Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос?

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
    Ако наистина така сте го учили ( от двата края - към средата) , вземи книгата и удари по главата тоя дето те е учил !
    ... едва след това отвори учебника и виж как се прави.
    Бате Владф не всички имаме учебници ,кажи какъв е правилния начин

Коментар

Първоначално публикуван от resora Преглед на мнение
      Бате Владо не всички имаме учебници ,кажи какъв е правилния начин
      Ако говорим за проблема на Стефан - правилният начин е да даде въпросната джанта на скрап . Така бих постъпил аз при цялото ми "металоведческо умение" . Мога да се обоснова , но е дълго.

.. а ако става въпрос за последователността и посоката на нанасяне на заваръчните слоеве (било еднослойно , или многослойно) , говорили сме и в този раздел . Правилото е : от средата към краищата при еднослойно . Съществуват и обратно степенно и каскадно - при многослойно заваряване и т.н. Така се "гонят" заваръчните напрежения. ... но това е въпрос за отделна тема . Интересен и същевременно важен въпрос , но за жалост - подценяван от "телчарите" на тезгяха.
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Ами как да отиде тази джанта на боклука като нова струва над 4500 лв. ама вече говорим не за изработена в Германия,а някъде в "Зънзибар" и не се знае от какво тенеке е изработена.Ако някой от тук пишещите се занимава с такива машини знае какво се предлага на пазара като оригинални части-Китайско,Гръцко,Турско и лагери от Индонезия направо ум да ти зайде. На комбайна има вече друга/получена като бонус/ тази е като резерва.И да бъде използвана ще е на по-лек комбайн от същата марка.След ден два ще пусна и снимка как стана.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
          .... ама вече говорим не за изработена в Германия,а някъде в "Зънзибар" и не се знае от какво тенеке е изработена.....
          Цъ. Джантата не е германска . На GKN Wheels е - пише си на нея. Доколкото знам , в Германия нямат подразделение. За сметка на това - имат завод и в Китай Но това не е важно .

По-важно е другото : Ако джантата е изработена в Занзибар и не се знае от какво тенеке е , то това означава ли , че за въпросната оригинална е известно от каква стомана е ? Щото , ако - да , то тогава от там трябваше да започнеш.
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Колеги според мен е грехота да се купува нова джанта при тази повреда особено пък щом става въпрос за комбайн. Имахме го същият проблем със задна джанта на CAT 428d (10тона) пукнатината беше около 25-30см., последва прорязване с флекса горе-долу до средата отгоре един як шев с телчарката същата процедура повторихме и от другата страна и до сега към 2 години вече не е мръднало.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
              По-важно е другото : Ако джантата е изработена в Занзибар и не се знае от какво тенеке е , то това означава ли , че за въпросната оригинална е известно от каква стомана е ? Щото , ако - да , то тогава от там трябваше да започнеш.
              Стръгнах със свредлото няколко стружки и ги дадох за анализ ама още няма резултат.

Коментар

Най-вероятно е студено-валцована стомана 10 или подобна с горната граница на съдържание на манган /такава е при военните техники и джантите/. Заварката може да се изпълни и с 7018 електрод, няма да има проблеми. Отностелното удължение е около 30 процента, а и няма да жънеш при минусови температури я. На вертикал или бордова, както ти е по-лесно. Пиши за резултата от анализа, да не излезне китаец джантата, тогава се процедира съвсем друго яче.

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
                  На вертикал или бордова, както ти е по-лесно.
                  E ,може пък на таван да му е по лесно!А вертикала как да бъде изпълнен ,отдолу нагоре или отгоре на долу !
                  Последно редактирано от welderargon; 16-11-14, 23:13.
                  https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                  https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Уелдърче, това са двете позиции за заваряването. Ти би го карал на хоризонтал, нали

Коментар

На хоризонтал, ама на огледало
                      Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                      Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

@gogo77 Аз не давам акъл ,аз просто питам !Щото не разбирам!Интересно ми стана за вертикала ,щото отгоре на долу може да му е по-лесно !?Пък ти не си уточнил тая подробност !
                        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Няма такава заварка от горе на долу!!!
                          Няма значение дали му е удобно или не!
                          Кво се лигавите?
                          Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                          Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Единствената причина да предпочитам да заварявам вертикал пред таван ,е че при тавана все трябва да се изчекнеш.Това да ти е на удобно място е 1/100.Та има ли шанс детайла винаги позиционирам да е на верикал.
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20141115_143657[1].jpg
Прегледи:1
Размер:64.8 КБ
ID:5623649

Сори за качеството ,ама телефона толкова си може.
                            "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                            Mark Twain
                            СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
                              Няма такава заварка от горе на долу!!!
                              Няма значение дали му е удобно или не!
                              Кво се лигавите?
                              За лигавенето си прав . Когато става въпрос конкретно за темата .

Иначе "заварка" отгоре надолу си има доста отдавна . И то на отговорни обекти . И с гама-контрол . Жокер : целулозни електроди.

Безпроблемна е и "заварката" отгоре надолу при МИГ /МАГ заваряване . При определени условия , разбира се.

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
                              Най-вероятно е студено-валцована стомана 10 или подобна с горната граница на съдържание на манган /такава е при военните техники и джантите/. ...... Пиши за резултата от анализа, да не излезне китаец джантата, тогава се процедира съвсем друго яче.
                              От този анализ единствено може да установят процентното съдържание на въглерода , но все пак е някаква "сламка".

А я сподели тази "горна граница на мангана" около колко процента е практически ?
                              Последно редактирано от Vlado_Ts; 17-11-14, 10:35.

Коментар

Колеги имам нужда от помощ ,записах се на курс по заваряване и ми трябва една книга обаче не мога да я намеря никаде да си я купя,книгата е тази -10%

Техника и технология на заваряването

Н. Лолов, Л. Каменова, П. Пенчев

Ако някой може да ми окаже съдействие ще съм много благодарен

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X