Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телподаващо "направи си сам" :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Телподаващо "направи си сам"

Ако го ползваш постоянно има смисъл, ако има къде да го държиш без да пречи също не е лошо. Аз имам и от години не съм го ползвал. Предпочитам аргона или електрожена - имам си един 160 амперов китаец по немски лиценз и съм доволен. За характеристиката Спарки е прав - твърда характеристика за телоподавката. Но дросела ако е малък, не прави равен шев, пука, пляска. Напрежението не зависи само от положението на превключвателя или потенциометъра. То се променя от разстоянието на дюзата и скоростта на подаване - дъгата работи в правата, а не в обратната част на характеристиката. Освен това телта между дюзата и дъгата се нагрява и променя напрежението. Нещо важно, ако искаш да ти върви добре телоподавката, да ти е лесно, търси с две двойки ролки, а не с една. Ако ти е скъпо, прави го. Но с една двойка ще псуваш много ако си перфекционист и те дразни мърлянето. Пак за дросела - моята е една от първите на една софийска фирма, с не особено добра репутация - монофазна 200А. За фирмата купихме по-късно - година, две от същите, трифазна. Моята прави по-добър шев. После те купиха още една от Редко, пак трифазна, но шевът на моята е по-добър и го отдавам на големия дросел.

Коментар

Да, както Спарки каза тока на макс , избираш си едно напрежение и въртиш телоподаването , докато заваряваш с другата ръка . От няколко опита го докарваш да не пръска и да не ти прекъсва дъгата . За замръзването , ако използваш пожарогасител трябва да му се извади сондата от бутилката , докато я изпразниш може да пробваш да я обърнеш с крана надолу .
      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Няма да се използва постоянно, за домашни цели е, някоя врата да спретна, на баща ми за опела, дето постоянно е блъскан и вдиган с крик през праговете, докато се смачкат . По тая машинка немога да бутам нищо повече, много е неудобна за работа, защото е малка кутията и е много наблъскана, за следващата мисля да пробвам с железен дросел, тоя е от ТХО. желязото е най-добро според руснаците.Ще направя едно клипче, като се прибера на село и го подкарам както трябва. А за пожарогаситела, дяволски си прав. Несъм се сещал че има сонда, той смуче течност отдолу и затова замръзва. Добре, че има кой да даде акъл

Коментар

Първоначално публикуван от /dx'f Преглед на мнение
          ...Но с една двойка ще псуваш много ако си перфекционист и те дразни мърлянето...
          Глупости. Ела да пробваш мойто. С 2 ролки, и даже не са "скачени". Никога не съм имал проблем с телоподаването.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Заскрежаване на вентила може да се получи при всякакви бутилки ,вследствие изпарението на газта при използване на голям дебит и при по студени помещения .За целта има специални подгреватели които се слагат на редуцир вентила .
            https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
            https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X