Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газове и газови смеси за заваряване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Газове и газови смеси за заваряване

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
    Е тогава що пишеш в тази тема ?!
    Просто изразявам своето виждане !Дори и да имах телоподаващо пак едва ли бих се занимавал с подобно нещо само за лични нужди !
    Надявам се че не си мислиш че се заяждам с някого,напротив като човек интересуваш се от заваряване ми е интересно абсолютно всичко ...включително и да видя опитите които са правени с мешането на газовете !
    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon;2380519....
      Просто изразявам своето виждане !Дори и да имах телоподаващо пак едва ли бих се занимавал с подобно нещо само за лични нужди !
      Надявам се че не си мислиш че се заяждам с някого,напротив като човек интересуваш се от заваряване ми е интересно абсолютно всичко ...включително и да видя опитите които са правени с мешането на газовете !....
      Не мисля , че се заяждаш , а мисля че или четеш по диагонал , или ти е много ракията .
      Защото аз никъде в тази тема не видях да става въпрос за лични нужди или за домашна работилница . А пък че не става въпрос и за ТИГ , то се подразбира.
      Въпросът с газовите смеси е принципен , а и чисто практически.

Във фирмата ми се издухват месечно между 15 и 20 бутилки старгон . Ползвам го за черна ламарина не заради друго , а защото пръските са минимални . И понеже имам изисквания за дизайн , последващото отстраняване на пръските по принцип ми е задължително , но с това и трудоемко и оскъпяващо крайния продукт .
      Е , с "мешането" на газовете излезе , че грубо 1 000 лв. на месец съм на път да спестя . Няма да си ги сложа в джоба разбира се . Ще ги вложа в машини и други щуротии ... както обикновено . ...ама то така е в професията ...

Т`ва горното само за пример . Ай ся наздраве , че ми пресъхна устата !
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Наздраве и чакаме снимки!
        Няма страшно в умирачката...
        Страшното е да си жив!...

Коментар

Vlado, постовете съм ги писал в напълно трезво състояние( както и сега) ,макар че наистина празниците са дълги и може да се предположи че има хора които трудно изтрезняват.....
          Аз не знам, колко са собствениците на фирми в този форум и на колко от тях ще им полезна темата. Но със сигурност хората които очакват полза от нея си ползват ЦО-тата в домашната работилница и предполагам че няма де им е толкова важно да премахнат пръските и да получат добър вид при заваряване на асмалък ,врата или нещо друго сътворено от черна ламарина, а предимно използването на газовите смеси за неръждавейка !Щото ми се струва че” мешането” газовите ще е най-полезно при проблеми при заваряване на неръждаемо с МИГ-МАГ. Щото Vlado, предполагам че ти като собственик на фирма едва ли ще ползваш Цо-тата за заварване на неръждаемо при положение че си имаш аргонови апарати!

Айде ,давайте ги тия тъй дългоочаквани снимки! А аз оттук нататък обещавам само да гледам без да се обаждам!
          https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
          https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
            ..... Щото Vlado, предполагам че ти като собственик на фирма едва ли ще ползваш Цо-тата за заварване на неръждаемо при положение че си имаш аргонови апарати!

.....
            Въпрос на технология , приятелю . И икономически разчети.

Имам и аргонови апарати .
            Обаче те ти още един пример от собственик на фирма ( дето като млад инженер , технолог по заваряване , на времето се е мъчил с дисертация на тема " Заваряемост на някои класове неръждясващи стомани " :

- заварявам месечно конзоли от неръждясваща стомана , тип 18/8 с дължина на шева между 150 и 200 мм. , двустранно . Количествата са различни : от 2 до 6 000 бр.
            Ако трябваше да се заваряват " на аргон" - ТИГ , до сега клиентите да са ми били дузпата 10 пъти .

Затова става по-бързо на МИГ - апарати . По-рано ги заварявах със смес 92/8 % Ar/СО2 . В момента - със старгон , щото ми е по-евтина сместта. Практически , на качеството на шева не се отразява .

... та те така с мешането .

... и пак да се повторя : не е задължително тук да четат единствено любители със самоделки и гаражни тучове .
            Проблемът с газовите смеси не е маловажен за който е в час с материята . .. а който не му е интересно : демокрация ! - теми бол
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Владо е абсолютно прав.Ето снимки на някои от многото изделия от неръждаема стомана 1.4301 изпълнени по метода МИГ.Това е от Холандия ,където имаме общи проекти с местна фирма.Клиент е De Laval.Мисля ,че името на тази компания говори достатъчно какви са изискванията по изпълнението! С добри машини ,подходящ газ и коректни заваръчни параметри шева изглежда точно като тигов а в някои случаи дори и по-красив визуално.Пръски няма никакви,газта е 98/2 % Ar/СО2.
              Не че не може и по ВИГ метод,но като сметнем цената за труда на заварчика и го калкулираме в цената на продукта тогава става страшно,защото с телоподаващото скоростта на заваряване е 7-8 пъти по висока.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2013-01-23 16.12.06.jpg
Прегледи:1
Размер:97.0 КБ
ID:5549899Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2013-01-23 16.12.15.jpg
Размер:95.3 КБ
ID:5549900Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2013-01-23 16.12.21.jpg
Размер:96.8 КБ
ID:5549901Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2013-01-23 17.05.38.jpg
Размер:100.5 КБ
ID:5549902Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2013-01-24 10.19.09.jpg
Размер:97.2 КБ
ID:5549903Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2013-12-18 10.53.36.jpg
Размер:96.3 КБ
ID:5549904

И както казва братът холандец:"Българите правите глупости,защото ви е евтин ръчния труд".

Кой както иска да го коментира.Аз обаче мисля,че е много прав.

Коментар

[QUOTE=Vlado_Ts;2381005

... и пак да се повторя : не е задължително тук да четат единствено любители със самоделки и гаражни тучове .
                Проблемът с газовите смеси не е маловажен за който е в час с материята . .. а който не му е интересно : демокрация ! - теми бол [/QUOTE] Вече става страшно ! Не стига,че супер супер модератори ни диктуват какво да пишем и трият избирателно ,а сега поименно трябва да искаме разрешение да пишем от членове на форума в дадени теми !!!!! Добре,че не крият мненията си ,та и ние от простолюдието да прочетем по нещо !
                0899840225 / V = π.r2.h / 681г. / 1876г. / 1878г. /6 септември 1885 / 22 септември 1908 !

Коментар

Първоначално публикуван от boby1105 Преглед на мнение
                  Вече става страшно ! Не стига,че супер супер модератори ни диктуват какво да пишем и трият избирателно ,а сега поименно трябва да искаме разрешение да пишем от членове на форума в дадени теми !!!!! Добре,че не крият мненията си ,та и ние от простолюдието да прочетем по нещо !
                  Това ясно .
                  Сега ако оставим настрани лиричните отклонения и се върнем към темата : все ми се струва , че ще е по-полезно за членовете на Форума , които четат в този раздел , ако споделиш и твоя опит . Или да си говорим общо , за прогнозата за времето ?

Коментар

А бе доста се изписа ама снимки не се появиха.
                    Защо трябва да се смята,че и тези дето не работят на едро нямат интерес от такива смеси.Така или иначе бутилките за аргон и СО2 ги имаме защо пък да не опитаме нещо по-завързано да направим.Казва се ,че излиза по-скъпо ама щом дава по-добри резултати защо тогава да не се използва това предимство,а и както разбирам от обяснението на колегата aig оборудването не е космическа технология.
                    Всяко нещо в началото е трудно ако с нещо имаме проблем ние ще питаме Вие знаещите ще ни обяснявате нали затова сме тук.

Това извън темата.
                    Когато работех в "Напоителни системи" имаше един строителен техник та той когато свикваше бригадирите казваше така:
                    -Сега ще Ви обясня какво трябва да правите хем да Ви стане ясно хем и аз да го разбера.

Коментар

Много полезна тема и аз, като гаражен самоук експериментатор щях да правя този експеримент, но тук в форума ме отказаха, понеже смесителите стрували незнам колко си и аз с подръчни материали нищо нямало да направя . Всъщност моя експеримент не се състоя поради липса на време, а и си продадох едната машина с единия редуцир вентил . Сега пак имам два и остава да си намеря колбички .
                      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
                        Колега, бих ли могъл да се насладя на няколко кадъра?
                        Ако искаш може и на живо .
                        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                          Ако искаш може и на живо .
                          Давай, Краси, чакам резултати!
                          Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                          Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

То резултатите ги има в първото мнение, постановката ще е същата, някой ден, като се сдобия с колби само ще споделя дали е удобно за употреба в реални условия и дали пести пари . Владо предполагам и той ще пробва .
                            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                              ...... Владо предполагам и той ще пробва ....
                              Е аз вече пробвах при Асен , като си купувах 270-ва машина ( която днес вече изкара първа бойна надница ).
                              Мнението ми е пост №4 .

Иначе решението съм го взел - имам малко организационни въпроси като в началото на всяка година и после ще се заема с мешането на газовете в производствени условия. Лично за моята дейност си заслужава.

Коментар

Трябва да се тества в реални условия, че понякога има разлика, имам леки подозрения, че ще има разлика в сместа при стартиране, но може и да греша.
                                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X