От: Електрожен от StahlWerk
Във всички курсове за заварчици по РЕДЗ , които съм провеждал през живота си , винаги и специално съм обръщал внимание , че точно това е забранено . Има си прост чалъм за "откачване на фаса" .
...то тогава поне от любопитство може да се запознаеш с организацията на заваръчното производство при подназорни съоръжения , подложени на безразрушителен контрол .
Далеч преди да се е стигнало до филмите , съответния технолог по заваряване (или по контрол , все едно как му викат) , трябва да е минал по тръбопровода и да е направил първото нещо : външен оглед . Той е задълителен , за откриване на подрези , външни шупли , излишни натрупвания или "недозаварени участъци" , както и геометрията на шева и заваръчния стик , плюс оглед за нарушения по повърхността на тръбите .
Има и други неща , ама спирам , че лекторските ми са скъпи
Първоначално публикуван от aig
Преглед на мнение
Първоначално публикуван от aig
Преглед на мнение
Далеч преди да се е стигнало до филмите , съответния технолог по заваряване (или по контрол , все едно как му викат) , трябва да е минал по тръбопровода и да е направил първото нещо : външен оглед . Той е задълителен , за откриване на подрези , външни шупли , излишни натрупвания или "недозаварени участъци" , както и геометрията на шева и заваръчния стик , плюс оглед за нарушения по повърхността на тръбите .
Има и други неща , ама спирам , че лекторските ми са скъпи
!
Точно !
Коментар