Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли 250А заваръчна машина да е монофазна?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Може ли 250А заваръчна машина да е монофазна?

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Е кое ѝ е различното. ==> развитие на технологиите.
    А, почнахме да схващаме.

Коментар

Е то ние това си го знаем.
      Опитвам се да обясня защо не се правят „вечни“ неща. Или по-скоро защо клиента няма сметка от въпросните вечни неща.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Всичко е въпрос на елементарни сметки.
        Дали е по-изгодно да даваш по 1€ за нова машина всеки 2 години или 3€ за машина на 6 години.
        Няма сметки в случая. Просто ниския клас маркови машини обикновено не дават нищо повече от добър китаец. При това не е само при заваръчните - например зелен Bosch, не е като син Bosch при обикновените бормашини, а пак е 5 пъти по-скъп от аналогична китайска за 20 кинта (имам и зелен Bosch, и 2 китайски за по 20 кинта, и лилЯво Sparky за към 200, и ни едно не ще да се строши, с тая разлика че китайските са тормозени зверски, а другите ги пазя за по-прецизни работи). Отваряни са всичките без Sparky-то, къде от любопитство, къде за смяна на четки - ми еднакви пластмасови боклуци са.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Стойността на дадена марка се калкулира в цената и това е неизбежно. Отзад стоят 1001 неща и няма как еднакъв боклук с марка и такъв без да струват еднакво.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Опитвам се да обясня защо не се правят „вечни“ неща.
            Защо не се правят вечни е ясно. Въпроса е че за повечето кинти трябва да дават нещо повече за конкретното им ползване. Ако не го дават се превръщат в набутвация - хем по-висока начална инвестиция, хем по-скъп (при ниския клас - клонящ към безсмислие) сервиз щом им изтече гаранцията.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Опитвам се да обясня защо не се правят „вечни“ неща. Или по-скоро защо клиента няма сметка от въпросните вечни неща.
              Понякога клиентът има сметка от вечни неща. Тогава плаща цената им и си ги получава.

Коментар

Еми те дават повече - дори само голата гаранция, която отсъства примерно при ноунеймките.

Коментар

Еми те дават повече - дори само голата гаранция, която отсъства примерно при ноунеймките.
                  Отсъства при тукашните търговци, дето ги внасят и продават по втория начин. Пък и аз ноунеймки не коментирам. Коментирам частта от китайските машини, чиито производители са от едни поне 10 години на пазара и си слагат собственото име върху ламарините. Пробвано, пращат и резервни части (не че са ми трябвали - като свалях схемите на мойте беше по-ленос да си поръчам резвервни платки, вместо да ги разглобявам на кванти из вкъщи).

Коментар

А какъв е смисъла на 250А машина за домашно ползване?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Понякога клиентът има сметка от вечни неща. Тогава плаща цената им и си ги получава.
                      Това е от твоята камбанария . И от моята . Ама сме малцинство .

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                      Питай автора на темата. Той е "уелдър".

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      ...Отсъства при тукашните търговци, дето ги внасят и продават по втория начин....
                      Понякога се чудя в кой свят живеете , хем сте умни хора .
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
                        При такава комбинация на трафа и намотките "2в1" при 230 захранване /май само тогава е възможно/, при 500А, държат ли силовите диоди или тиристори или се подменят /добавят/....Владо да каже щом е пробвал....ако иска де.
                        Ма кво да съм пробвал , машините са ми в склада , към архив . Макар и действащи . Утре ше ги снимам .Държа ги за времето , когато ше открия музей на фирмата

Впрочем , кой ти говори за диоди в случая
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Впрочем , кой ти говори за диоди в случая
                          Всъщност се вълнувах от 500-те ампера, не от машините ти в склада

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
                            Всъщност се вълнувах от 500-те ампера, не от машините ти в склада
                            И аз бих искал да пробвам да заварявам в леген с вода ,но за сега се сдържам , освен за това ,тези 500 А за какво биха служили ?

Коментар

всяка машина може да се направи неубиваема - просто я ползваш на 50% от максималната мощност
                              Опитът ми показва, че малко клиенти искат да платят нещо, което няма да ползват. При мен редовно идват клиенти да търсят 200 ампера, но за 180 лв и "да реже".

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                                Машината няма да се ползва в домашни условия т.е. в гаража пред блока.

Владко май нещо хейтваш?
                                Последно редактирано от welder2; 03-12-15, 05:38.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X