Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газове и газови смеси за заваряване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Газове и газови смеси за заваряване

Е, смеси няма, ама въглеродния двуокис си е течен в бутилката.

Ама с тръбичка ще е баси ужаса, на нас ни трябва газ, а не течен въглероден двуокис.

А може би човекът иска да е с тръбичка за да се избегне "утаяването" на по-тежкия газ. И аз съм имал такъв началник, който не позволяваше да заваряваме сериозните шевове с бутилки които са с налягане под 50 бара, Защото аргона се бил изчерпал разбираш ли, и оставало само въглероден двуокис.
    Пълни глупости разбира се, ама началник-можеш ли му каза, че не е прав...

Е, аз му го казвах де, и си го казвам, затова и съм сменил над 20 фирми...
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Е точно това ме човърка че като е с тръбичка ще дърпа течна фаза,нали точно това и е ролята при пожарогасителя,а на нас ни трябва газ.И точно това говорих с колегата ,викам ок при смесването на двата газа може тръбичката да играе роля/говоря за подаване на въглерод и аргон от цистеерни към помпа и от там към бутилкатa/,но при заваряването ще е проблем/поне според мен/той казва работим по технология на Месер,всичките ни бутилки за газова смес са с тръби и досега никой не се е оплакал да има проблем.Много са ми слаби понятията по химия, и за това пуснах да разискаме тука нещата.

Коментар

Кольо, коя е тази изковна мисъл, която толкова категорично те убеждава, че това не е така??? Между двата газа няма химична реакция и те заедно не са химично съединение. Със сигурност имат различно тегло, което е предпоставка за ... Не знам как е обратната дума на дифузия (отаяване)!
        Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
        Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Айде чаткащите химия да се намесят и да се разнищи въпроса

Коментар

И аз стоя на тръни и чакам някой да мме пореже

Коментар

Едно време ни учеха за "брауново движение".
              Не мисля, че при газовете може да се получи утаяване, особено когато са в газообразна форма под високо налягане.
              В момента разработваме газов смесител в кутия и да е смислена цена.
              При смесителя всеки ще може да си прави сам сместа.
              АИГ-Заваряване ООД
              Заваръчни апарати "DEL"
              http://www.aigwelding.com
              0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                В момента разработваме газов смесител в кутия и да е смислена цена.
                При смесителя всеки ще може да си прави сам сместа.
                Това как да се разбира?
                Имаме две бутилки с различни газове включваме ги към смесителя и чрез някакво регулиране получаваме исканата от нас смес.Така ли е или е нещо по-различно?

Коментар

Точно така е както си го описал. Дали ще взима двата вида газ от цистерни или от бутилки няма значение.
                  RAV 4
                  F650GS

Коментар

Въпроса е когато двата газа са в една бутилка.А не от две бутилки през смесител директно към апарата.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
                      Това как да се разбира?
                      Имаме две бутилки с различни газове включваме ги към смесителя и чрез някакво регулиране получаваме исканата от нас смес.Така ли е или е нещо по-различно?
                      Темата започва от първа страница .

Първоначално публикуван от resora Преглед на мнение
                      Въпроса е когато двата газа са в една бутилка.А не от две бутилки през смесител директно към апарата.
                      Кой въпрос ?
                      Щото темата е за второто изречение.
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

[QUOTE=Vlado_Ts;2711141]Темата започва от първа страница .

Темата я следя от начало,а там се даваше в една от публикациите някакъв смесител с колби или нещо такова,но това което разработват при колегата ми се струва,че ще е по-различно.Нека колегата aig внесе яснота по въпроса.

Коментар

Предполагам, че става дума за нещо такова:
                          http://www.ebay.com/itm/291145907451
                          Което е интересно и за мен, защото възнамерявах да питам тук дали тези китайчета са добре направени, надявайки се, че някой ги е ползвал и има впечатления. Не намирам отзиви, а не ми се купува на сляпо. Но сега ще почакам да видя творението на АИГ.

Коментар

[QUOTE=Stefan55;2711224]
                            Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                            Темата започва от първа страница .

Темата я следя от начало,а там се даваше в една от публикациите някакъв смесител с колби или нещо такова,но това което разработват при колегата ми се струва,че ще е по-различно.Нека колегата aig внесе яснота по въпроса.
                            За същото става въпрос , но вече конструирано по-компактно и по-лесно за управление. В началото беше на лабораторен етап.
                            А колегата aig със сигурност ще внесе яснота по въпроса като му дойде времето И аз го чакам.
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Христо_Шн Преглед на мнение
                              Предполагам, че става дума за нещо такова:
                              http://www.ebay.com/itm/291145907451
                              Което е интересно и за мен, защото възнамерявах да питам тук дали тези китайчета са добре направени, надявайки се, че някой ги е ползвал и има впечатления. Не намирам отзиви, а не ми се купува на сляпо. Но сега ще почакам да видя творението на АИГ.
                              Привет.

Да, за същото като това изделие от e-Bay става дума. Прототипа сме го направили, изглежда много подобно. Получи се приемлива цена, но има възможност да я намалим още. Това опитваме да постигнем в момента. Щом сме готови, ще съобщим във форума.

Смесителя има два входа за газ с ниско налягане, т.е. газ от бутилка с редуцир вентил (CO2, Ar, O2 и т.н.). Много ми се искаше да избегнем нуждата от редуцир-вентилите, но няма как надеждно и безопасно да вкараме високото налягане в смесителя директно. Чрез колбите, които са на лицевия панел се настройва процентното съотношение между газ #1 и газ #2 и литрите в минута (дебита). После газовете се смесват и излизат на щуцера на лицевия панел. Ако искаме например само аргон, просто не подаваме втория газ на входа.

Конкретно за смесителя от e-Bay мога да кажа, че е добро изделие и върши работа. Цената му обаче е неадекватно висока.
                              АИГ-Заваряване ООД
                              Заваръчни апарати "DEL"
                              http://www.aigwelding.com
                              0889 522 036

Коментар

В какви ценови рамки очакваш да е вашата?
                                Може ли това устройство да е от полза в малка железарска работилница?
                                -Ще даде ли икономия или не това е целта?
                                -Прецизното дозиране на смесите ще подобри ли процесите ако не говорим за серийна работа?
                                -Ако си взема три бутилки (Аr,С8 и С18 ) ще ми отпадне ли нуждата от такова устройство? Или с други думи - Какво е по-хубавото на това, да имаш въглеродна и аргонова бутилка с прецизен дозатор? Подчертавам, че въпроса се отнася за малка работилница в която бутилката с аргон се сменя на четири-шест месеца, а сместа на един-два месеца.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X