Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неръждавейка към черна ламарина...?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Неръждавейка към черна ламарина...?

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    За заваряване на неръждаема стомана към черна си има специални преходни електроди и телове, за да не корозира самият шев. Има си понятие-междукристална корозия, но не ме питайте за теорията му-не я знам. Ама знам, че неръждавека заварена с черна тел се пробива много по-бързо отколкото черна с черно.
    Ама всеки си знае...
    Коле ,май пак ти е дошла повечко ракийката ! Или си почнал да четеш много теория!
    На теория може и да е така но аз толкова години заварявам и никога не съм търсил специални телове за заварка на черно<> неръждаемо и на заварките нищо им няма !
    Даже в по горния пост съм писал че Опела съм го кърпил с неръждаема ламарина и досега ни заварка ни ламарина е ръждясала ако беше така както казваш че корозира по бързо щях отдавна да съм загубил калника някъде по пътя ....
    Ама всеки си знае... и заваря както си знае!
    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
      Защо да заварява с неръждаема тел !?За този тип ненатоварена заварка може да се заварява и с черна тел може би газта ако е коргон ще е по добре!
      Ще е най добре да се заварява по метода ВИГ (аргонов апрат) -Ако става въпрос да се правят сметки - аргона е малко по скъп от коргона но пък десетина пръчки тел за ВИГ ще са напълно достатъчни може с неръждаема може и счерна тел но пръчките могат да се купят на бройка и ще са много по евтини от една ролка тел,но вкрайна сметка това са дребни сметки в сравнение с цента на неръждаемата ламарина ....
      Аз работя с каргон по една чисто практична причина причина заварките са много по чисти (няма пръски) защото в повечето случаи изделията които правим трябва да изглеждат добре. Може и с черна тел да се завари но за мен (от личен опит) ако избере да заварява с МИГ-МАГ заваръчен полуавтомат (телоподаващо) е по добре с неръждаема.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Здравейте.....а как се държи заварка с тел неръждаема към черно.....с неръждаема ламарина....В петък правих скари 2 бр. за барбекю...всичко неръждавейка но за първата с обикновен тел....стана много добре....за втората в събота взех 1 кг...неръждаема тел 27 лв...но ми е интересно как ще е в времето....! С електрод се заварява неръждавейка идеално....материалите се смесват и не се различава къде е черно ....но с телоподаващото се вижда много ясно границата!
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Алумин, Яска, алумин От сума ти време ми лъщи по долните краища на трактора, ама ръжда нЕма, засега

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
            Алумин, Яска, алумин От сума ти време ми лъщи по долните краища на трактора, ама ръжда нЕма, засега
            С трактор - лесно, ама моето е паркетник, алуминият ще наложи концептуални промени.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              С трактор - лесно, ама моето е паркетник, алуминият ще наложи концептуални промени.
              Ти идвА, ама на "Джип4о" не гледА .....значи ще инвестираш в една ролка неръждавейка за телподаващо, пак ще идваш, ще се пулим срещу дъгата, ще експериментираме и така
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Имам 5 кг ролка алуминиева тел шланг с тефлонов водач и бутилка с аргон но никога не съм заварявал алуминий с телоподаващо. Ако остане време тия дни ще взема да пробвам как се заварява с алуминиева тел.
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ти не знаеш какво те чака, ако реша да хвана телоподаващото.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Ти не знаеш какво те чака, ако реша да хвана телоподаващото.
                    шЪ направиш "опашка" от чекащи
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                      Здравейте.....а как се държи заварка с тел неръждаема към черно.....с неръждаема ламарина....В петък правих скари 2 бр. за барбекю...всичко неръждавейка но за първата с обикновен тел....стана много добре....за втората в събота взех 1 кг...неръждаема тел 27 лв...но ми е интересно как ще е в времето....! С електрод се заварява неръждавейка идеално....материалите се смесват и не се различава къде е черно ....но с телоподаващото се вижда много ясно границата!
                      С телоподаващото с черна тел ще ръждяса заварката ... а с телоподаващо с неръждаема тел ти трябва бутилка аргон но ми е чудно защо заваряваш неръждаема скара с черна тел с СО-то след като си имаш КИТИН с ВИГ функция купуваш си тел не на ролка а за ВИГ заваряване и си заваряш неръждавейката .....
                      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Скоро се оборудвах с Цо....и бутилката сега е с цо-то...Намерих и една читава друга но няма време за проба(заверка)...реших че ще го ползвам много интензивно...(телоподаващото).пък и си е така....сега ми е мерака Цо-то....експериментирам...пробвам..
                        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                        Анатолий Пейчинов o8875о9815
                        https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X