До: Изработка на правотоков електрожен/аргонов апарат
Екстра. Ако пробие по ток... имам същите 2 ама на 50А вместо на 25А
.
Тъй че когато имам свободно време ще го направя и това регулиране да видя дали ще ми хареса. само транзисторите трябва да си ги намеря, или някакви еквиваленти да им намеря из чарколята
П.П. Тука се заформя нещо интересно от поселдните 2 поста
Първоначално публикуван от Паджеровод
Преглед на мнение
Тъй че когато имам свободно време ще го направя и това регулиране да видя дали ще ми хареса. само транзисторите трябва да си ги намеря, или някакви еквиваленти да им намеря из чарколята
П.П. Тука се заформя нещо интересно от поселдните 2 поста
....
. Тъй че явно се примирявам с пукането при палене и късане на дъгата. че колкотко повече намалява фарадите, толкова по-слаб ще стане явно
. Тя трябва да се навие 40% от страната на първичната (върху нея) а другите 60% да са от свободната страна като се свързват последователно двете части. А аз съм навил първичната и вторичната отделно, всяка на своята си половина от П-ламелите
и електротехниката не се учи. Ще трябва да прочетеш и малко книжки. Някъде нагоре ти казвах какви са начините за регулиране на тока и напрежението при трансформаторите. Има и някои елементарни формулки и зависимости. Например "навивки на волт" - ето тази зависимост нарушаваш като се опитваш да регулираш тока чрез броя на навивките в първичната. Затова се вдига и токът на празен ход. На моя електрожен токът на пр. ход е колкото на крушка независимо от положението на превключвателя.
Коментар