Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газове и газови смеси за заваряване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Газове и газови смеси за заваряване

Здрасти, не намерих по-подходяща тема за въпроса си и за това се извинявам, че е малко оффтопик.
    Топя си аз разни леснотопими металчета и ползвам стандартна пропанова горелка. За съжаление, явно не е подходяща за целта, понеже я повредих / разтопих от дългото загряване. Та сега се ориентирам към пропаново-кислородна горелка. Скъпички са комплектите и преди да дам някакви пари, по-добре да се посъветвам със знаещи. Абсолютен лаик съм в сферата та: ацетиленово - кислородните апарати могат ли да се използват с пропанова бутилка вместо с ацетиленова. Харесал съм си един китайски комплект от САЩ (ще приложа линк по-долу) и четох нейде, че не е надежден, но предвид факта, ми трябва за сребро и мед основно, мисля, че ще свърши работа. И в неговото описание пише, че е окси-ацетиленова горелка тааа....произнесете се моля Ви
    ето и линк: http://www.ebay.co.uk/itm/1911069630...%3AMEBIDX%3AIT

Благодаря Ви предварително

Коментар

Както и да е-не дочаках отговор от капацитетите в областта и закупих въпросния комплект.оти с Ще експериментирам и ще разбера дали и как работи с Пропан и кислород.просто ми видя по удачно, от съображения за сигурност да попитам първо...

Коментар

Пускаш първо кислорода после газа.
        Спираш първо газа после кислорода.
        Малко трудно ще правиш настройките, но иначе нямаш друг проблем.
        АИГ-Заваряване ООД
        Заваръчни апарати "DEL"
        http://www.aigwelding.com
        0889 522 036

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=AX4rGAOc0qc
          тоя тука друго казва ама както и да е...ше пробвам и ше гледам да не гръмна.разни майстори-разни акъли

Коментар

Добре тогава нека задам въпроса по друг начин:
            Имам малка ацетилен-кислородна горелка.
            1.мога ли да работя с регулатора/клапан за ацетилен с пропан?
            2.Разбрах, че накрайниците са различни-малко инфо какви точно се монтират на мястото на ацетиленовите за да се работи с пропан?
            3.Някой запоснат ли е колко приблизително ще издържи маркуча (Р-грейд - ацетиленов) при работа с пропан (знам, че Т-грейд ми трябва ама за сега няма да вземам...)?
            4.Има ли още нещо което трябва да преработя за нормална работа с пропан и кислород?
            Благодаря предварително

П.П. последователността която aig дава за започване и приключване работата с окси-бутановата уредба не съм сигурен, че е вярна-нямам опит, просто навсякъде където прочетох, предупреждава, че така може да се взривим по този начин...

Коментар

Първоначално публикуван от 6emet Преглед на мнение
              Добре тогава нека задам въпроса по друг начин:
              Имам малка ацетилен-кислородна горелка.
              1.мога ли да работя с регулатора/клапан за ацетилен с пропан?
              2.Разбрах, че накрайниците са различни-малко инфо какви точно се монтират на мястото на ацетиленовите за да се работи с пропан?
              3.Някой запоснат ли е колко приблизително ще издържи маркуча (Р-грейд - ацетиленов) при работа с пропан (знам, че Т-грейд ми трябва ама за сега няма да вземам...)?
              4.Има ли още нещо което трябва да преработя за нормална работа с пропан и кислород?
              Благодаря предварително

П.П. последователността която aig дава за започване и приключване работата с окси-бутановата уредба не съм сигурен, че е вярна-нямам опит, просто навсякъде където прочетох, предупреждава, че така може да се взривим по този начин...
              1. Не. Регулаторите за Ацетилен и пропан са различни. Купи си редуцил високо налягане за пропан-бутан http://www.tashev-galving.com/030+TV...B5%D0%B4%D0%B8
              2. Виж т.1
              3. С маркучите проблем няма да имаш.
              4. Горелките за заваряване от комплекта ще ти е трудно да ги накараш да работят с пропан,но не невъзможно. (трудно се фокусира пламъка). За да работи резача трябва да му купиш дюза за пропан-бутан, обикновено всички производители на такова оборудване произвеждат и двата вида дюзи.просто този комплект е за ацетилен.
              С подгряващата горелка от комплекта мисля че няма да имаш проблем. Тук можеш да разгледаш как изглеждат подгряващите дюзи за прппан/кислород. http://www.yildizgaz.com.tr/default.asp?m=9&CatId=1# Май това основно ти трябва.
              Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Иииха! Доста изчерпателно и полезно. Сърдечно благодаря, joe007

Коментар

Добре.Споделям ако случайно некой се засили да прави същото което и аз (описано е по-горе).
                  Освен редуцир-вентилът с манометри бутана купих и следните устройства:
                  http://www.ebay.co.uk/itm/2812791221...84.m1439.l2649
                  Не са задължителни,но са силно препоръчвани-за да се намалят шансовете за аварии.
                  Освен това викнах тази горивна дюза на много приемлива цена-оригиналните са 2 до 3 пъти по-скъпи.
                  http://www.ebay.co.uk/itm/1905420525...84.m1439.l2649
                  е те тва е-след празника ше се топят разни работи

Коментар

Има ли разлика в СО2то с което пълнят пожарогасителите и това което се използва за защитен газ за заваряване ? Имам две малки бутилки от пожарогасител като свърши едната закачам другата и междувременно зареждам празната . Така никога не оставам без газ . Зареждам на един пункт за пълнене и ремонт на пожарогасители наблизо до работата . Преди няколко дена едната бутилка свърши и вързах втората трябваше да прикача две ламаринки и ми направи впечатление че машината пращи и пръска много повече . Как ли не въртях настройките на машината и газта резултата все лош . Почнаха да ми минават едни черни мисли за пробил диод и тогава викнах един колега заварчик с 45 години стаж . Той както тръгна да работи хвърли ръкохватката и каза смени газта . Вързах резервната бутилка с месерска газова смес и нещата си дойдоха на мястото от самосебе си . Вчера почти цял ден съм заварявал няма пръски няма пращене .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                      Има ли разлика в СО2то с което пълнят пожарогасителите и това което се използва за защитен газ за заваряване ?
                      Моите бутилки са същите които описваш, само че когато отнесох вчера бутилката за зареждане с аргон ми казаха, че трябва да се смени крана- този който е за пожарогасителя имал търбичка, която стига до дъното и СО-то излиза течно, а за аргона крана трябва да е без тази търбичка. Крана е 35лв с поставянето. Такова бе и описанието на зареждащия ми СО бутилката когато я

Коментар

Такова бе и описанието на зареждащия ми СО бутилката когато я зареждах за първи път преди 10-на години. Ако не си сменил крана вероятно проблема идва от тази търбичка, казаха ми, че може и с този кран, но бутилката трябва да се ползва обърната на долу. Аз не съм го тествал.

Коментар

Моите кранове отдавна съм ги сменил . Независимо какъв ти е крана няма как да работиш с течна фаза .

Коментар

От доста време ме човърка мнението на един колега занимаващ се с технически газове,че за газовите смеси крана трябва да е с тръбичка като на въглеродните пожарогасители.Става дума за газови смеси с участието на Аргон и СО2.Мойте бутилки са без тръбички на крана и нямам никва грижа с сместа.Аджаба каква е ролята на тая пуста тръбичка?

Коментар

Има съществена разлика между сгъстен и втечнен газ . При сгъстените от коя точка на бутилката теглиш няма никакво значение .

Коментар

Кои газови смеси са течни?
                                Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                                Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X