Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли 250А заваръчна машина да е монофазна?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Може ли 250А заваръчна машина да е монофазна?

Първоначално публикуван от welder2 Преглед на мнение
    Машината няма да се ползва в домашни условия т.е. в гаража пред блока.

Владко май нещо хейтваш?
    Не е "хейтинг" , а "лафинг" . Демек : нещо като майтап , бъзик .

- на кой му трябва 250А монофазна в домашни условия ? Ами много ясно : на който няма трифазен ток

- на кой пък му трябва 500 амперова машина ? Пак е ясно - на който 315 или 400 амперова не му стига
    Жокер : последното определено не е нито за асмалък , нито за огради на гробници , нито за тенекеджийска работа по джипката .
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от welder2 Преглед на мнение
      Владко май нещо хейтваш?
      А, свиквай, тука имаме и много по-големи зевзеци от Владо. Хейтърите ги разтребваме своевременно.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        Понякога се чудя в кой свят живеете , хем сте умни хора .
        А именно?
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          А именно?
          С риск да стана досаден : точно вчера идваха при мен едни момчета от "Редко" по повод настройки на една плазма със CNC управление , че нещо ми правеше въртели . Докато ръчкаха по настройките си говорим и ги питам за един общ приятел , който е вътре в занаята , но се готви да хваща по белия свят . Което си е нормално де .
          Единия ми казва : ние в чужбина ( има предвид Западна Европа) няма за какво да ходим . Там няма работа за нас - машини не се ремонтират . Купуват , бачкат и ги хвърлят . Другия добавя : ... и идват после при нас . Ремонтът е тука .

... и още нещо за философията на новите технологии : Във Форума често се спряга една "максима" : "Откак счетоводителите започнаха да работя на конвейера , колите не са вече като ония , предишните" .
          Естествено , бачкането на счетоводителите е образно казано . Изключваме евентуален изолиран случай българин , завършил УНСС да си е намерил работа като обикновен бачкатор в някой автомобилен завод .
          С други думи , собствениците на въпросните заводи се съобразяват с желанието на клиента .Нормално е ,пазарна икономика .
          След като клиента иска все повече глезотии , идващи с развитието на техниката , няма как да му вървят практически вечните автомобили на собственика .

Така и със заваръчната техника : вярно е че с "Триодин" се заварява качествено както на ВИГ , така и на ММА . Ама по- друго си е с четиритактовия Фрониус , нали . То и със старите маски с опушено стъкло няма проблем за очите , ама се глезим със соларни шлемове ... и т.н. и т.н.

ПС. ... а китайска техника има и боклук , има и качествена . За всеки джоб и потребност . Пак по желание на клиента .
          Последно редактирано от Vlado_Ts; 03-12-15, 11:41.
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

То в чужбина и да стане проблем в гаранционния срок, носят нова машина, а старата може и да не си я прибират дори. Могат да си го позволят - тия разходи са ясни, предвидими, и калкулирани в цената на проекта (от гледна точка на клиента) или цената на конкретната машина (от гледна точка на производителя/доставчика). Само че тук е друго - и фирмения сервиз е друг, и клиентите са други, и оборотите са други. И скоро няма да станат същите. А пък за гаражните майстори изобщо няма сми да говорим.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
              Всъщност се вълнувах от 500-те ампера, не от машините ти в склада
              Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
              При такава комбинация на трафа и намотките "2в1" при 230 захранване /май само тогава е възможно/, при 500А, държат ли силовите диоди или тиристори или се подменят /добавят/....Владо да каже щом е пробвал....ако иска де.
              Последно , кое те вълнува ?

Машините , за които говоря са трансформатори Кракра , променливотокови , монофазни , с 1 управляваща фаза .
              Защо са ги правили така при Соц- а и къде им е приложението ( не че не стават и за асмалъци и за тезгяха в гаража ) си има обяснение .

Коментар

.... Само че тук е друго - и фирмения сервиз е друг, и клиентите са други, и оборотите са други. И скоро няма да станат същите. А пък за гаражните майстори изобщо няма сми да говорим....
                Съгласен съм , ама ние какво да направим ?! Стискаме зъби и се съобразяваме с реалностите .Правим каквото и колкото можем . А ! .... и си лафим , де
                Те ти пример : когато ми се наложи да избирам рутер за плазмено рязане , бях изправен пред дилемата :

- сглобяван у нас с китайски части : 40 хилки
                - сглобяван у нас с китайски части ( друг "производител" ) - 8 хилки
                - и двата са с еднакви възможности и сходни характеристики .
                - и на двата гаранция 2 години
                Е , требе да ме е@@л лудия ( както казва моя приятел Тони Стария) , за дам 40 бона !
                ... и те така .
                Последно редактирано от Vlado_Ts; 03-12-15, 12:09.

Коментар

Машините , за които говоря са трансформатори Кракра
                  Ами явно не съм те разбрал. Мислех, че от коментираното Кемпи има начин да се извадят тия 500 ампера.

Коментар

Владо , като стана дума за плазма - кажи ако обичаш колко ампера ти е плазмата и с какви размери е СНС-то.

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
                      Владо , като стана дума за плазма - кажи ако обичаш колко ампера ти е плазмата и с какви размери е СНС-то.
                      Плазмата е "Чебора" , 100А. Сегашната . Иначе предишните 2 броя китайски "Роен" 120 А съм на път почти да ги подаря на някой .
                      За размерите на CNC-то .... ако имаш предвид работни габарити , то капацитетът е : лист с размери 1250х2500 .

Коментар

Благодаря за инфото.

Коментар

Хм . Във фирмата ми имаме организация след привършването на поредната поръчка , заваръчните машини да се профилактират . Грубо това практически се случва на 4-5 стопени 15-килограмови ролки . Заварчиците ми си знаят и си го правят сами без подкана .

.... та тази сутрин , обикаляйки в заваръчния цех , гледам отворен CEA Compact 270А ( една от най-сполучливите МИГ/МАГ трансформаторни машини , които съм имал ) и въпреки че бачка от почти 10 години , за пръв път се загледах подробно в нея.

За моя изненада , забелязах , че освен трифазното захранване , има опция за монофазен ток . Даже италианците нарисували схема за свързване върху панела , че и в различни цветове ( за да не се объркат тЕя , дет не са ходили на училище) на съответните букси . Самите букси ( червена , бяла , синя) опаковани в найлон . Когато ти е кеф : хоп! монофазен ток !
                          ... и за чий е тва на 270-амперова машина ?! ....
                          Последно редактирано от Vlado_Ts; 04-12-15, 08:57.

Коментар

Което ме навежда на следващия въпрос: само у нас ли е такава разправия да си пуснеш трифазен ток?

Коментар

А каква собствено е разправията, освен едни кинти, дето се плащат?

Коментар

А каква собствено е разправията, освен едни кинти, дето се плащат?
                                Отиваш , пускаш заявление , даваш кинтите , на другия ден идват усмихнати служители на "Енергото" и до вечерта си с трифазен ток .

Еееехххх , мечтииии.....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X