Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрожен от StahlWerk

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Електрожен от StahlWerk

Едно време и аз бях голям почитател на винкелО... ама след незнам си колко стотин метра шевове съм на друго мнение На тези купешките не ми харесва, че много им се разхлабват болчетата... обобено болта който държи пластмасата на ръкохватката към месинга... след няма и месец постоянно почва да клопче роди и като се затегне или се сложи по-як болт... иначе е много по-лесно и удобно за смяна на електроди... имаш и таванно положение... На винкела ми харесва това, че можеш да си гласиш електрода на такъв ъгъл какъвто искаш а не да имаш само 2 положения... и че не се износва толкова бързо, както обикновенната ръкохвата... след 2-3 месеца работа едната ръкохватка на Кемпито в работата така се е износила, че 2.5мм. направо изпада... хах
    Моите снимки...
    https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
    https://500px.com/ivankoo

Коментар

За да върши работа Винкео,му требе средна точка в която да си закрепиш електрода,във повечето изпълнения се произвежда от арматура 8мм и след десетина изгорени електрода арматурата омеква и не държи.Лекува се със зъб от вила,нема омекване,за изолация перфектно "заспива"гуменото уплътнение от доилен апарат за крави,точно това което прилепва на вимето...
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Аз съм си правил от арматура за мостове мисля беше... много еластична и няма огъване, освен при нагряване до червено
        Моите снимки...

Коментар

Ъгава в ръкохватката има 4 положения зададени, а корекцията му става с леко изкривяване на електрода в необходимата посока. Винкеловата ми ръкохватка е направена от винкел 2,5х2,5 и посредата арматурно желязо. Трябват там минимум 4см захват от електрода за да се закрепи, а електродите са освободени около 2см. Останалите с обмазка се отчупват и не се използвам, а с фабричните ръкохватки си влиза там, където е предвидено и практически до края се използва електрода. Всеки си казва че 2см не са нищо, но като се сметнат за една кутия електроди си излиза че сме хвърлили 10-15електрода.
          Който твърди че нищо не се губи при захвата във винкела ще го помоля за ми снима и да ми прати снимка. Практически за да се вмести във фабрично предвиденото на електрода, трябва да се ползва винкел 1,5х1,5.

Коментар

Като удариш два чука на винкела, става 1.5Х1.5 и се вместваш във фабричното разстояние.
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

Димич е прав,губи се,кой не е минал през винкела,та да каже че не се губи ,и като се накърти обмазката,отива още сант !
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                .....Ъгава в ръкохватката има 4 положения зададени....

Те това пък е главния недостатък на "убавите ръкохватки".
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Къде ви видя 4... има по 2 от страна... под прав ъгъл и другото е под лек ъгъл (и челно за таванно)... и вече в зависимост от левичар или десничар са кръстосани, понеже като обърна с другата ръка ми е точно на обратно... това са... за пречупването на електрода за по-точен ъгъл е ясно... на терсене места съм ги сгъвал и на полумесец
                  Моите снимки...

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanko Преглед на мнение
                    Къде ви видя 4... има по 2 от страна... под прав ъгъл и другото е под лек ъгъл (и челно за таванно)... и вече в зависимост от левичар или десничар са кръстосани, понеже като обърна с другата ръка ми е точно на обратно... това са... за пречупването на електрода за по-точен ъгъл е ясно... на терсене места съм ги сгъвал и на полумесец
                    Е при моята ръкохватка е с 4 прореза в челюстите на захвата. Два прореза са под 45 градуса, един има под 90 и един има надлъжен на ръкохватката.
                    Който както му е удобно така да си заварява. Несъм професионален заварчик, сега още се уча. Като започнах имах само винкелова ръкохватка, но сега не бих я сложил обратно за да заварявам с нея...
                    Познат заварчик го гледах как си прави ръкохватка от тръба с прорез, за да везе в тръба Ф100 и да завари нещо като дросел. Аз ако бях на него, щях да срежа по средата тръбата, да забаря стесняващото сечение и да заваря тръбата отвънка. Цялата тръба за ръкохватката я изолира с маркуч и докато я направи загуби около половин час. Отделно че си режеше електродите на по 7-8см и съсипа 10-тина електрода. Според мене и в двата случая времето щеше да е еднакво, но във втория с по-малко главоболия.

Коментар

Здравейте,
                      Аз пък мога да ви дам два телефона за да се обадите на двама човека, които имат спомени от винкелова ръкохватка!
                      Първия е заварчик с едно око - другото му го извади фаса, дето го изби от винкела със замах.
                      Втория е на неговия шеф, дето изписа няколко кофи с мастило и го разкатаха от съдене и разкарване по съдилища.

А иначе няма по-ефтина и неоткрадваема ръкохватка от винкела и няма ръкохватка направила повече бели от нея.

А пък ако работиш поднадзорна тръбарска работа на ХМФ стомана, дали ще си позволиш винкелова ръкохватка?!
                      АИГ-Заваряване ООД
                      Заваръчни апарати "DEL"
                      http://www.aigwelding.com
                      0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                        .....

А пък ако работиш поднадзорна тръбарска работа на ХМФ стомана, дали ще си позволиш винкелова ръкохватка?!.....
                        Ами да ти дам телефона на двама оценители от КЗУ да ги питаш ?

За който не знае : "Оценител" е професията на дефектоскопист , специализиран да оценява качеството на заваръчните шевове след безразрушителен контрол и по-специално : при рентгенова и гама-дефектоскопия .

.... с такива ръкохватки в АЕЦ Козлодуй (по-голяма площадка с подназорни съоръжения в България няма) има заварени към 20 хиляди тона неръждясващи стомани . Може и повече да са . За "черна стомана" да не говорим .
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Aig-Примера ти е науместен.Не е виновна ръкохватката,а не ползването на ЛПС(лични предпазни средства).И понеже прохождам в занаята би ли ми обяснил връзката м/у винкел-ръкохватка и качество на шева?
                          "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                          Mark Twain
                          СтоЕнчA

Коментар

Винтовата ръкохватка е добра и удобна също, но не есабските, а тия със езичеНатиснете снимката за да я уголемите

Име:ctl8857020r_grp.eps_large.jpg
Прегледи:1
Размер:34.1 КБ
ID:5474947 като завиеш то затяга електрода и можеш да си го кривиш на където искаш и варираш от 1 до 8 мм и бая държат на жега

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
                              Aig-Примера ти е науместен.Не е виновна ръкохватката,а не ползването на ЛПС(лични предпазни средства).И понеже прохождам в занаята би ли ми обяснил връзката м/у винкел-ръкохватка и качество на шева?
                              Примера ми е уместен защото под маската никой не носи други защитни очила, а електрода за по-лесно и бързо се избива като го чукнеш в ръба на конструкцията. Да, ама при такова избиване електрода хвърчи почти където си иска. И сега човека е без едно око или всъщност има едно око (въпрос на гледна точка)!
                              А качеството на шева не се влияе от винкел-ръкохватката, а от факта, че можеш неволно да допреш голата част на винкела в повърхността която заваряваш. За ХМФ (най-общо) стоманите е недопустим дефект мястото където палиш електрода да е извън шева и по повърхността да има следи от искри било то от запалване на електрод или късо съединение от голата част на ръкохватката. Поради това е препоръчително да избегнеш възможността за този тип дефект като сложиш изолирана ръкохватка. Дали ще е щипка, дали на винт - това няма практическо значение. Въпрос на вкус и предпочитание.

А двамата дефектоскописти от КЗУ, ако пропускат дефект от искра в околошевната зона то.........
                              АИГ-Заваряване ООД
                              Заваръчни апарати "DEL"
                              http://www.aigwelding.com
                              0889 522 036

Коментар

На времето в стария завод на един французин инженер очите му станаха колкото фаровете на зила като видя такава ръкохватка Накрая като си тръгваха си отнесе за Франция една такава . Не знам да работи ли с нея или да я показва Другото с което им събрахме очите беше чук със заварена тръба за дръжка и надянат маркуч .
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X