колега, социализЪма свърши, държавна пара почти няма, идиоти инвеститори които още имат пари май също няма. Такива калкулаций като твойте, в зависимост от моментния интерес минават все по трудно. Няма кой да ти даде 10 000лв за работа която струва 1500 та не фирма, ами президент да си.
                      Сериозните фирми печелят от уплътняване на работното време на работниците не от сметки.

Слава богу - не си прав !
                      Но - всеки си знае своята истина !
                      Дано на всеки да си му излиза сметката .
                      Успех !

Коментар

От: До: Нормиране труда на заварчика !?

Батка, извинявай за постинг-а и моля те не ме намразвай и нарочвай от прохождането ми в този форум Кажи ми просто как мога да пусна обява и да наема 2-3ма печени заварчика и човек, който да ги провери.

Мерси!!!

Коментар

От: До: Нормиране труда на заварчика !?

Първоначално публикуван от Terminat0r Преглед на мнение
                          Батка, извинявай за постинг-а и моля те не ме намразвай и нарочвай от прохождането ми в този форум Кажи ми просто как мога да пусна обява и да наема 2-3ма печени заварчика и човек, който да ги провери.

Мерси!!!
                          Пуска се тема в купувам/продавам. Тъй като вече имате написано такова обявление, моля, прецизирайте го. Там съм написал.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X