Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвет за телоподаващо Varstroj

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моля за съвет за телоподаващо Varstroj

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
    Имам един Ейнхел, дето... мога да го дам жертва в името на Науката! Ще видим
    Не го давай за жертва! При добро желание, просто може да провериш дали изводите на намотката към изправителя са боядисани или е истинска мед .
    Последно редактирано от коко келеша; 22-02-15, 13:19.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

На времето, когато инверторните апарати не ми бяха по джоба го взех за да ходя по монтажи с него. Нормален, променливо токов електрожен. Ако не се лъжа му пише 140А, но с електрод 2,5мм му е малко тегаво да работи. Освен това, като изгориш един електрод 2,5 без прекъсване му сработва термо защитата. Поне съм сигурен, че работи. На корпуса има място и отвори точно като за вентилатор, но вентилатор няма. Реших да сложа и работата му се подобри много. Аз така или иначе не съм го експлоатирал тежко, но вече е О.З. (офицер от запаса - за по-младите). Нещо копчето за включване му се ебаваше май... или го оправих ли... не помня. Ако някой смята, че може да му е полезен - да каже какво дава, ако ли не - "НА КАНАЛААААА"
      Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
      Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Ама ние тука говорим за телоподаващи, или ти намекваш, че и електрожените на Айнхел са с алуминиеви намотки?

П.П. Утре и без това ще сменям ролката с тел на моето та ще взема да го наснимам. Дано е с медни намотки!
        Из "Златния телец"

Коментар

Не не! Аз твърдя, че е бакър!

Коментар

Миналата седмица на един монтаж не предвидих или по точно ме подведоха че друг ще направи една конструкция,и ние направо на готово,да ама не,изкараха един квадратен червен променливотоков електрожен с вентилатор,на един електрод 2.5 на екс.... вежен,чакаш около 5 минути и това на -5 градуса и вятър на открито,по едно време намериха инвертор от хасковските ,жълт 200 Ампера пишеше та свършихме работа с него,променливитиковия освен ниското ПВ,трудно палеше и електрода в сравнение примерно с кракрата.Толкова ми докривя че не си направих труда да го снимам или гледам мед или алуминий е,но беше тежък
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
              Ама ние тука говорим за телоподаващи, или ти намекваш, че и електрожените на Айнхел са с алуминиеви намотки?

П.П. Утре и без това ще сменям ролката с тел на моето та ще взема да го наснимам. Дано е с медни намотки!
              Лака е боядисан в светлочервено и затова се лъжеш.
              0 8 76 36 8 542

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
                Лака е боядисан в светлочервено и затова се лъжеш.
                За първите телоподаващи на Айнхел - SGA-150, съм сигурен, че си прав. За по-новите, от синята серия като това:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:8371itln61519-zavarova4en-avtomat-btgw-170-co--maska.jpg
Прегледи:1
Размер:28.2 КБ
ID:5644448

не съм сигурен, че ти не се лъжеш. Просто и днес няма да стигна до сменяване на ролката с тел иначе ще го поразхвърлям специално, за да се види черно на бяло/цветно, кой крив и кой прав.
                Из "Златния телец"

Коментар

Тази синя серия профи серията на енхел ли се води?
                  0 8 76 36 8 542

Коментар

Има ли такава риба???

Коментар

Поне доколкото аз съм запознат с нещата, това е серията за "напреднали аматьори". Уж професионалната, доколкото такива фирми имат професионална серия, е с червено-оранжев цвят и съответната цена.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Колега си взема такова без да пита и резултата е плачевен.Пробвах на най-силната фаза(243в)у нас,на максимална мощност с 0,8 тел,направи нещо като заварка на две ламаринки 1,5мм,провар почти нямаше.На другите положения,топи телта във формата на фигурки.
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Само при вида на това китайско недомислие на техниката на човек му става ясно че не може да заварява.Най лошото е че има още хора дето се лъжат и го купуват от разни хипермаркети.
                          0 8 76 36 8 542

Коментар

А това може ли да заварява така като го гледаш?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:66.jpg
Прегледи:1
Размер:44.0 КБ
ID:5644688
                            Из "Златния телец"

Коментар

Една идея по добро от горното,със тия 150 ампера за тънки ламарини и кърпежи става.
                              0 8 76 36 8 542

Коментар

Здравейте!
                                Начинаещ съм в заваряването и си търся телоподаващо. Исках да попитам каква е разликата между тези две машини на Varstroj:

http://dikarconsult.com/%D1%82%D0%B5...fimig-160.html

http://dikarconsult.com/%D1%82%D0%B5...rmig-1600.html

До колкото разбирам само шланда е различен. Едната е окомплектована с шланг RV13 а другата с FVB 14. Само това лие рязликата? Благодаря предварително.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X