Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хоби Миг 125Г - не ще и не ще!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хоби Миг 125Г - не ще и не ще!

Здравейте колеги от известно време се подвизава при мен споменатият апарат в комплект с бутилка от 1 кубик.
    И през това време правих какви ли не опити да заварявам с него,но все неуспешни.Какво ли не правих усилване на тока,повече тел,по-малко тел,повече газ е не.Освен да "пляка" друго не можа да направи.Нито читав шев,нито точка като хората.
    Ей на снимка на "машината".
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140629_171149.jpg
Прегледи:1
Размер:109.7 КБ
ID:6061343Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140629_171209.jpg
Размер:113.9 КБ
ID:6061344Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140629_171220.jpg
Размер:72.6 КБ
ID:6061345

Ако някой е ползвал или има такава машина нека сподели къде бъркам и какво мога да направя.
    Имам съмнения да си кажа и в газ-а тъй като от както е дошъл апарата с бутилката аз лично не съм я пълнил тъй като все още има в нея около 50бара.Смятам да пробвам и със друг газ,но едва ли е там проблема.
    Та така помагайте братя,че каквото и да реша да заварявам все до електрожена трябва да се прибягва,а не винаги е възможно.
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

От: Хоби Миг 125Г - не ще и не ще!

Името на машината говори много за възможностите и.От надписа излиза,че е 125А,и не можеш да очакваш чудеса.Ако се мъчиш да я подкараш със тел 0,8мм,няма да се получи,вземи 0,6мм,ако неще,значи толко си може.Захранващото напрежение трябва да ти е в порядъка на 220-230в.
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Не то е ясно,че нищо по сериозно не може да се очаква от нея.Но и несериозните неща не се получават.Да се точкова нещо,да се завари някое гърне например или нещо друго от тоя калибър дебелина.Ще видя тела какъв е и ще сменя газа пък каквото сабя покаже.Ако пък не обратно в продавалника друг да се бори и така.Но все ми се щеше у мен да е проблема.

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
        ...Ако се мъчиш да я подкараш със тел 0,8мм,няма да се получи,.
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
          Името на машината говори много за възможностите и.От надписа излиза,че е 125А,и не можеш да очакваш чудеса.Ако се мъчиш да я подкараш със тел 0,8мм,няма да се получи,вземи 0,6мм,ако неще,значи толко си може.Захранващото напрежение трябва да ти е в порядъка на 220-230в.
          Сакън не обърквай човека.
          "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
          Mark Twain
          СтоЕнчA

Коментар

Според мен е токоизправителя.

Коментар

Ан така вече е по-добре.Сега ако достигнем и до същността на въпроса и отговора след това,а именно кой може да погледне пущината и да каже това и това и има или пък здрава е ма си има табела "ноу индианс" от към гърба.

Коментар

Като гледам моторчето на телоподаването от чистачки на Лада Така се правеха машините преди повече от 20 години . На първо четене по описаните симптоми залагам на гръмнал диоден блок но може да е и нещо много по елементарно като нагоряла хлабава връзка . Трябва си да го погледне специалист . Някъде няма ли табелка кой му е производителя ?
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Пиши ЛС на aig ...

Коментар

Занимаващите се с ремонт на заваръчна техника във форума са Асен (aig) и pansim.В предвид ,че си от Сф твоят човек е Асен ,а и незнам да ли пансим се занимава с трансформатори.Така че му звънни му и се разберете.Няколко пъти съм ползвал услугите му(им) и съм доволен....
                    "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                    Mark Twain
                    СтоЕнчA

Коментар

Ще се допитам с колегата пък да видим какво ще стане.

Коментар

Ще питам и един колега от катедра силова електроника дали му се занимава .
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

А какво по точно се случва?Опиши по разказвателно: щипваш масата на едно желязо, насочваш телта, натискаш копчето и какво се случва?

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
                            ..правих какви ли не опити да заварявам с него,но все неуспешни.Какво ли не правих усилване на тока,повече тел,по-малко тел,повече газ е не.Освен да "пляка" друго не можа да направи.Нито читав шев,нито точка като хората.
                            Провери ли състоянието на консумативите - дюзите (контактна и газова) ,водещата спирала ,ролките?
                            https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                            https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

1. Изсъхнали кондензатори (ако има).
                              2. Диоди (или там каквото са набутали).
                              3. (но не на последно място) - дай я за скрап и си купи инвертор, ако искаш да имаш нещо читаво. Тогава пък електрожена ти ще започне да прашасва някъде. Пък и има комбо инвертори - електрожен + телоподаващо. Така можеш да дадеш и електрожена за скрап, защото така и така никога повече няма да се сетиш за друго освен инвертор.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X