Обява

Свий
Няма добавени обяви.

(преместени от Маските) Заваръчна апаратура, устройство, работа, проблеми, подобрения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: (преместени от Маските) Заваръчна апаратура, устройство, работа, проблеми, подобр

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
    Така расъждава и малкия ми син. Ами как да ти кажа................като научиш /и не само ти/ основите на процеса заваряване и то САМО в най-общ план, тогава може би и да проумееш, какво ви пиша. Сега не вдяваш и не си в позиция да определяш кое е полезно и кое не. Ако си мислиш, че с 5 дневен курс и 500лв. се научава нещо, се лъжеш............Все пак скромно ще ви задоволя любопитството.....Накратко, газовата смес е аргон, СО2 и волфрамов хексафлуорид /среща се и като вторид/. Последния не се смесва /втечнява/ заедно с другите. За електрод се ползва някаква металокерамика на волфрам 184 /погледнах в нета оказа се някакъв изотоп/. Електрода прилича на стъклопласт с матов сив блясък. Разхода му е 1гр. на 2000 Аh. Метода е ВИГ и е за заваряване на мед и сплавите му.
    Еми, не е ВИГ. ВАГ е. Газа НЕ Е инертен. Активен е. Веднъж заради CO2-то, и втори път зарадо WF6 Но за GTAW минава, дори съвсем буквално. Само не вдявам, какво ти пречеше да напишеш това още в първия пост?

И един въпрос - като чета що е то волфрамов хексафлуорид, това използваемо ли е за ръчно заваряване въобще? Предполагам има някакви супер екзотични приложения.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• От: (преместени от Маските) Заваръчна апаратура, устройство, работа, проблеми, подобр

И един въпрос - като чета що е то волфрамов хексафлуорид, това използваемо ли е за ръчно заваряване въобще? Предполагам има някакви супер екзотични приложения.
      Не не е за ръчно заваряване/ако имаш впредвид мобилност/ гласяха го за някаква орбита. Апаратурата около него е бая голямя, иначе е с нормална ръкохватка като за ВИГ и можеше да се пробва на място. Аз това и правих когато бях там.

Само не вдявам, какво ти пречеше да напишеш това още в първия пост?
      Всъщност писах защото вчера ме ядосахте и реших да се обадя да попитам за подробности и развитието на технологията и се оказа, че табуто е отпаднало /изпреварили са Милър/ .....Сега мога да коментирам без притеснение. До колкото схванах с моя калпав английски, имали са проблем със сертифицирането на електродите....изотопа бил отровен /или нещо подобно/. Друго не питах. Сега чакам да ми пратят новостите около технологията в писмен вид /за мен е по-лесно да си го преведа, от колкото да се мъча по телефона /

Еми, не е ВИГ. ВАГ е. Газа НЕ Е инертен.
      Технолога си го нарича TIG, но ако трябва непременно да следваме логиката то апарата ще го кръстим (условно разбира се) TIG/TAG, а метода TAG..........нещо като Тик-Так

Коментар

Волфрамов флуорид (на руски е "фторид волфрама") е супертежък газ (потърсете си клипчета в интернета, забавно е) с бавна дифузия към въздуха и е способен да ограничи конвекцията. За никаква орбита не го гласят според мен, а за заваряване във "вана" (нямам предвид заваръчната вана от разтопен метал). Разпадните му продукти от висока температура обаче СА отровни.

Коментар

Ами чакам мейл-а да пристигне, та да видя окончателната постановка каква е.

Коментар

Здравейте колеги!

Възможно ли е да се "подобри" китайско инверторно телоподаващо, така че да работи добре на малки токове? Да поясня - мой приятел наскоро си взе някакво "MIG200" - комбиниран заваръчен апарат - като му се махне шланга, можело да работи и като елекрожен. Проблемът е, че при малки токове (заварки на тънка ламарина) не иска да пали дъгата. Ако се вдигне заваръчния ток пали, но пък започва да топи/прогаря заваряваните материали.

Хрумна ни вариант и да заменим захранващият блок (материали за изработката на трансформатори има предостатъчно), но тук идва друг проблем - в достъпната литература има схеми и инструкции за направата на електроженов трансформатор ("Малки и специални трансформатори" на С. Бонев), а доколкото съм се информирал, има разлика в изходните характеристики - при електрожена е падаща, докато при телоподаващото била "по-твърда", т.е. трафа трябва да е по-различен.

Всякакви идеи и предложения са добре дошли

Коментар

Първоначално публикуван от provar Преглед на мнение
              Здравейте колеги!
              Възможно ли е да се "подобри" китайско инверторно телоподаващо така че да работи добре на малки токове?
              Може и да е възможно, ама подозирам че хората в България, дето могат да го направят, се броят на пръстите на едната ръка, и вероятно цената няма да ти хареса.

Подозирам и че проблема ви не са малките токове. Колко дебела ламарина се опитвате да заварявате и с колко дебел тел? Газът предполагам е CO2?

Първоначално публикуван от provar Преглед на мнение
              Да поясня - мой приятел наскоро си взе някакво "MIG200" - комбиниран заваръчен апарат - като му се махне шланга, можело да работи и като елекрожен. Проблемът е, че при малки токове (заварки на тънка ламарина) не иска да пали дъгата. Ако се вдигне заваръчния ток пали, но пък започва да топи/прогаря заваряваните материали.

Хрумна ни вариант и да заменим захранващият блок (материали за изработката на трансформатори има предостатъчно), но тук идва друг проблем - в достъпната литература има схеми и инструкции за направата на електроженов трансформатор ("Малки и специални трансформатори" на С. Бонев), а доколкото съм се информирал, има разлика в изходните характеристики - при електрожена е падаща, докато при телоподаващото била "по-твърда", т.е. трафа трябва да е по-различен.

Всякакви идеи и предложения са добре дошли
              Сефте виждам някой дето да иска да промени инверторна заваръчна машина на трансформаторна такава. На грешен път сте. Изобщо пробвали ли сте друго телоподаващо (дори и марково такова) за същата работа? Заваряване на 0.25мм ламарина с 0.8мм тел и CO2 не е тривиална работа, ако никога не сте пипвали телоподаващо до сега.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Сега остава да кажеш и къде го прочете.

ВСИЧКО, дето окислява електрода, включително кислород или CO2, му разкатава фамилията за отрицателно време и става мазало. Сега остава да ме убедите че тия двете се ползват с волфрамов електрод и тутакси си посипвам главата с пепел.
                пепелта е от мене ))))))))

Коментар

Първоначално публикуван от Деду-заварчика Преглед на мнение
                  пепелта е от мене ))))))))
                  И по-точно? Пепел и аз си имам достатъчно.

Коментар

с няколко думи....ПРОДАВАМ ТЕХНОЛОГИИ.....не мога си позволя подаръци.....кислород, бензин ,киселини ,основи.......всичко се ползва , зависи от заварките......))))))))

нищо лично )))))))

Коментар

с няколко думи....ПРОДАВАМ ТЕХНОЛОГИИ.....не мога си позволя подаръци.....кислород, бензин ,киселини ,основи.......всичко се ползва , зависи от заварките......))))))))

нищо лично )))))))
                      Технологията която рекламираш не беше ли спояване, а не заваряване?
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                        Технологията която рекламираш не беше ли спояване, а не заваряване?
                        рекламиране и предствяне са различни неща.....но не му е тук местото.....спояване...заваряване.....едни му викат така....други онака )))))))

Коментар

рекламиране и предствяне са различни неща.....но не му е тук местото.....спояване...заваряване.....едни му викат така....други онака )))))))
                          Ясно. От днес прекръствам поялниците ми на заварялници, и занапред ще извършвам операцията заваряване с мек припой (призавар). Да се издигна и аз малко...
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

значи ако се действа с духалка.....процеса ше е духне или задухване...нещо такова....ай наздраве ))))))....поялника изобщо не е за подценяване.....

Коментар

нищо лично )))))))
                              Спора беше за ВИГ/TIG/GTAW с нещо различно от инертни газове в контакт с електрода, който по дефиниция е волфтамов. Та като си казал "хоп", редно е да скочиш с конкретики. Никой не иска да продаваш/подаряваш технологии - просто се аргументирай, когато твърдиш нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Спора беше за ВИГ/TIG/GTAW с нещо различно от инертни газове в контакт с електрода, който по дефиниция е волфтамов. Та като си казал "хоп", редно е да скочиш с конкретики. Никой не иска да продаваш/подаряваш технологии - просто се аргументирай, когато твърдиш нещо.
                                оки......обикновено метлите правят окиси....температурата им на топене надвишава доста температурата на топене на метала.....тия добавки се ползват да "разпукат" окиса за да може да стане сливането или спояването на металите.....при отговорните заварки е грешно да се помага с електрода или добавъчния за да се спука ципата от окис.....такива мити работи ))))))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X