Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маски за заваряване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
    Май ще трябва да инвестираш и в консултация със Спарки за трансплантацията на батериите...
    Ще намина да се видим, пък маската ще е най -лесна

Коментар

• От: Маски за заваряване

Тия дни се занимавах със смяна на батериите на маската на приятел - някакъв възрастен Optrel, та да споделя малко информация по въпроса.

Методът с отварянето на панела ми се видя рискован и след няколко внимателни опита беше изоставен. Явно е това работа за по-сърцати от мен...

Намиране на местоположението на батериите...
      Не успях да намеря снимки на същия модел с информация къде се намират батериите, единственото което ми хрумна беше да проверя с магнит. Корпусът на батериите е от феромагнитен материал и с обхождане на корпуса на панела с магнита, се вижда къде се намират и какви са им габаритите. Очертава се предполагаемото им местоположение, след което следва досадната част - изчоплянето на част от пластмасата на корпуса и смолата под нея и демонтаж на старите батерии. С последното се зае собственикът на изделието и то се върна при мен в готов за монтаж на новите батерии вид. За батерии се спрях на варианта CR2032 с цокъл. Това ще позволи батериите да бъдат заменяни без поялници и прочие оборудване.
      Около и под цоклите залях със смола, за да не прониква влага и други гадости по платката на панела.

При премахване на смолата трябва да се внимава, тъй като над батерията от страната на потенциометъра минава кабелът му.

Ето и две снимки от крайният резултат.
      Забравих да спомена - за всеобщо учудване, маската още работи!
      Прикачени файлове
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

И ня моя optrel са горе-долу там. То май на всички преобладаващо са там.

Готино изпълнение - почти заводски вид си докарал.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Развитието - след като с Fill си побъбрихме надълго и на широко в едно махленско кафенце си заминах с полуработеща маска
          Заработи като постоя на слънце, но трептеше и се затъмняване когато реши. Разглобих я и лъсна - батериите бяха аут, потенциометрите позапекли...
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1406399996382.jpg
Прегледи:1
Размер:101.0 КБ
ID:5601350

Тъй като гнезда за 2032 нямах, точковах 2 батерии 2032 и ги окабелих - маскара заработи, но пак взе да прекъсва (премигва дисплея) .
          Като я почукнеш се затъмняваше. Оказа се студена спойка на един от управляващите чипове, презапоих всички компоненти и маската грейна .
          За разкош сложих и ЦК - ключе на + на едната батериика. Така дори и на тъмно батериите ще се съхранят 2-3 години, минимум .

Име:uploadfromtaptalk1406400386270.jpg
Размер:62.5 КБ
ID:5601351

Поздрави и Благодаря на Коцето
          - утре тестове
          ...

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
            Развитието - след като с Fill си побъбрихме надълго и на широко в едно махленско кафенце си заминах с полуработеща маска...
            При теб е някакъв по-лек случай - платката не е залята и е удобна за ремонт.
            Тая която аз чоплих, цялата беше напълнена с някаква полиуретанова (вероятно) гадост...

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Тая която аз чоплих, цялата беше напълнена с някаква полиуретанова (вероятно) гадост...

Подписа ти обяснява всичко...

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
                Подписа ти обяснява всичко...
                Подписът ми обяснява много неща. Какво конкретно имаш предвид?

И коментаторите...

Коментар

За съжаление маската умря безвъзвратно... Вчера поработих 10 -тина минути, екрана се просветли и умря...

Коментар

Не знам Фил какво има предвид , но се сещам за сталиновата максима "Есть человека... есть проблема...."
                    Та по аналогия : Има компютър - има проблем. Няма компютър - няма проблем

Много свикнахме със съвременните глезотии , в което яма нищо лошо . Дори напротив .

Според моето имхо обаче : ако човек заварява 2 пъти в месеца у дома в гаража , да се "глези" със соларен шлем за 150-200 лв. минимум е някак си ....
                    Ако пък заварява професионално , независимо какво значи това - пак е според зависи . Един класически и същевременно удобен шлем вече не надхвърля 20 лв. Опушеното стъкло е стотинки . И гаранция че няма осветяване. Стига да е подбран подходящия номер на стъклото.
                    На всичко отгоре ако изпуснеш шлема или без да искаш минеш с джипа отгоре му - няма да те е яд за 20 кинта .
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Хора всякакви, навици пак така. Аз съм от тия които заваряват между няколко пъти годишно и веднъж на няколко години. Тъй като някога съм го правил значително по-често, съм успял да забележа как се губят повечето навици. И като се наложи да се заварява веднъж годишно, доста често се случва човек да си светне когато не трябва.
                      От тая гледна точка, намирам соларните маски за изключително полезни. По-добре прашасващ соларен шлем в "мазъта". отколкото компири по очите...

И коментаторите...

Коментар

Хора всякакви, навици пак така. Аз съм от тия които заваряват между няколко пъти годишно и веднъж на няколко години. Тъй като някога съм го правил значително по-често, съм успял да забележа как се губят повечето навици. И като се наложи да се заварява веднъж годишно, доста често се случва човек да си светне когато не трябва.
                        От тая гледна точка, намирам соларните маски за изключително полезни. По-добре прашасващ соларен шлем в "мазъта". отколкото компири по очите...
                        За навиците си прав . Аз съм забелязал , че навик не се губи единствено за плуване , каране на колело и .... оная работа Тук обаче игнорирам спортната форма де .

.... а за прашясването баба ми навремето имаше една любима приказка : "Е то две добри нема!"

В крайна сметка : въпрос на индивидуален вкус .
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Онзи ден пътувах до Гърция с не работещ климатик... та си спомних как съм карал Газка цяло лято...Това имах предвид.Дето казва Владо - глезим се...

Ванка,съжалявам за китаеца...Скоро ще подменям "парка" и пак ще ти подаря някоя.Ако обещаеш да ме водиш за риба.

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                            За съжаление маската умря безвъзвратно... Вчера поработих 10 -тина минути, екрана се просветли и умря...
                            Ми може би ще послушаш съвета на Владо за един класически и същевременно удобен шлем!

Име:Helmets_Eco_Arc_II_2.jpg
Размер:28.3 КБ
ID:5601740Този е удобен и за заваряване и за изчукване на шлака и за шлайфане -личен опит !
                            https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                            https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                              Ми може би ще послушаш съвета на Владо за един класически и същевременно удобен шлем!
                              [ATTACH=CONFIG]729083[/ATTACH]Този е удобен и за заваряване и за изчукване на шлака и за шлайфане -личен опит !
                              Такъв ( подобен де ) и аз имам Даже с него няма нужда да го вдигаш целия и респективно да си климаш главата , за да падне

Коментар

С такава заварявам и аз.Като цяло съм много доволен от нея.Плюсове-Падала е доста пъти от 1-2 метра без забележка,доста удобно стои,сравнително лека е.Минусите-вътрешното стъкло е не е стандартно 110х90,а е по-голямо,след 6месеца се счупи палчето което ограничава колко да слиза маската.Абе заслужава си 20-те лева....
                                "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                                Mark Twain
                                СтоЕнчA

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X