Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли 250А заваръчна машина да е монофазна?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Може ли 250А заваръчна машина да е монофазна?

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
    Китин мма на 160 ампера пише точно 5 киловата
    Имам още две машини китин 190 и една 180 ампера Българска,нито една не е под 5 киловата.Нито една от моите машини не тръгва на генератор 3.5 киловата със 2.5 електрод,включително и транспокет 150 амперов който не е мой но няколко месеца го ползвах на 9 киловатов хонда генератор
    Да лидер на струна
    Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
    Това ли имаш пред вид че имаш като 250А монофазно? Фактите от тази таблица нещо не ми се връзват. Най-малко ПВ-то на 250А при тази схема отива към отицателно. ... ;-)

LEADER 250/220 V
    Supply voltage V 220
    Supply current A 20
    Welding current A 40 - 250
    Duty cycle %/A 30 / 170
    %/A 40 / 150
    Welding voltage V 16 - 22.5
    Number of steps 8 (16)
    Type of wire spool (weight) kg 15
    Welding wire diameter
    steel mm 0.6 - 1.0
    CrNi mm 0.6 - 1.0
    Al mm 0.8 - 1.0
    Type of protection IP 21
    Machine Dimensions (WxLxH) mm 340x700x570
    Weight kg 55
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Забрави за читава работа на 250ампера на тая машина за повече от 5 сантиметра шев, и то ако си до трафопоста. Машината никак не е лоша като за трансформаторна, ама при ПВ от 30% при 170А, както Асен по-горе писа, на 250 ще клони към нула, ако изобщо тръгне.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Както знаем пробва ли сме всичко.С тел 0.8 не може да я настрооиш на 250ампера читаво ,да речем че е била на 200 ампера,правил съм шевове по 1 метър ,пластмасите започват да текът от ръкохватката,това няколко различни пъти във времето.Сменях ръкохватки няколко и накрая сложих нов шланг,стария се беше топил на различни места бинзел 180амп.
        Веднъж се видях с собственик на струна не помня името,възрастен дребен,поговорихме за пв- то.....каза нещо от сорта .....никога няма да сработи защита от работа на тая машина,други са ни критериитте на времето когато сме тествали ...нещо в тоя тон.При всички мои издевателства не е сработвала никога защитата.Ако някой иска да му стопя 250 амперов шланг да свирка,ако има с водно,съм навит за тестове.Точно тая машина няма умора,килата са най големия косур и може би единствен за трансформатора.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Абе аз имам съмнения, че с тел 0.8 може да се вдигне ток 200А. Има един момент след който вече е "линейно леене", а не заваряване.
          И аз измислих термин в металургията
          Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
          Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
            Интересно ми е да посочиш точно кой модел на Кемппи вади 250 Ам на монофазен ток?
            Здрасти.http://www.machines4u.com.au/view/ad...-LT250/191071/

Коментар

Първоначално публикуван от welder2 Преглед на мнение
              Това нещо не се включва в мрежата 220В.
              АИГ-Заваряване ООД
              Заваръчни апарати "DEL"
              http://www.aigwelding.com
              0889 522 036

Коментар

М даа интерсна машинка !

Подключение источника питания

Питание оборудования MasterTig LT 250 осуществляется от основного сварочного источника
                питания и не требует питания от электросети. Можно использовать основной источник питания
                стабилизированного постоянного тока (CC) или стабилизированного постоянного напряжения
                (CV), который обычно используется для сварки MMA или MIG/MAG, или сварочный генератор с
                подходящими выходными характеристиками.

New Kemppi Tig Welders:
                MasterTig LT250 is a Unique 250 Amp Electronic DC TIG / MMA (Stick) Welding Power Source
                that can be powered from ANY DC Power Source that provides a Minimum of 40 volts pole voltage,
                including welding Generators, MMA and MIG / MAG Power Sources. It eliminates the need for
                Mains Voltage and Control Cables.

А отзад даже и кабел със щепсел няма !
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от welderargon; 26-11-15, 20:33.
                https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Tова чудо въобще не се захранва с 230 волта!!!
                  Написано е.
                  Панайот Бърдарски
                  0887 60 77 22

Коментар

Това нещо ми прилича на "бебе" което се захранва от една "майка".
                    Такова беше решението в единия завод в който работех-голяма "майка", и от нея вървят тоководещи шини, като към тях се присъединяват реостати-"бебета".
                    Ма харчеше много ток, и я спряха, и раздадоха на всяка бригада по един или два инвертора...
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Това иска на входа между 40 и 100 волта. Пак си е електрожен и пак е инвертор (поне до колкото мога да си извадя изводите от описанието), просто с други характеристики на входа.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Идеята е ако имаш мощен електрожен или МИГ/МАГ да си го включиш към него!НО ако входното напрежението му е недостатъчно , или му се понижават характеристики или е неработоспособен!
                        Прикачени файлове

Коментар

Благодаря за инфото колеги стана ми ясно за тези модели,НО имам питане за още нещо пак на Kemppi Kempotig 250 ac-dc,според мен този работи на 220,ако не се лъжа.Продават ми такава машина и според тях е монофазна,но според това което чета не би могло машина с повече от 200А да е монофазна.а за тази хората твърдят че е( не съм виждал машина на живо тя е в Англия) И според вас ще може ли да се използва и като електрожен?

снимката е примерна не на машината която аз искам да взема

https://www.google.bg/search?q=kempp...-I0DDBCj5QM%3A

Коментар

Първоначално публикуван от welder2 Преглед на мнение
                            ....Продават ми такава машина и според тях е монофазна
                            ....
                            На каква цена ти я продават ? Ако не е тайна де . И машината читава ли е ?

ПС. Питам , щото машината е трифазна . Ако не я щеш ( а то е почти сигурно , не само заради трифазния ток , ами и заради други подробности , които още не са ти известни ) , купувам я веднага . Стига да е на поносима цена .
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                              ...щото машината е трифазна . Ако не я щеш ( а то е почти сигурно , не само заради трифазния ток , ами и заради други подробности , които още не са ти известни ) .
                              Владо, на табелката пише че може да работи и на монофазен ток но на 35 Ам .предпазител .На монофазен ток обаче едва ли ще достигне пълната мощност.Питам от чисто любопитство.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                                На каква цена ти я продават ? Ако не е тайна де . И машината читава ли е ?

ПС. Питам , щото машината е трифазна . Ако не я щеш ( а то е почти сигурно , не само заради трифазния ток , ами и заради други подробности , които още не са ти известни ) , купувам я веднага . Стига да е на поносима цена .

Какви са причините които не са ми известни за да не я искам машината ????

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X