Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телоподаващо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Телоподаващо

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
    ....Цената на трансформаторните е съизмерима с тази на инверторните. .....
    Вече дори и така не е . Разбира се , ако игнорираме случаите на продажба на машини втора ръка от фалирали предприятия .

.....
    За моята струна и давата 40%ПВ при 180А. На година изгарям малко по-вече от една ролка тел 0,8 и от време на време слагам ролка 0,6.
    ....
    Е , ти с една ролка на година може да изкараш доживотно не само със Струната , ами и с Ейнхел и Райдър . Съвсем по друг начин стоят нещата , когато почнеш да гориш по една ролка седмично : платки , трансформатори , мотор редукторна група ... и други
    Последно редактирано от Vlado_Ts; 07-02-14, 15:02.
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
      ...
      Кога ще правиме смесителите?....

Скоро .
      Използвам случая и за друга информация : тествах "Патонските" електроди . Държат се изненадващо добре . Нямат разлика от FOV EV 50 . И с инвертор и с трифазен токоизправител . Поне по картината на горене де . За якостните характеристики си иска лабораторно изследване.
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Комшията има ейнхел купен от метро за около 400лв преди 2-3 години. Няма по грешно дадени пари, че и с малка ролка е, така излиза телта по-скъпо. За това не искам и да чувам за подобни. От доста време имам нужда от инверторен електрожен, понеже ми е писнало да бъда хамалин. Но не намирам достатъчно пари за да си купя качествен. За китаец от 300лв не бих дал пари, предпочитам да си мъкна моя правения.

Коментар

Какво разбираш под "качествен"
          Панайот Бърдарски
          0887 60 77 22

Коментар

Качествен за мене е да ми работи без проблеми дълги години. А не след като му изтече гаранцията да струва ремонта, колкото машината. Като гледам че постоянно им казват различни функции и все повече електроника, която е потенциален проблем.

Коментар

Да питам само, че ми е интересно?
              Преди може би около 15 години си купих телоподаващо от една фирма в София.
              Фирмата се казва GMK и се намираше на улица Вела Чобова 5
              Дали тази фирма съществува.
              Доволен съм от машинката и все още си ми работи вярно.
              Много големи ролки са минали през него,прецаквал ми се шланга ама той си е консуматив.
              Но все пак тогава си беше професионална машина 200А и на 380 волта.
              Гледам че на гаранционната карта се е подписал Георгиев,ама дали става въпрос за същия.
              Ако някой знае нещо за тази фирма да пише нещо, че ми е любопитно!

Коментар

Първоначално публикуван от danail_3 Преглед на мнение
                Благодаря за поканата колега, за съжаление няма да се възползувам от нея. До сега не съм работил с телоподаващо и няма да направя никакво заключение. Евентуалната машинка няма да се използува за нещо различно от ламарина, не си изкарвам с това хляба - ще е за уплътняване на свободното време, на по - сериозни железа ще играе електрожена.

ПП: Ей сега погледнах Струната - 1200 лв. - за играчка ми се струват доста, китайците за които писах са по 400-500 лв., даже са пуснали и един за 350 лв.
                Най-евтините китайци,май нямат степени за регулиране на тока,само мин и макс,та по-добре не си взимай такова.
                Струна не съм гледал,но на Редко трансформаторните над 170А са по 1600-1700 лв,а инверторните около 1200.
                Отделно продават и висок клас китайци за по 700-800 лв.
                Определено не си струва,да се харчат толкова пари за нещо,дето ще се ползва от дъжд на вятър.
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Ako под висок клас китаец имаш предвид USR-недей.Имам такъв служебен електрожен-страшно говно.Телоподаващо не съм позвал,но не бих си взел нищо на тази марка.
                  "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                  Mark Twain
                  СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
                    Да питам само, че ми е интересно?
                    Преди може би около 15 години си купих телоподаващо от една фирма в София.
                    Фирмата се казва GMK и се намираше на улица Вела Чобова 5
                    Дали тази фирма съществува.
                    Доволен съм от машинката и все още си ми работи вярно.
                    Много големи ролки са минали през него,прецаквал ми се шланга ама той си е консуматив.
                    Но все пак тогава си беше професионална машина 200А и на 380 волта.
                    Гледам че на гаранционната карта се е подписал Георгиев,ама дали става въпрос за същия.
                    Ако някой знае нещо за тази фирма да пише нещо, че ми е любопитно!
                    Да . Машините им бяха професионални и не лоши . Фалираха , доколкото знам.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                      Като драснах в Гуглето, се оказа, че все още съществуват като фирма, на същия адрес с телефони и Епоща!
                      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Качествен за мене е да ми работи без проблеми дълги години. А не след като му изтече гаранцията да струва ремонта, колкото машината. Като гледам че постоянно им казват различни функции и все повече електроника, която е потенциален проблем.
                        Аз бих допълнил - и да заварява добре, защото за съжаление има инвертори които не са на ниво като работа.
                        А многото допълнителни прехвалени функции, обикновено с нищо не помагат Особено ако заварчика е добър. Виж за начинаещи може и да има смисъл Горещ старт например. Ама на тънки детайли е кошмар...така че по-добре без него.
                        Панайот Бърдарски
                        0887 60 77 22

Коментар

Съществуват, ние продавахме техни машини. По-скоро вегетират, защото технологично не са мръднали. Освен заваръчните правят разни парапети, дограма и друго, защото остарелите машини не могат да ги хранят. Още имам едно GMK 180 с голяма ролка, мога да ти го дам евтино ако ти трябва. Машините им не бяха лоши, малко слъгват с амперите и нямат плавно регулиране.

Edit
                          Данчо работеше там.

Коментар

Правим сега една конструкция в университета за състезание. За момента сме на изчисление на профилите. Другата седмица ще се започне същинската работа. В нашата катедра имат хубав инверторен електрожен и някакво смешно телоподаващо. Майстора каза че такива тънки профили не се наемал да заварява. Питахме в катедрата по заваряване, но ни отказаха. Всекяка катедра си работи за себеси и не се интерисува от общото благо. Аз нямам интерес от този проект, но ще остане за университета и следващите след нас ще имат на какво да стъпят. Пробвах измисленото телоподаващо, но то е някаква недосмислица. Марката не я разчетох. Някакво зелено беше. Инверторния електрожен работи добре на 2-3мм профили, само че ние ще ползваме 1-1,5мм максимум. Та решили сме да взема моята струна и да заварим конструкцията с нея.
                            С електрожена сигурно ще стане, но е по-трудоемко.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                              Тогава със един приятел си купихме двамата,по едно време.
                              Аз купих това, а той купи Редко 170-монофазно.
                              Моето не съм го спирал и не съм го жалил.Всичко съм заварявал само с него.
                              Електрожена седи в един шкаф потънал в прах,не съм го пипвал.
                              Няма повреждане, няма загряване.
                              Редкото на моя приятел не може да заваря дебели железа, и постоянно му горят някакви кондензатори.
                              Мисля даже че цената му беше по голяма от на моето трифазно.

Коментар

Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
                                Машините им не бяха лоши, малко слъгват с амперите и нямат плавно регулиране.
                                .
                                Точно така.Обаче на времето ми го продадоха на цена без ДДС и голяма отстъпка.
                                Че имаше и ЦО винтил за бутилката, които беше около 100 кинта
                                Излезе на половин цена на "Струна".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X