Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Виг Кракра въпрос?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Виг Кракра въпрос?

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
    Не съм виждал обаче комбинирана машина , която да работи както по метод МИГ-МАГ , така и на РЕДЗ.
    Тия уж са такива:
    http://viki-b.my.contact.bg/mig-mag.html

Доколко наистина са - не знам обаче. Принципно не е невъзможно да се направи електрониката, но сравнено с други, правени специално за РЕДЗ, вероятно ще работи по-зле. Мойто телоподаващо например има настройка на индуктивността. Почти съм сигурен че ше може да работи на електроди, макар че със сигурност няма да е върха на сладоледа. При промяна на настройката на индуктивността, начинът му на работа се променя коренно - веднага се вижда промяната на твърдостта на волтамперната му характеристика, стига да знаеш кое държане на дъгата какво значи.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Тия уж са такива:
      http://viki-b.my.contact.bg/mig-mag.html

Доколко наистина са - не знам обаче. Принципно не е невъзможно да се направи електрониката, но сравнено с други, правени специално за РЕДЗ, вероятно ще работи по-зле. Мойто телоподаващо например има настройка на индуктивността. Почти съм сигурен че ше може да работи на електроди, макар че със сигурност няма да е върха на сладоледа. При промяна на настройката на индуктивността, начинът му на работа се променя коренно - веднага се вижда промяната на твърдостта на волтамперната му характеристика, стига да знаеш кое държане на дъгата какво значи.
      Ами пробай да видим . Най-лошия вариант е да промениш индуктивността така че твърдата характеристика да се изкриви до леко падаща , така че да не работи на тел , а същевременно да е недостатъчна за да работи и на електроди .
      По приницип обаче за полумеханизираните методи характеристиката се конструира твърда или леко възходяща , така че не знам дали ще ти остане диапазон за регулиране , достатъчен за стабилно горене на дъгата при електроди.

ПС. Машините 2 в 1 обикновено събират под тенекията 2 отделни блока . Ама знам ли .... както се казва : "Бизнесът се развива , Интернет се променя" ...
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Е да,тва е основния проблем,че вече има инверторни машини,и никой не купува конвенционални,които са в пъти по надеждни и добри.
        Иначе ако се намира машина 4в1 я купувам ,даже и да е стационарна-редз,миг/маг,виг,резак.

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
          ...които са в пъти по надеждни и добри.
          За по-надеждни - донякъде, и сямо някои. По-добри - категорично НЕ!!!
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
            Ами пробай да видим . Най-лошия вариант е да промениш индуктивността така че твърдата характеристика да се изкриви до леко падаща , така че да не работи на тел , а същевременно да е недостатъчна за да работи и на електроди .
            По приницип обаче за полумеханизираните методи характеристиката се конструира твърда или леко възходяща , така че не знам дали ще ти остане диапазон за регулиране , достатъчен за стабилно горене на дъгата при електроди.

ПС. Машините 2 в 1 обикновено събират под тенекията 2 отделни блока . Ама знам ли .... както се казва : "Бизнесът се развива , Интернет се променя" ...
            А какво ще кажеш, ако направя такава. Разликата е в една индуктивност, дето като работиш като телоподаващо, трябва да се даде на късо с подходящ контактор, или по друг начин. Контактори има компактни и евтини, при това ще са и надеждни, защото включват само когато не работиш с машината, а цъкаш ключето за режима.

Пак казвам - проблема не е физически/електрически/елекронен, а по-скоро икономически.

Коментар

http://www.kirov.net/?cid=864&pid=3154
              Ето машина 3 в 1 - МИГ/МАГ , ТИГ и ММА Основно е МИГ/МАГ машина с много екстри , ТИГ функцията е с контактно палене и със затихващ режим , работата на ММА е също безпроблемна ! Така че има такива комбинирани машини тази е трифазна има монофазни http://goods.marketgid.com/goods/5294433/ … ...така че не виждам нищо чудно че и Бг производители правят подобни машини ..

Що се отнася до това http://www.bezplatno.net/listing-446...315_u_vig.html - не можах да разбера цената но си мисля си че ще трябва да бъде доста ниска за да може да се продаде това чудо …
              Последно редактирано от welderargon; 09-01-10, 00:43.
              https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
              https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Работата е там,че с този Елктрожен могат да се изкарат много пари,но аз работя с телоподаващо.В момента тои само си стой и си чака новият собственик. Много е добър и върши страхотна работа.Но е за голями помещения.С тези си кабели може да се работи на разстояние от 50 метра,което е голямо предимство.А за тази дойност с която се занимавам не ми върши работа.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  ....А какво ще кажеш, ако направя такава. .....
                  Ще ти кажа Браво! , разбира се !
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

От: До: Виг Кракра въпрос?

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                    Наща машина от снимката някога е имала два такива модула ВИГ и МИГ-МАГ модул които през годините са изчезнали на някъде защо са правени по този начин а не като една машина незнам. Все още имаме един запазен пернишки електрожен Г 500 с телоподаващ модул но с него никой не е работил сигурно вече двайсетина години така седи и хваща прах ръкохватката му е направо фитнес уред. До колкото знам (от приятел перничанин) завода Кракра в Перник вече не съществува като такъв (след "успешна" масова приватизация) и евентуално части за тези машини има останали в хората работили някога там
                    Нужна принципиальная схема для пернишки електрожен Г 500. Прошу помочь.

Коментар

Първоначално публикуван от panov_62 Преглед на мнение
                      Нужна принципиальная схема для пернишки електрожен Г 500. Прошу помочь.
                      Не знам дали в работата ми се е съхранила някъква документация за Г 500 вече повече от 20 години не ги ползваме седят паметници но ще потърся тия дни . Къкво точно те интересува навремето доста съм ровил по тях. То това не е електрожен а си е 500 амперов МИГ-МАГ работи и като електрожен но с доста голям зор. Не са чак толкова сложни вътре има два контактора един 16 ампера и един 63 ампера и един оперативен 36 волтов трансформатор контакторите са с 36 волтови бубини .
                      Последно редактирано от sek.1; 28-07-10, 20:05.
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Абе колеги чета тука вашите мнения и се чудя ,абе няма ли за вас по един оксижен ? Явно не вярвате че света се променя иначе нямаше да се ровитъе в тези антики,този звяр харчи като полудял -ток,няма никакви консумативи за шланга ,не се произвеждат от доста години да не говорим че за прецизни заварки не-става тежи много-АЕЦА го затвориха .Абе с две думи антика,има толкова много машини с добри параметри че тази дискусия се обезмисля ......
                        It's too bad that everyone who has a solution on everything is at home commenting on the internet.

Коментар

Първоначално публикуван от teneketo Преглед на мнение
                          ...... да не говорим че за прецизни заварки не-става тежи много ......
                          Дори ей заради тази крилата мисъл си заслужава темата да остане !

За разлика от теб има хора , които се опитват да научат нещо за заваръчните машини .

Коментар

Има и друга:
                            Абе колеги чета тука вашите мнения и се чудя ,абе няма ли за вас по един оксижен ?
                            Не че има нещо лошо в оксижена, но на фона на ВИГ, е някак....

Коментар

От: Виг Кракра въпрос?

Абе колеги чета тука вашите мнения и се чудя ,абе няма ли за вас по един оксижен ? Явно не вярвате че света се променя иначе нямаше да се ровитъе в тези антики,този звяр харчи като полудял -ток,няма никакви консумативи за шланга ,не се произвеждат от доста години да не говорим че за прецизни заварки не-става тежи много-АЕЦА го затвориха .Абе с две думи антика,има толкова много машини с добри параметри че тази дискусия се обезмисля ......
                              Абе хора не изхвърляйте напразно цели методи за заваряване. Все още има много области в които е приложимо само газопламъчното заваряване. Нито един електродъгов метод не може да даде такава пластичност на заварката. В оксижена има още много хляб така че се учете да го владеете добре.
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

От: Виг Кракра въпрос?

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                                Абе хора не изхвърляйте напразно цели методи за заваряване. Все още има много области в които е приложимо само газопламъчното заваряване. Нито един електродъгов метод не може да даде такава пластичност на заварката. В оксижена има още много хляб така че се учете да го владеете добре.
                                Че кой е зачеркнал оксижена като метод ?! (по-точно : газопламъчното заваряване).
                                А за призива на Тенекето да си изхвърлиме старите машини какво ще кажеш ?
                                Щото по неговата логика ( и изтъкнати причини) хората ,които карат УАз-ки също би трябвало да ги изхвърлят и да си вземат модерни машини , ама гледай какъв раздел имат !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X