Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрожен от StahlWerk

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Електрожен от StahlWerk

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
    ....електрода за по-лесно и бързо се избива като го чукнеш в ръба на конструкцията.....
    Във всички курсове за заварчици по РЕДЗ , които съм провеждал през живота си , винаги и специално съм обръщал внимание , че точно това е забранено . Има си прост чалъм за "откачване на фаса" .

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
    .....

А двамата дефектоскописти от КЗУ, ако пропускат дефект от искра в околошевната зона то.........
    ...то тогава поне от любопитство може да се запознаеш с организацията на заваръчното производство при подназорни съоръжения , подложени на безразрушителен контрол .

Далеч преди да се е стигнало до филмите , съответния технолог по заваряване (или по контрол , все едно как му викат) , трябва да е минал по тръбопровода и да е направил първото нещо : външен оглед . Той е задълителен , за откриване на подрези , външни шупли , излишни натрупвания или "недозаварени участъци" , както и геометрията на шева и заваръчния стик , плюс оглед за нарушения по повърхността на тръбите .
    Има и други неща , ама спирам , че лекторските ми са скъпи
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      На времето в стария завод на един французин инженер очите му станаха колкото фаровете на зила като видя такава ръкохватка Накрая като си тръгваха си отнесе за Франция една такава . Не знам да работи ли с нея или да я показва Другото с което им събрахме очите беше чук със заварена тръба за дръжка и надянат маркуч .
      Тук във Форума има един колега Андро 160 . Нека той да ви каже как навремето в Мароко заварчиците от нашето предприятие събраха очите на сите френски заварчици и как и защо след 3 месеца ония си изхвърлиха "мъдестите" ръкохватки (щот са много хвалени и убави) и си направиха масово такива от български винкел .
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Хах... в работата съм направил всички чукове с такива тръби... и пак се кривят. Абе Българина си е роден инженер от където и да се погледне... къде от немотия, къде от акъл... все измисляме някави модификации и улеснения... къде за по-евтино, къде и за по-трайно.
        Моите снимки...
        https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
        https://500px.com/ivankoo

Коментар

Това за чуковете заварени с дръжки от тръба си е чист нашенски мързел. Друг е въпроса, че и дървесината която расте у нас не става за сапове ,но пък става за бъчви

Коментар

Откачване на фаса с нов електрод на мястото му..... метнах новия навес и понеже е по-важно да засея наех монтажник кадърен ,а пича си носеше винкел ръкохватката въпреки ,че му бях казал, че имам всичко необходимо, явно е срастнала с ръката му стари кримки евала
            Последно редактирано от тихич; 29-04-13, 20:28.

Коментар

Първоначално публикуван от metalsmith Преглед на мнение
              ...Откачване на фаса с нов електрод на мястото му..... метнах новия навес и понеже е по-важно да засея наех монтажник кадърен ,а пича си носеше винкел ръкохватката въпреки ,че му бях казал, че имам всичко необходимо, явно е срастнала с ръката му стари кримки евала...
              Ами евала !
              Аз не случайно съм сложил перипетиите около топлата вода в подписа си . Някои хора обаче умират да стигнат до истината по сложния начин .

... и понеже вече единия чалъм за безпроблемна смяна (в смисъл : да не си извадиш очите) на електрода е разкрит , ще открехна завесата и за още един .

Аз много обичам да сравнявам методиката за обучение на заваръчни кадри с тази за създаване на професионални водачи на МПС , та се сещам за следното :

- така както съществуват една (самонадеяна) група водачи на МПС , които смятат , че са толкова велики , че да даваш мигач при маневра е работа за новобранците , така съществува и една група (самонадеяни) заварчици , които смятат , че при работа с обмазани електроди , да ****** след завършване на заваръчния шев е работа за новобранци.

... а за "срастването" при заварчик на РЕДЗ е характерно следното : шлем на главата , ръкохватка в едната ръка и ****** в другата . Е , с последния уред умишлено със звездички , освен че служи за ******, то и безпроблемно сменя фасовете .
              Дет` се вика - две в едно .

ПС. За който не го мързи , или е мераклия - за домашно : да си попълни интервалите със звездички .

Коментар

Тъй като гледам май за "шлак-чукчето"става въпрос!
                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Другия уред са клещи. С тях се предържат детайлите докато се заварява да не се изгориш.
                  Vlado_Ts, като обучаваш кадри за РЕДЗ с какви ръкохватки го правиш?

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                    Тъй като гледам май за "шлак-чукчето"става въпрос!
                    Точно !

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                    ....Vlado_Ts, като обучаваш кадри за РЕДЗ с какви ръкохватки го правиш?....
                    Вече не обучавам ,нямам време и за това. Но докато го правех - изключително с винкел. То други и не издържаха .
                    Иначе във фирмата ми работим с "хубави" (тези дето идват със съответната машина) докато се скапят - обикновено на втория-третия месец . След това заварчиците ми пак минават на винкел - независимо дали работят на тръбопроводи , или метални конструкции.

Коментар

Така е винкела е вечен В интерес на истината французите навремето много бързо усвоиха нашия тертип на работа . Още на третия ден знаеха кога е време за биричка
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Интересна тема. Имайте предвид че съм аматьор. Служебния Кракра е с винтова дръжка - оригинална. Не ми е удобна. Моя е с винкел - оригинално и ми е удобна. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка3748.jpg
Прегледи:1
Размер:170.4 КБ
ID:5477980Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка4618.jpg
Прегледи:1
Размер:178.9 КБ
ID:5477981
                        На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Винкела,как да е,обаче,тая кука....,бидона за септична яма ли е ?
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                          Анатолий Пейчинов o8875о9815
                          https://dvrbg.com/

Коментар

Kуката е гола вода.Сериозно ще помоля някой модератор да премести всички мнения от "винкело" насам в друга тема ,че я увапцахме тая яко....
                            "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                            Mark Twain
                            СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                              Винкела,как да е,обаче,тая кука....,бидона за септична яма ли е ?
                              Нали ви казах че съм аматьор , та се справям и с куката . Бидончето е за изварените джибри , да могат да се отцедат.
                              На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Че кво и е на куката !?Щом може с винкело за ръкохватка що да не може и с кука за маса ,такава маса редовно може да срещнете не само в домашните работилници .....Въпроса с винкело вече се изясни сега остана въпроса с масата -кое е по удобно куката или щипката!
                                Последно редактирано от welderargon; 03-05-13, 21:27.
                                https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                                https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X