Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на инверторен електрожен.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на инверторен електрожен.

Здравейте. Решил съм да се обзаведа с някакъв електрожен , по принцип ми се искаше ЦО, но за там финансите не достигат. Бюджета е от най скромните 250лв, тъй като да подчертая ще се ползва само любителски и то 5-10пъти в година да се използват 2-а електрода и така до следващия път. И най вече ще се ползва за учебна цел тъй като съм начинаещ. С ЦО съм заварявал, и то по гърнето ми като съм го кърпил или за някой скъсан болт(служебно и на приятел оборудването съответно).

Едното е чист инвертор : http://olx.bg/ad/top-tsena-invertore...tml#76ee29d614

А другото по ме заинтригува тъй като е комбиниран електрожен + аргон : http://olx.bg/ad/invertorni-elektroz...tml#bae321bfc1

П.П. Ясно ми е че и двата са някакви с неясен произход но предполагам за любителска работа би трябвало да стават. Това с аргона ме привлича защото понякога се занимавам със спукани алуминиеви детайли(покрай автомобилите и моторите) и други които се нуждаят от заварка която няма как да се направи с електрожен.
    Надявам се да не се приеме като реклама това че ползвам линкове към сайт за продажби.
    Благодаря !

От: Избор на инверторен електрожен.

Алуминий няма да стане с това.Гледах и кабелите са тънки.За тея инвертори са бистрени в няколко теми.За 250 лв.нямаш избор никакъв.Пробвал съм няколко такива машини,бачкат,другото е на късмет.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от ludiq_selqk Преглед на мнение
      А другото по ме заинтригува тъй като е комбиниран електрожен + аргон
      Както Ронин каза,машината не става за алуминий,липсва и функцията АС,при ТIG работи на DC,което ще рече,че можеш да заваряваш черно,цветно и нераждавейка с право напрежение и нетопим електрод в защитена среда с газ аргон + съответният добавъчен материял.
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

В теми по назад във времето намерих информация, че може да се заварява алуминий, но с висок ампераж и на почивки. Също така детайла трябва да е с дебелина 3-4мм и нагоре и да е леко нагрят. Въпреки че това се явява като заместващ метод който не е много надежден. Ама за спукани картери може и да стане.
        А и по отношение цена възможности на двата апарата, комбинирания печели.
        Проблем ще е намирането на бутилка и манометри за нея.

Коментар

В теми по назад във времето намерих информация, че може да се заварява алуминий, но с висок ампераж и на почивки. Също така детайла трябва да е с дебелина 3-4мм и нагоре и да е леко нагрят. Въпреки че това се явява като заместващ метод който не е много надежден. Ама за спукани картери може и да стане.
          .
          Алтернативни методи има!Ама пък точно тоя от къде си го прочел ще ми е много интерсно да посочиш!
          https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
          https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Колега аз си взех сходен , 250 А + аргон . От РЕДЗ съм доволен,хубави шевове прави ,аргона още го мъча (начинаещ като хоби ми е ) ,но засега сполучливо заварен алуминий нямам.

Коментар

Да използвам темата...Дори за малко горница пари има ли нещо което да отговаря на критерия на колегата?
              Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

За алуминий ли?
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

То е ясно че без да се вложат пари няма да стане , но тук става въпрос за любителски заварки с учебна цел. Така че смятам , че който и да е от двата варианта ще върши работа.

Коментар

E па взимай тогава единия и почвай...
                    ПП Аз пък си мисля че и двата са страшна тояга....
                    "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                    Mark Twain
                    СтоЕнчA

Коментар

Хах , явно качеството на варианта с аргон се е повишило. Само докато пратих запитване до продавача за някой работи свързани с машината и цената и скочи с едни бързи 20лв. Само се чудя какво се е подобрило за тази цена .

Коментар

Хах , явно качеството на варианта с аргон се е повишило. Само докато пратих запитване до продавача за някой работи свързани с машината и цената и скочи с едни бързи 20лв. Само се чудя какво се е подобрило за тази цена .
                        Курса на долара.
                        АИГ-Заваряване ООД
                        Заваръчни апарати "DEL"
                        http://www.aigwelding.com
                        0889 522 036

Коментар

Да ви се похваля макар и след известно закъснение от моя страна най после се сдобих с ето такъв китаец http://olx.bg/ad/elektrozhen-inverto...tml#f71faf46e6 , дано излезе сполучлив при положение, че и надали някога ще го ползвам на повече от 140амп от възможностите му.
                          Та веднага се захванах с най трудното , заваряване на тръба с дебелина на стената 2мм. Заварявам с електроди вежен 2,5 като експериментирах с големина на апрежа от 60 до 40. Всичко е добре до момента в който не прогоря тръбата и след това няма запълване , или просто ще имам нужда от повече практика. Мисля да пробвам с електроди пак вежен обаче 2мм на около 40амп да видя как ще е тогава положението.

Коментар

Изглежда доста компактно ,с какви размери е това

п.п Кабелите на клипа изглеждат различни от тези в олх
                            Последно редактирано от Roninn; 12-03-16, 22:45.

Коментар

Като размери е наистина компактно , аз и такова търсех че под спалнята инструменталната започва да умалява. Иначе размерите са му Д/Ш/В ~25см, 10см, 12-3см. Кабелите очаквах да са просто с дебела изолация но не , медни са и така като гледам си отговарят на надписа 25квадрата като плюсовия го поръчах да е по дълъг. Стандартния е 1,5м а моя е 3м.
                              Иначе набързо на терасата изгорих два електрода за проба и се работи доста приятно с него , досега с инвертор не бях заварявал а само с кракра. Ами нищо общо няма между двете машини. 2,5мм електрода си го пали на 60амп без проблеми , и после и на 40амп се работи с него спокойно.
                              Както споменах искам да хвана чалъма да заварявам и по тънки детайли от порядъка на 2мм и един ден може би и 1,5мм. Като на 1,5мм само да прихващам не да заварявам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X