Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неръждавейка към черна ламарина...?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Неръждавейка към черна ламарина...?

Тези дни реших да видя защо ми се клати седалката на Нивата. Ей, писна ми от тази ръжда! Заварихме криво-ляво, но си трябват радикални мерки.

Я кажете, така и така ще се кърпи мъжката, дали не е възможно да се кърпи с неръждавейка? Да се сгънат прагове, дъна, ъгли и каквото там. Има няколко места в колата, ако на тях изненадам гадно ръждата, ще е много добре.

Подозирам, че има някакъв пропуск в плана - може ли да се завари черно към неръждаемо, дали няма да струва един вагон пари? Какво ще е качеството на самите заварки, тяхната корозионна устойчивост?

До: Неръждавейка към черна ламарина...?

Ами то за самата заварка проблем няма,черно и нерж.се заваряват прекрасно.Самата заварка няма да е неръждаема като нерж.ламарина но все пак че изкара повече от черната ламарина.Тоест ще изгние черната ламарина до самата заварка.А че ще ти излезне скъпо е ясно.И то не толкова заради заварката а защото CrNi ламарина си е скъпичка.Освен това по-трудно се моделира.Иначе и с обикновена черна тел става(примерно на МАГ),но най-добре е естествено с тел 307.По принцип тя за заваряване на черно към бяло.
    Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Ясене, не се занимавай с ...добре, де глупости.
      За да не корозира такава заварка си трябват специални телове за преход между черно и хром-никел. Иначе резултата е бърза корозия, даже по-бърза от нормална "черна" заварка оставена без никаква защита.
      Просто слагай по-дебела ламарина на невралгичните места(в някои случаи до 2мм), и си решаваш проблема. С цената на няколкостотин грама метал в повече, но заварен по правилният начин(надявам се)отколкото същите тези грамове с които отначало ще се гордееш, че си сложил на Нивата, а после ще се червиш като те попитат "а бе какво стана с онази неръждавейка, дето я сложи под седалките"
      А и 2 мм ламарина ще изгние доста след като си бракувал жипката.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Абе, не става дума за гордост. Само да спре да ръждавее по праговете и пода. Колко скъпо да излезе 2 кв.м. ламарина и 1 ролка тел? А, и 1 бутилка аргон, че с CO2 може и да не потръгнат нещата на добре.

Коментар

Май някой е кърпил на цели шевове. Едно съвестно кърпене, би трябвало да искара 10 години. Е, трябва си и качествена антикорозионна обработка.
          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Поцинкованата ламарина не е ли междинен вариант?

Коментар

Както казаха другите, със самото заваряване проблем няма да имаш. Ама после гние още повече, точно около заварката.

Във всеки случай, виждал съм го правено, и не гниещо. На жигула. Прагове от 0.75 неръждавейка, заварени за към другото. Не знам как е правено, но тия прагове седят на същата жигула от 15-ина години, и нищо им няма.

Демек, има накаква технология, ама не знам каква. То има и различни неръждавейки - някои ги хваща магнит, други - не. Не знам дали и това няма някакво значение в случая.

Колкото до заварката - с телоподаващо ще стане дори и с чисто CO2, с неръждаема тел. Само задължително с някакви очила, щото като изстива после хвърчат едни неприятни люспички, не знам от какво.
              Последно редактирано от sparkybg; 22-04-09, 09:56.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На "Джип4о" съм го правил така, с цели шевове....ама трябва да се види
                Цени от преди три години 180 лв. лист ламарина 2х1м 1мм. дебела или 1.2 СО2-то по груби спомени 1.2лв/кг
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Опела преди 8 години го изкърпих под калника с неръждавейка мисля че беше 0,5мм ,тогава имаше една антикорозиона боя производство на Арсенал намазах заварката и черната ламарина с такава боя до сега не е мръднала нито заварка нито ламарината - обаче го завярях с ВИГ !
                  https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                  https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                    Цени от преди три години по груби спомени 1.2лв/кг

Незнам как е било преди три години, но сега с отстъпката не мога да барна неръждавейката за по малко от 7 лв. за кг. Един лист 1000x2000x1.0 тежи 16 кг. Ти си смятай колко пари ще трябват, ако я вземеш в най-добрия случай по 7лв. Иначе заварките нямат проблем, но те съветвам да е с газ аргон не СО2

Коментар

Пет килограмова ролка неръждаема тел 0.8мм. струва 70 лева и за този тип ненатоварени заварки най добре се заварява с газ каргон.
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        Пет килограмова ролка неръждаема тел 0.8мм. струва 70 лева и за този тип ненатоварени заварки най добре се заварява с газ каргон.
                        Защо да заварява с неръждаема тел !?За този тип ненатоварена заварка може да се заварява и с черна тел може би газта ако е коргон ще е по добре!
                        Ще е най добре да се заварява по метода ВИГ (аргонов апрат) -Ако става въпрос да се правят сметки - аргона е малко по скъп от коргона но пък десетина пръчки тел за ВИГ ще са напълно достатъчни може с неръждаема може и счерна тел но пръчките могат да се купят на бройка и ще са много по евтини от една ролка тел,но вкрайна сметка това са дребни сметки в сравнение с цента на неръждаемата ламарина ....
                        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от nachev_88 Преглед на мнение
                          Незнам как е било преди три години, но сега с отстъпката не мога да барна неръждавейката за по малко от 7 лв. за кг. Един лист 1000x2000x1.0 тежи 16 кг. Ти си смятай колко пари ще трябват, ако я вземеш в най-добрия случай по 7лв. Иначе заварките нямат проблем, но те съветвам да е с газ аргон не СО2
                          Чети по-внимателно ламарината е към 180 лв листа 2м х 1м х 1мм, а въглеродния двуокис (по ново му карбонов диоксид или СО2) ми излезна 35-38 лв бутилка от 30 кг.
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                            Чети по-внимателно ламарината е към 180 лв листа 2м х 1м х 1мм, а въглеродния двуокис (по ново му карбонов диоксид или СО2) ми излезна 35-38 лв бутилка от 30 кг.
                            sorry

Коментар

За заваряване на неръждаема стомана към черна си има специални преходни електроди и телове, за да не корозира самият шев. Има си понятие-междукристална корозия, но не ме питайте за теорията му-не я знам. Ама знам, че неръждавека заварена с черна тел се пробива много по-бързо отколкото черна с черно. За неръждавека заварена със същата тел няма какво да говорим, на практика вечна.(Е, поне докато не хвърлим колата)
                              Ама всеки си знае...
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X