Обява

Свий
Няма добавени обяви.

(преместени от Маските) Заваръчна апаратура, устройство, работа, проблеми, подобрения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: (преместени от Маските) Заваръчна апаратура, устройство, работа, проблеми, подобр

Първоначално публикуван от Румен Милков - FREEFLYER Преглед на мнение
    Фирмите производителки на технически газове, продават това което и искат клиентите. Те пък от своя страна трябва да са наясно при използваните от тях материали и технологи, какво газове трябва да ползват.
    Тъй ли? А ти като си много наясно кво трябва да ползваш, я пробвай да поискаш да ти омешат няколко газа в една бутилка с процентно съдържание определено от теб....!
    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

• От: (преместени от Маските) Заваръчна апаратура, устройство, работа, проблеми, подобр

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
      Тъй ли? А ти като си много наясно кво трябва да ползваш, я пробвай да поискаш да ти омешат няколко газа в една бутилка с процентно съдържание определено от теб....!
      Омешват. Едно към гьотере, поне тия на Орион. Аз затова съм тръгнал да си правя смесител. Кажи-речи всеки път като сменя бутилката по време на работа има разлика в работата на машината, без да съм пипал нищо друго. ПОнякога драстична промяна. Работя със смес, дето трябва да е 80/20 аргон/CO2.
      Последно редактирано от sparkybg; 17-04-16, 10:50.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

!!!!!!!!!.....газовете се смесват непосредствено преди дюзата!!!!!!!.......всички други предварителни смеси са безполезни и вредни!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Деду-заварчика Преглед на мнение
          !!!!!!!!!.....газовете се смесват непосредствено преди дюзата!!!!!!!.......всички други предварителни смеси са безполезни и вредни!!!!
          Колега моля уточнявай се че става "една гаща плява". Газовете се смесват непосредствено преди дюзата на ВИГ ли?. На МИГ-МАГ ? И кои смеси са безполезни и вредни? За кой са вредни?
          Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
            Колега моля уточнявай се че става "една гаща плява".
            +1!
            Чувствам че се задава убийствена конкуренция на Гогата!

Коментар

Чувствам че се задава убийствена конкуренция на Гогата!
              Едва ли....аз не се конкурирам с никой. Тука само Джо дава чиста и вярна информация. Щеше ми се и Владо да го туря у тоя кюп, ама той е стар теоретик, на който му убягват новите технологии...просто не го вълнуват вече /предположение/. А ти си най-активният преписвач, който въобще не е на ясно с материята, но достатъчно ловък за да изглеждаш капацитет пред хората. Ако се замисля май ти си без конкуренция.

Коментар

Тука Гого си много прав...😊

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                  Аз не съм наясно какво искам да ползвам, защото не заварявам. Отдавна беше времето когато търговците на технически газове казваха на кого, какъв газ му трябва да си завари “железата“.
                  Несериозно е ти да си работиш неръждавейка която и магнит я лови и да нямаш спесификациите на теловете за заваряване и газовете, които се ползват в този процес.

Фирмите за технически газове изработват смеси по желание на клиента. Друг е въпроса, ако сместа не е масова - ще ти я приготвят, но цената няма да ти хареса... Скъпи газове се ползват за скъпи изделия
                  Като не ти хареса една фирма ще отидеш при друга - конкуренцията е голяма.
                  RAV 4
                  F650GS

Коментар

Аз не съм наясно какво искам да ползвам, защото не заварявам.
                    А защо тогава се бъркаш където не ти е работа?Или просто така,... щото гледаш от другите!

Коментар

Първоначално публикуван от Деду-заварчика Преглед на мнение
                      Току що реши че една цяла индустрия не трябва да я има. Това че тукашните са мърлячи изобщо не значи че навсякъде са такива.

Фирмите за технически газове изработват смеси по желание на клиента. Друг е въпроса, ако сместа не е масова - ще ти я приготвят, но цената няма да ти хареса... Скъпи газове се ползват за скъпи изделия
                      Ми и аз така по желание всеки път искам възможно най-масовата смес - 82% Аргон с 18% CO2. И почти всеки път когато ми свърши в едната бутилка и закача другата, има разлика в работата на машината, без да съм пипал нищо друго. И то понякога драстична разлика - от половин час чистене на яко залепени пръски до 2 минути стъргане на дребни повърхности такива, дето падат с поглед.

Относно цената - бутилка чист аргон и бутилка CO2 са на кажи-речи една цена и и двата са евтини. Азота и той е там някъде. Само хелия е скъп (таман 10 пъти и кусур по-скъп от аргона) , ама такова не съм ползвал никога, та не е и въпрос на пари.

Говорим за чиста мърлявщина, не за друго. Веднъж кофти базови газове (според колегите, лично май засега не съм имал грижи, но то и на черно не си личи така, пък и ВИГ хващам 2 пъти в годината), и втори път смесване според текущото настроение на смесващия.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        ....Относно цената - бутилка чист аргон и бутилка CO2 са на кажи-речи една цена и и двата са евтини. ......
                        Сам знаеш ,че това е относително . Едното се продава на обем , другото - на кила
                        Всъщност , понеже говорим за СО2 , предполагам че се има предвид използване на МИГ/МАГ метод . В този случай 1 бутилка СО2 винаги изкарва повече от 1 бутилка старгон или коргон , ако го отнесем към бутилка с еднаква кубатура .

...иначе си прав - относително евтини са . В смисъл поносими за джоба . Разбира се , ако говорим за професионално заваряване , тогава се намесват и други фактори .

А що се отнася до "замърсените" газове / смеси : мърлящината е двустранен процес . Винаги набивам в главите на заварчиците ми , че остатъчното налягане в бутилките от около 5 атм. е задължително . Ама кой го спазва .... а на пълначната станция пък (евентуално) си спестяват "продухването" ... и те така .

Между другото , не че правя реклама - просто констатирам , от доста време ми доставят старгон от СИАД "на крак" разбира се , без оплакване за качеството . Това по средно 16 броя 10-кубикови бутилки месечно .
                        Последно редактирано от Vlado_Ts; 18-04-16, 11:35.
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
                          ....Тука само Джо дава чиста и вярна информация. Щеше ми се и Владо да го туря у тоя кюп, ама той е стар теоретик, на който му убягват новите технологии...просто не го вълнуват вече /предположение/.....
                          Гога , ако имаш предвид нови машини или нови методи , бат` ти Владо ги следи тия работи . И няма как иначе , след като с това си изкарвам хляба цял живот ( включително 25-та година в частния бизнес ).

Що се отнася до технологиите - аз не ги деля на "стари" и нови" по простата причина че всяко изделие или конструкция изисква конкретна такава . Понякога използвам готови технологии , понякога аз си ги разработвам . В зависимост от изискванията на Инвеститора и техническата документация ... и офертата .

Виж , с терминологията ( включително познанията по химия , физика и металургия , че и пресмятане на заварени конструкции и заварорационално конструиране ) свързана със заваряването и за което ти имаш безспорен "принос" тук , искрено се забавлявам .
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                            Сам знаеш ,че това е относително . Едното се продава на обем , другото - на кила
                            Всъщност , понеже говорим за СО2 , предполагам че се има предвид използване на МИГ/МАГ метод . В този случай 1 бутилка СО2 винаги изкарва повече от 1 бутилка старгон или коргон , ако го отнесем към бутилка с еднаква кубатура .
                            Цена на бутилка имах предвид. Че CO2-то, отнесено към обем газ на изхода, на бутилката е повече (няколко пъти повечв), няма спор по въпроса. Мисълта ми беше че пълначите нямат никакво основание да "муфтят", поне от финансова гледна точка.

А що се отнася до "замърсените" газове / смеси : мърлящината е двустранен процес . Винаги набивам в главите на заварчиците ми , че остатъчното налягане в бутилките от около 5 атм. е задължително . Ама кой го спазва .... а на пълначната станция пък (евентуално) си спестяват "продухването" ... и те така .
                            Много рядко (даже не помня кога за последно) ми се случва да нося бутилка без никакво остатъчно налягане. Обикновено ги нося нещо между 5 и 10 бара. Та поне от моя страна съм свел мърлявщината до минимум.

Между другото , не че правя реклама - просто констатирам , от доста време ми доставят старгон от СИАД "на крак" разбира се , без оплакване за качеството . Това по средно 16 броя 10-кубикови бутилки месечно .
                            За съжаление са ми далече (Орион са ми на 5 минути от работата), пък естеството на работа ми е такова, че да държа бутилки под наем ми е неизгодно. Иначе с удоволствие бих пробвал някой друг. Ако има вариант да си купя оборотни бутилки и само да ги менкаме, без да плащам наем, вероятно също бих се навил, ама май такъв вариант няма. Особено двете аргонови дето имам - случва се по половин година да не извадя машината от шкафа. Иначе като тръгна да работя бързо-бързо ги пълня по няколко пъти.

Коментар

Виж , с терминологията ( включително познанията по химия , физика и металургия , че и пресмятане на заварени конструкции и заварорационално конструиране ) свързана със заваряването и за което ти имаш безспорен "принос" тук , искрено се забавлявам .
                              Ще се забавляваш я.....аз как се забавлявам. .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X