Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрожен от StahlWerk

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: !От: Електрожен от StahlWerk

Имам един елементарен въпрос : ако имаме една винтова "ръкохватка" , кое е ВТОРОТО нещо , което трябва да направим , когато залепне електрода ? Умишлено казвам второто , щото първото е ясно : псуем .
    А когато залепне на винкела да не би да го благославяш
    Последно редактирано от тихич; 05-05-13, 21:32.

Коментар

От: Електрожен от StahlWerk

С винкела просто завърташ ръкохватката по оста на електрода и той си остава сам залепнал . Друг е въпроса защо въобще си допуснал да ти залепне електрод . С китайската ми ръкохватка много трудно се работи и само защото РЕДЗ с инвертора в последно време рядко ми се налага да работя не съм я изхвърлил . Имам една чисто нова ГДРейска от едно време ще я сложа нея скапе ли се и тя или ако нещо не ми хареса минавам на стария изпитан винкел. Поне винкел ; маркуч и хубави стомани Ф8 дал господ .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        С винкела просто завърташ ръкохватката по оста на електрода и той си остава сам залепнал . Друг е въпроса защо въобще си допуснал да ти залепне електрод . С китайската ми ръкохватка много трудно се работи и само защото РЕДЗ с инвертора в последно време рядко ми се налага да работя не съм я изхвърлил . Имам една чисто нова ГДРейска от едно време ще я сложа нея скапе ли се и тя или ако нещо не ми хареса минавам на стария изпитан винкел. Поне винкел ; маркуч и хубави стомани Ф8 дал господ .
        Не братле, никога не ми е залепвал дори и с 5 мм електроди надел съм парчетии сондажни тръби за 7 метрова влачка на дискова брана, а на тоя който е свикнал на винкел и му е сложил кабели за уолкмен за да не тежат на 5- 6 метра височина и държи винкела с 3 чифта ръкавици понеже греел ами как няма да грее- нормаджийски истории (това са си мои кахъри на моя глава)
        Последно редактирано от тихич; 05-05-13, 23:15. Причина: наздраве

Коментар

Е това става с ръкохватката като изкараш няколко по къси фаса . После почваш да ги хвърляш по дълги и от винкела . Та до тук с икономията .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0077.jpg
Прегледи:1
Размер:125.5 КБ
ID:5480494Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0074.jpg
Размер:174.2 КБ
ID:5480493

Коментар

E тези ръкохватки са ми много удобни ама не изкарват по много... ако се ползва по интензивно за 1-2 месеца на 3.2мм. така загряват и почват да клопчат електродите, че ми горят през дебелите кожени ръкавици, при положение, че връзката с кабела с добра и кербована
            Моите снимки...
            https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
            https://500px.com/ivankoo

Коментар

Тая и толкова не изкара . Имам някъде из гаража една ГДРейска тя е следващата .

Коментар

Вчера докато си ровех из гаража си намерих истинската ръкохватка та слагането на винкела се отлага за неопределено време . Производство ГДР държавата отдавна я няма но произведеното от нея е още живо . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0029.jpg
Размер:128.2 КБ
ID:5509072Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0030.jpg
Размер:127.7 КБ
ID:5509073

Коментар

Сек, пази си я братле ,че малко неща останаха от другаря Ерих Хоникер. Пък винкела и да отънее от бачкане, го хвърляш и друг наново

Коментар

От Хоникер имах две ифи и за цели три дни Варбург толкова ми издържаха нервите Тая ръкохватка я имам от поне 20 години стига и толкова почивка .

Коментар

Тая ръкохватка сигурно ЩАЗИ я е откраднала от Федералния Брат.
                      У пернишко казват "пред винкело сите са равни"..... Ръкохватка от винкел си е класика в жанра и си е напълно функционална. В Троян във фармацевтичния при ремонтите работеше един дядо Анто страхотен заварчик, който си беше направил ръкохватка от винкел и маската му беше от старите картонени. Охраната на труда го гонеше яко за маската, но той гордо казваше "дете я колко железо съм сварил с тая маска, ти ли че ми казваш, че е не годна бре...а видиш ли те това (сочеше ръкохватката), бегай, че кат те чукна с нея че те онодем".... .Беше голям зевзек и веселяк.

Коментар

Първоначално публикуван от тихич Преглед на мнение
                        Сек, пази си я братле ,че малко неща останаха от другаря Ерих Хоникер. Пък винкела и да отънее от бачкане, го хвърляш и друг наново
                        Тишо изтребала му е да я пази,на внуците ли ще я завещава.Това като го гледам е туч безподобен,ама може и снимките да лъжат.
                        Пък винкела и да отънее от бачкане
                        Това пък кога ще се случи-след 3 тона електроди???а дори и да стане наваряваш с телоподаващото и си ти....
                        "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                        Mark Twain
                        СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                          Че кво и е на куката !? .....Въпроса с винкело вече се изясни сега остана въпроса с масата -кое е по удобно куката или щипката!
                          Явно, в куката е науката, а винкело хич не е минало....!

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                            Две години и половинааботих в тец2,искам да видя физиономията на япончето,като те види с тая кука и винкел.......
                            По мое най-най-скромно мнение, ние в гаражните работилнички, за разлика от ТЕЦ, ВЕЦ и АЕЦ, обикновено заваряваме ръждясали и прогнили джелеза и ако закачам купешка кука (опс - щипка) или ръкохватка от пластмаса или бакелит, то не знам колко време ще се моля да се появи - или масата, или дъгата( а колко е лесно, като ударя с "винкело" и "размърдам" куката)...!! Така, че трябва спорът да се съобрази с конкретиката, според мен, де!

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                              Две години и половинааботих в тец2,искам да видя физиономията на япончето,като те види с тая кука и винкел,ако ще и от теб да зависи работния ден или срока.
                              Спокойно аз така на времето в стария завод гледах сеира на франсетата като монтирахме новите машини . Шока бързо отминава . Накрая единя си отнесе за спомен такава ръкохватка

Коментар

Първоначално публикуван от icohir Преглед на мнение
                                Явно, в куката е науката, а винкело хич не е минало....!
                                А къде-къде по-лесно е с магнит, ама що пък да не си караме с куката, нали е евтино и не се чупи... Не, че магнита е скъп-десетина лева е и кара години ако не го смачкаш или изгориш на някое хептен ръждиво желЕзо.
                                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X