Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос?

А я сподели тази "горна граница на мангана" около колко процента е практически ?
    По спомен 0,65-0,7 е горната за стомана 10 и 20

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

....Безпроблемна е и "заварката" отгоре надолу при МИГ /МАГ заваряване . При определени условия , разбира се.
      ....
      Този случай дали отговаря на определените условия?
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P5010007.jpg
Прегледи:2
Размер:134.0 КБ
ID:5623759
      "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
      Mark Twain
      СтоЕнчA

Коментар

Това случайно да е моя заварка?
        Като ставаше въпрос за заваряване от долу на горе имах в предвид за електрожен.
        Телоподаващото позволява до известна степен заваряване на долу, но трябва да се внимава стопилката да не върви преди ваната. Както се вижда на тази снимка, апарата е бил набузен за да не стане това. Въпреки всичко заварката е грозна. Да кажат по-компетентните.
        Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
        Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Колеги заварих джантата без да дочакам анализа за метала,че то времето не чака не,че е толкова необходима ама взе да пречи в халето.
          Електродите са НОРД Е42 5 В42 Н5 / EN499.Такива ми бяха останали от преди време от едни други заварки.Не знам дали са баш за това место ама при експлоатацията ще си покаже.Заваряването стана двустранно като подпълних първо двата края до някъде и после вертикал след това поставих джантата легнала и заварих окончателно хоризонтално.Минах с ъглошлайфа грубо и ето го резултата остава едно допълнително заглаждане за да може да се боядиса.Ето и снимките:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000699.jpg
Прегледи:1
Размер:130.1 КБ
ID:5623787

и от към вътрешната страна,
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000700.jpg
Прегледи:1
Размер:109.8 КБ
ID:5623788
          Тази джанта ще бъде резервна или ще отиде на по-леката машина.
          Благодаря на всички които дадоха своето мнение и с това изявиха желание да помогнат.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

Иначе "заварка" отгоре надолу си има доста отдавна . И то на отговорни обекти . И с гама-контрол . Жокер : целулозни електроди.
            Какъв е тоя жокер бе Владо?Та ти с него ,съвсем го обърка тоя юнак !
            Па я виж, и кв'о велико самочувствие кипи от него!!!
            Последно редактирано от welderargon; 17-11-14, 23:02.
            https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
            https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от resora Преглед на мнение
              Колеги имам нужда от помощ ,записах се на курс по заваряване и ми трябва една книга обаче не мога да я намеря никаде да си я купя,книгата е тази -10%

Техника и технология на заваряването

Н. Лолов, Л. Каменова, П. Пенчев

Ако някой може да ми окаже съдействие ще съм много благодарен
              В книжарницата на техническия университет трябва да я има.

Коментар

В никоя книжарница не я намерих на сто места звънях даже в издателството за това писах тук.Извадиха ми я от едно читалище/да са ми живи и зрави аверите/,макар да беше забранено и я преснимах.Абе голям сериал ама се оправих.Ако някой иска да му я наснимам да казва на лични

Коментар

А що не я сканираш и качиш тука !
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                    А що не я сканираш и качиш тука !
                    Това наистина е идея ,но трябва да намеря някой авер с скенер/че аз нямам скенер/ и я качвам на момента

Коментар

Ако си в София или имаш често път насам, се наемам да я сканирам като ПДФ файл.
                      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Не съм от София от Харманли съм.Вчера успях да направя едно копие на учебника книжен формат но е обещано на колегата dido7,ако той се съгласи да го пратя на някой колега с скенер и желание да го качи после в форума ще му го изпратя,а колегата dido7 ще си го свали в електоронен вариянт след като се качи в форума.Другия вариянт е пращам обещаното на dido7 той намира начин да го сканира и го качва тук.Другия вариянт е аз да търся скенер за да го кача в форума.Държа колегата dido7 да пише тук в темата/както и ако някой иска да го сканира и качи тук/за да се уточним как да направим нещата

Коментар

Ако не ти се е изпарило вече доверието в думата на непознати лично на тебе хора, пък и от друг град, се наемам да го сканирам туй книжле и да го кача във форума като ПДФ файл. Можем да се уточним на лични или по телефона.
                          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                          Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                            Ако не ти се е изпарило вече доверието в думата на непознати лично на тебе хора, пък и от друг град, се наемам да го сканирам туй книжле и да го кача във форума като ПДФ файл. Можем да се уточним на лични или по телефона.
                            Не се е изпарило колега,но съм дал мъжка дума и съм обещал/принцип в живота ми е да не нарушавам дадена дума и да не престъпвам обещанията си/ на dido7 и ако той е съгласен на момента ти я пращам.За това писах че държа колегата dido7 да пише в темата

Коментар

Качил съм в Дох една много ценна и рядка книга /поне така ми казаха/и стандартите по заваряване ,ето и линковете
                              http://dox.bg/files/dw?a=fc6539a986
                              http://dox.bg/files/dw?a=86e1b459e1

Дано поне от малко съм бил от полза на някой колега.Поздрави и успехи

Последно редактирано от resora; 22-11-14, 17:43.

Коментар

Два дни ме нямаше в града за,което ме извинете за закъснението.Колега направи както решиш, виждам, че Коко се навива да го сканира.Пък и аз нямам скенер, затова прати му го на него, а ние ще си го свалим от тука.И освен да почерпим друго не остава.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X