Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрожен от StahlWerk

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Електрожен от StahlWerk

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
    Нали ви казах че съм аматьор
    Титаник е строен от професионалисти,ноевия ковчег от аматьори,ма що се мъчиш с тая кука !

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
    Че кво и е на куката !
    Според мен е крива !
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение

Според мен е крива !
      Вярно бе аз не бях забелязал!
      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Мдаааа. На крив електрод - куката му пречи.

Иначе и аз съм съгласен със Щайгата да се отдели една тема , нещо от сорта "Оборудване за ММА" . И без друго електрожена от заглавието на темата може и да е изпушил вече. Или най-малкото да му се е скапал електрододържача от бачкане .
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
          Вярно бе аз не бях забелязал!
          Не си забелязал също че задавам отговори,не въпроси !

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
          Иначе и аз съм съгласен да се отдели една тема , нещо от сорта "Оборудване за ММА" .
          Защо само за ММА ?

п.п Що се зъбите и двамата в зелено не разбрах,малко ви е пиенето ли,или сте "тесни специалисти" !
          Последно редактирано от Roninn; 04-05-13, 00:17.
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Проблемът на българския майстор е, че всичко може да поправи (направи) с тел!
            По-големият проблем обаче е, че дори и да има всички условия - той пак го прави с тел.......

А иначе - око или винкел - изберете сами.
            Дори и да знаеш чалъма как се сваля и слага електрода на винкеловата ръкохватка, откъде си сигурен, че малкото дяволче дето се върти покрай тебе няма да се хване там дето нетрябва и няма да направи поразията?!
            Ако е върху тебе - добре ще го преживееш, Ама да го гледаш върху друг.....

То техниката на безопасност е като религията - вярваш - невярваш трябва да спазваш ритуалите.
            А и тя като армейските устави е писана с кръв.....
            АИГ-Заваряване ООД
            Заваръчни апарати "DEL"
            http://www.aigwelding.com
            0889 522 036

Коментар

В днешно време една ръкохватка или щипка не са голяма инвестиция. Има доста здрави метални ръкохватки ако това е проблема. Оригиналните на евтините машини не са кой знае какво, но пък винаги могат да се сменят. Това с винкела и куката няма да го коментирам. Аз съм работил два пъти както не трябва, защото си мислех че на мен няма да се случи. Единия път ходих на очен лекар да ми вадят стружка, а втория с два счупени пръста. Пак повтарям, една ръкохватка не струва много, ръкавици, очила, маски също.

Коментар

Две години и половинааботих в тец2,искам да видя физиономията на япончето,като те види с тая кука и винкел,ако ще и от теб да зависи работния ден или срока.

Коментар

Преди да се науча да заварявам, ходих да помагам при сглобяването на един навес. От едната страна заварчика бачкаше с винкелова ръкохватка, а ние си редяхме на другия края ламарината. Долу бяхме облегнали един лист ламарина, където предполагахме че е безопасно и няма да я напръска. И в един момент гледаме как пуска тъкохватката долу и тя върху ламарината. Така изцвърча че дупка стана. А листите бяха по поръчка около 8,50м дълги. Аз поне тази която си я купих, не ми е правила такива ядове. Челюстите а и изолирани и няма от къде да се допре, освен с електрод ако е.
                  Проблема при моите ръкохватки правени от винкел е че са вече доста накълвани и то все от такива опити дали има маса и от избиването на електрода. Последната година имаше навсякъде пъпки и се мъчех да закачам електрода с голям зор. Като мине през пъпчицата и се сгъва електрода и става хлабав. С оригиналната ръкохватка вече имам почети 4 кутии електроди изгорени и нямам ядове. А ръкохватката съм я изплатил от икономията от електродите.

Коментар

Две години и половинааботих в тец2,искам да видя физиономията на япончето,като те види с тая кука и винкел,ако ще и от теб да зависи работния ден или срока.
                    Не е толкова страшно имам опит с франсета и германци . На времето в стария завод предстоящ монтаж на две машини VALET & GARO идва екипа французи петима техници машинни монтьори и един инженер с едно бусче Рено и си карат доста неща с тях . Предварително по техни чертежи са отляти фундаментите машините и те са пристигнали в сандъци по ЖПто имахме си собствен ЖП възел . Първите два дена разопаковаме и разковаваме и докато нямаше преводач нещата вървяха долу горе добре . На третия ден като дойде преводачката се почнаха проблемите за наш късмет младо момиче без много опит в превода на техническа терминология . Та първото което озъби френския инженер беше въпросната дръжка от винкел и арматурно желязо на електрожена . Второто бяха чуковете повечето от които бяха най обикновено парче от подходящо фи стомана със заварена тръба за дръжка и на нея надянат маркуч . Първата машина я монтирахме без проблеми втората до половината и от там нататък се почна . Втората половина не съвпада със шпилките на фундамента . Покрива на цеха отворен и през него кран Либхер пуска машината . Машината седи отгоре на въжетата а ние се чудим какво става . Оказа се че французите променили фундамента на едната машина за да напъхат вътре някаква автоматика ама не ни уведомили а по договор и чертежи машините трябва да са напълно еднакви . Айде почна се едно къртене на бетон и наместване на фундамента по новите размери оправихме се и с това . Накрая преди да си тръгнат инженера пита през преводачката единя заварчик може ли да му направи такава ръкохватка а той беше един див македонец . Хвана направо чука и на ръба на един винкел прекълца кабела на неговия електрожен и му я подаде на оцъкления французин както си беше с половин метър кабел и половин електрод думите : На ти я аз ще си направя нова за 5 минути . Не знам франсето дали я взе за да работи или да я показва и да ни се смеят ама я взе . Тогава като си тръгваха ни оставиха целия инструмент който носеха от тях ми е скобата за вадене на лагери от терсене място .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM3186.jpg
Прегледи:1
Размер:122.6 КБ
ID:5478446Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM3187.jpg
Прегледи:2
Размер:122.6 КБ
ID:5478447Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM3189.jpg
Прегледи:2
Размер:108.2 КБ
ID:5478448
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

!От: Електрожен от StahlWerk

....Що се зъбите и двамата в зелено не разбрах,малко ви е пиенето...
                      Абре юнак , като те гледам , толкоз наясно си и с пиеньето. Как че се хилим ако е малко ?! Че то ако ми е малко пиеньето , тук че видиш най-скръбната физиономия на земята , а не хиленье. ! ... макар че с тоя две и и нещо години опит с японския специалист , дето требеше да ни впечатли , направо може и да посинеем от хиленье , ама карай .

Аз обаче искам да се обърна към продавачите на заваръчна техника : Момци , като си говорим за електрододържач , става въпрос за функционалност !

Имам един елементарен въпрос : ако имаме една винтова "ръкохватка" , кое е ВТОРОТО нещо , което трябва да направим , когато залепне електрода ? Умишлено казвам второто , щото първото е ясно : псуем .

... и още нещо : предложете ми електрододържач , тип "щипка" , с безстепенна промяна на ъгъла на поставяне на електрода и утре ще купя 10 (десет) броя !

... а защо безстепенна ? Е това е за домашно.

айде наздраве !
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                        А ръкохватката съм я изплатил от икономията от електродите.
                        Понеже гледам икономията я владееш,ето ти бизнес идея.Измисли как при смяна на ролките на телоподаващо на не хвърляме телта от шланга....

Ако горим по пакет електроди на година-купената става.Ама като горя по пакет на ден-винкел!Вярно това със служебния USR,но Ронин беше написал в един пост,цитирам по памет-"Най-доброто за домашна употреба е най-доброто за професионална" .И напълно споделям мнението му.
                        "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                        Mark Twain
                        СтоЕнчA

Коментар

От: !От: Електрожен от StahlWerk

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                          Аз обаче искам да се обърна към продавачите на заваръчна техника : Момци , като си говорим за електрододържач , става въпрос за функционалност !

Имам един елементарен въпрос : ако имаме една винтова "ръкохватка" , кое е ВТОРОТО нещо , което трябва да направим , когато залепне електрода ? Умишлено казвам второто , щото първото е ясно : псуем .

... и още нещо : предложете ми електрододържач , тип "щипка" , с безстепенна промяна на ъгъла на поставяне на електрода и утре ще купя 10 (десет) броя !

... а защо безстепенна ? Е това е за домашно.

айде наздраве !
                          А с винкела можеш ли да променяш ъгала в диапазона 180 градуса? Поне аз до сега не съм успял. Диапазона с винкеловата е 30-150 градуса. А със щипката и с леко изкривяване на електрода може да си направиш 30-180 градуса без проблеми. Ако толкова държиш да се променя ъгала е много просто решението. Прави се челюстта като шайбичка и така при стягане на щипката се фиксира, но се образуват твърде много хлабини, които са предпоставака за образуване на нагар.
                          Ако може да постнеш една снимка с закачен едлектрод във винкелова ръкохватка под 30 градуса и да покажеш колко от обмазката на електрода ще се съсипе. При мене фасовето остават само фабричната заработка. С винкела съм се пробвал да заварявам до края, но не може, поради факра че винкела упира в детаила и залепва, а щипката е изолирана и не се влияе от температурата.

Коментар

Колкото и да е изолирана караш ли до края изгаря щипката .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Като ви чета оставам с впечатление, че тая е шестица от тотото. Електрода се откача много лесно с другия /надига се с новия електрод като лост и фаса си изпада/, лесно се и слага, не къртя обмазката с нито сантиметър и т.н.?!
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:147681721617687109141367690413RviFeZdwpUK8JIraKgFx.JPG
Прегледи:1
Размер:32.0 КБ
ID:5478521

Коментар

Така и така започнахме спама, та и аз да кажа...Не искам да споря с профитата...но да кажа защо си изхвърлих на боклука винкеловата ръкохватка...наложи ми се на Мицубишито да заваря с електрожена тръбата на ауспуха, малко на терсене място...залепях я постоянно ту за скоростната кутия, ту за моста...е успях да заваря тръбата, но следващия ден вече бях с винтова ръкохватка на ЕСАБ и оттогава не съм си и помислял да се върна на винкела.
                                Панайот Бърдарски
                                0887 60 77 22

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X