Обява

Свий
Няма добавени обяви.

подаване на стартов ток с телоподаващ апарат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• подаване на стартов ток с телоподаващ апарат

Днес бях свидетел как на една кола с паднал акумулатор и се подаде стартов ток със телоподаващо като масата се сложи на едната клема а горелката на другата и колата запали на момента,някой знае ли дали може да се подава ток по този начин със всяко телоподаващо или това е било преработено за подаване на ток?
    0 8 76 36 8 542

От: подаване на стартов ток с телоподаващ апарат

Аз си мисля че е доста по лесно в багажника на колата да си носиш кабели за подаване на ток отколкото едно телеподаващо!
    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
      Аз си мисля че е доста по лесно в багажника на колата да си носиш кабели за подаване на ток отколкото едно телеподаващо!
      А ако няма друга кола от която да подам ток?
      0 8 76 36 8 542

Коментар

А телоподаващо насред пътя винаги ли ще ти се намира !

Коментар

Айде да не казвам какво ще ти намеря,ако не знаеш нищо по въпроса по добре не се прави на остроумен.
          0 8 76 36 8 542

Коментар

Не е по темата, но как се преработва трифазен електрожен ,,кракра,, в така наречената ,,стартерна количка,, за 24 волта ме интересува?

Коментар

Най остроумното което са сещам е че щом си го видял значи става а дали става всяко телоподоващо -вероятно да нали е все телоподаващо ,а най добре ще е да пробваш !

Коментар

На времето в казармата редовно палехме един Краз кран с електрожена . Там електроника няма така че рискуваш в най лошия случай да изпушиш някой кабел . При съвременните автомобили пълни с електроника да пробваш палене с такива източници на ток е доста рисковано .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Здравейте,
                  Обикновенно първите една - две степени на телоподаващото дават около 14 Волта напрежение.
                  Напрежението е изправено и ще стане без проблеми. Щипката маса ти е минус, ако някой изрично не е правил нещо друго.
                  Ръкохватката ти е плюс, така че спокойно можеш да подадеш ток. Откачаш тела и стискаш спусъка. Преди да правиш обаче каквото и да било, провери на коя степен на твойто имаш 14 Волта. (Проверяваш като допреш сондите на мултицета и стиснеш спусъка на шланга).
                  Щипката маса я закачай някъде по двигателя, а не на акумулатора. Ще си спестиш няколко пада в напрежението.
                  АИГ-Заваряване ООД
                  Заваръчни апарати "DEL"
                  http://www.aigwelding.com
                  0889 522 036

Коментар

За напрежението сигурно, ама как стои въпроса със стартовия ток? Нали е около 250А. По-вероятно пичовете са подали на МАХ без да се съобразяват с напрежението. То зависи и каква е била колата както каза sek 1.
                    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                    Из "Златния телец"

Коментар

Е, то в акумулатора все ще има останал някой ампер, та няма всичкия нужен ток да се даде от телоподаващото. Даже може и на малко по-високо напрежение, при уговорка, че няма електроника.
                      Като тракторист съм стигал до 36 волта подадени към стартера за да запали един силажокомбайн. Ма там и помен от електроника няма де.
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Обикновено характеристиката на телоподаващото е много твърда. На всеки 100 ампера ток - пад не повече от 2 волта.
                        В режим на капково пренасяне с кратки къси съединения, макс ток достига да 300 ампера пик. Няма да е проблем за телоподаващото да издържи някакво кратко претоварване.
                        ГОВОРЯ ЗА ОБИКНОВЕННО ТРАНСФОРМАТОРНО ТЕЛОПОДАВАЩО!!!!
                        АИГ-Заваряване ООД
                        Заваръчни апарати "DEL"
                        http://www.aigwelding.com
                        0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                          Обикновено характеристиката на телоподаващото е много твърда. На всеки 100 ампера ток - пад не повече от 2 волта.
                          Мда, а на инверторно телоподаващо по тоя начин ще измериш... 50-60 волта, пряко зависими от мрежовото напрежение.

Аз така преценявам на коя фаза да включа телоподаващото - пробвам и трите фази, и където на празен ход е най-високо напрежението - там се включва.

На кола с електроника е опасно. Може би с една идея по-малко опасно е ако един вътре врътне ключа, и точно в тоя момент друг отвън натисне бутона на горелката. Ако телоподаващото е нагласено до към 100-ина ампера, електрониката би трябвало да е в състояние да устиска дори да качи малко напрежение.

На старата ми самара съм махал акумулатора при работещ мотор, за да го сменя. Всичко оцеля, включително алармата и музиката. А особено алармата е най-малко държелива на такива интервенции.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На съвременна кола не препоръчвам да се правят тези експерименти.
                            А ина може да се направи и съм правил два броя пускови инверторни устройства. Тегло 5 кг ток 200А . НИКАКВА опастност за електрониката на колата. Но само с акумулатор.
                            Панайот Бърдарски
                            0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              На старата ми самара съм махал акумулатора при работещ мотор, за да го сменя. Всичко оцеля, включително алармата и музиката. А особено алармата е най-малко държелива на такива интервенции.
                              До сега не ми се е случвало да даде фира колапри сваляне на акумулатора при работещ двигател. Не съм ги правил аз тези интервенции, но почети всеки ден виждам един майстор на алтернатори да проверява алтернатора дали зарежда по този начин. Акумулатора служи като кондензатор и да не позволи претоварване, но този "майстор" твърди че на празен ход автомобила не може да захрани алтернатова и да се получи пиково натоварване и да изгори каквато и да е електроника. Твърди че над 1500-2000об/мин е опасно вече.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X