Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телоподаващо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Телоподаващо

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
    Just for the record/Само за протокола:

Актуалните предложения на АИГ-Заваряване са тук: http://aigwelding.com/Pictures%20res...0List_2013.htm

До ден-два пускам ценовата листа за 2014-а с нови цени и модели. Не сменяйте форума, ще бъде интересно. .....
    Чакаме с нетърпение.

Коментар

Първоначално публикуван от Amuni Преглед на мнение
      на мен също ми предстои избор на телоподаващо и изчетох всичко в тоя сайт за различната техника - инверторна, трансформаторна, съмнително българска, китайска ............... и т.н Ще ви кажа обаче, какво ми направи най голяма впечатление. Във форумите преобладават мнения основно на търговци или самовлюбени или влюбени в техниката си специалисти. Почти никой не говори с конкретни факти, цени, впечатления,възможности, плюсове, минуси .....
      Та стигнах до заключението, че повечето пишещи по тая тема са тук, само да си вирят носовете и да си мерят ..........бренерите.
      Човек в тоя форум има толкова сравняване на параметри и цени колкото няма в нито един специализиран сайт . Стига да ти се чете . Понеже и доста хора се занимават със заваряване къде професионално къде не чак толкова има и покритие на практически почти цялата заваръчна техника продавана в България.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Тия хасковските, пишат, че имат гаранция и след гаранционен сервиз. Някой ползвал ли е такова?
        Три дена глупави експерименти икономисват половин час четене!

Коментар

Първоначално публикуван от danail_3 Преглед на мнение
          Тия хасковските, пишат, че имат гаранция и след гаранционен сервиз. Някой ползвал ли е такова?
          Аз ползвам в момента,както вече писах не от тези на горните линкове,но пак е горе-долу същия китаец.За малко повече от седмица ползване,впечетленията ми са положителни.Засега не съм заварявал нищо повече от ламарина,за нея си върши идеална работа.За целия период на ползване,телта нито веднъж не залепна за дюзата.
          Ако си от София,можеш да го пробваш.
          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
            ...За целия период на ползване,телта нито веднъж не залепна за дюзата...
            При мен пък телта никога не е залепвала за дюзата. Това на черно де. С мек алуминий (алуминий+силиций) се е случвало, ама то там на всички се случва.

На старата залепвала ли ти е черна тел?
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
              ......
              Ако си от София,можеш да го пробваш.
              Може ли и аз да се наредя на опашката за проба?
              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
              Из "Златния телец"

Коментар

Предлагам да погледнете апаратчетата на " Струна ", правят ги в София, можете да отидете в цеха да ги погледнете и да ви демонстрират как работят. Аз си купих 260А монофазно с голям шланг работи вече 5-та година перфектно.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  При мен пък телта никога не е залепвала за дюзата. Това на черно де. С мек алуминий (алуминий+силиций) се е случвало, ама то там на всички се случва.

На старата залепвала ли ти е черна тел?
                  С трансформаторните се случва,то при колите не винаги се заварява на чиста ламарина,я е останал цинк,я някъде гренд или друго покритие.Залепва като се замърси дюзата от пръски,но китаеца,прави доста по-малко,отдавам го на различни характеристики на тока,нали е индерторно...Ма не му се и замислям много,щом върши работа.
                  Коко,телефона ми е в подписа,без неделя съм в гаража по цял ден.
                  Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

ОК, ще гледам да се възползвам от поканата.
                    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                    Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от Captain Jack Преглед на мнение
                      Предлагам да погледнете апаратчетата на " Струна ", правят ги в София, можете да отидете в цеха да ги погледнете и да ви демонстрират как работят. Аз си купих 260А монофазно с голям шланг работи вече 5-та година перфектно.
                      ...и тежи 55 кила, без ролката. Машините на Струна наистина са добри, но са трансформаторни и тежки. И... ПВ-то е 30% още на 170А. Което ще рече че на 250 я има 5%, я не.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

30%. !!! Не зная какво пише на табелката - защото няма такава по рождение , но от 1994г. "Струна 170" - монофазна, може да работи и работи с ПВ100%, без какъвто и да е проблем - пардон , проблем става ръкохватката. 170 амперовия "Бинцел" започва да грее на втория метър от заварката на 170А!!!

PS. Току -що погленах ТТ данните на "Струна" . - тези са актуалното произвоство сега. И както казваше инж. Георгиев - "грешка беше да ги правиме толкова задрави, толкова години без рекламации". Явно вече са навлезли вече в съвременният начин на производство- ползване до изтичане на гаранционни срок - после нова!
                        Последно редактирано от stilnik; 06-02-14, 23:57.

Коментар

Благодаря за поканата колега, за съжаление няма да се възползувам от нея. До сега не съм работил с телоподаващо и няма да направя никакво заключение. Евентуалната машинка няма да се използува за нещо различно от ламарина, не си изкарвам с това хляба - ще е за уплътняване на свободното време, на по - сериозни железа ще играе електрожена.

ПП: Ей сега погледнах Струната - 1200 лв. - за играчка ми се струват доста, китайците за които писах са по 400-500 лв., даже са пуснали и един за 350 лв.
                          Три дена глупави експерименти икономисват половин час четене!

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
                            .....

И както казваше инж. Георгиев - "грешка беше да ги правиме толкова задрави, толкова години без рекламации". ....
                            На инж. Георгиев му прати много здраве от инж. Цветков

Трансформаторните машини имат два основни недостатъка : килата и цената . Останалите недостатъци се преглъщат.

Само за сведение на Асен , ако влезе да чете тук : DEL 270 self control тези дни "навъртя" първите 100 кила тел.

( пуснах я на Ивановден). Тел 0,8 на 170-200 А .
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Благодаря за добрия отзив!!!
                              Очаквам скоро да се похвалиш и с първите 10 тона!
                              Радвам се, че ти харесва и си доволен от покупката!
                              Кога ще правиме смесителите?
                              АИГ-Заваряване ООД
                              Заваръчни апарати "DEL"
                              http://www.aigwelding.com
                              0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                                На инж. Георгиев му прати много здраве от инж. Цветков

Трансформаторните машини имат два основни недостатъка : килата и цената . Останалите недостатъци се преглъщат.

Само за сведение на Асен , ако влезе да чете тук : DEL 270 self control тези дни "навъртя" първите 100 кила тел.

( пуснах я на Ивановден). Тел 0,8 на 170-200 А .
                                Цената на трансформаторните е съизмерима с тази на инверторните. Масата им е недостатък и че не поддържа РЕДЗ, докато при инверторните вече се поддържа.
                                За моята струна и давата 40%ПВ при 180А. На година изгарям малко по-вече от една ролка тел 0,8 и от време на време слагам ролка 0,6.
                                Ако трябва сега да закупувам подобна машина, няма да взема трансформаторна машина. Има едно предприятие до нас, което фалира и продаваха трифазни 250А струни за по 500лв. Може да имат още от тях, което е за предпочитане пред китайче за 500лв.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X