Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрожен от StahlWerk

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Електрожен от StahlWerk

Колега Драгозов, сега като се разрових и аз се заинтригувах от същата машина, гледам имате дистрибутор
    в гр. Добрич, ама няма инфо да ми пишеш някакъв адрес или да звънна на телефона по-горе другата седмица
    като тръгна на "лов" за някаква машина за заваряне?

Коментар

ЕТ "ХЕБ – Х.ХАРАЛАМБИЕВ"

Телефон: 058/602901
      Факс: 058/602901
      email: heb1@abv.bg

И да няма нещо ще го поръча и за ден/два макс ще го имаш. Ако не си се сетил къде е магазина, това е дистрибутора на Stihl за Добрич. Има още един дистрибутор в Добрич, но не искам да те пращам че продава на двойни цени.

Коментар

ОК
        Благодаря, другата седмица ще го "преслушам" .

Коментар

След доста умуване и четене и аз си взех такъв.Малкия 140А от Аргомаркет.Първите впечатлеления са силно положителни.За сега след 2-2.5 кг базични електроди 2.5 -пали ги супер лесно,подържа стабилна дъга ,гори ги и на 40А без да залепва електрода.Кабелите са по 3м ,което си е доста удобно.Щипката на масата ми харесва,но ръкохватаката е пълен ташак,в най скоро време ще бъде сменена,най-вероятно с такава от винкел.Два дни след покупката хората ми се обадиха да ме питат как е ,доволен ли съм от машината -отношение към клиента ,не ми се беше случвало скоро....
          "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
          Mark Twain
          СтоЕнчA

Коментар

Аз ти я изпратих и ти се обадих след това. Събирам обратна информация от клиенти за евентуални корекции като поръчвам машините. За съжаление клиентите се обаждат само като има проблем и за това звъня на някои от тях. Ще погледна ръкохватката, може да се поръчат с по-скъпа и хубава. Може да ги поръчам с винкел

Коментар

С винкел не си е работа. Аз имам правен електрожен, но с винкела само се мъчех. Купих си нова ръкохватка 200А на есаб за 15-тина лв преди 2 години и се родих с нея. Съвет от мене е да си купиш хубава ръкохватка.

Коментар

Meрси за съвета,ама повярвай ми че знам с кояръкохватка ми е най-удобно...
                "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                Mark Twain
                СтоЕнчA

Коментар

Е щом си мислиш че е по-удобно с винкела давай. Даже да почнат фабрично да ги правят с винкел че да му е удобно на всеки. Аз от както махнах винкела се родих. Много бързо се сменят електродите, не се съкращава дълчината и ръкохватката е много по-удобна за хващане. С винкела се мотая докато закача електрода, за да го извадя също. Отделно че ваденето става с запъване в нещо. Това запъване е най-често заваряваната конструкция и се получава волтова дъга.

Коментар

Има някои ,дето неможеш да ги откажеш от старите навици,щом на човека така му е удобно,нека да е така !Познавам заварчици професионалисти,дето бачкат още така както са свикнали !
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

То от тези навици хубаво, но от всеки електрод по 2-4см се губи в захвата, от 5кг 2,5мм се губят точно 5-10м. Или това са около 15-25 електрода. В кутията по спомен има 250 елекрода. Това прави около 5-10% повече електроди при ползването на винкело. При сегашната цена на електродите, една такава ръкохватка се избива с 2-3 кутии електроди максимум.
                      Да не говорим че ако се ползват различни електроди и не могат да се сменят. С винкеловата ръкохватка като махна електрода и повече не мога да го ползвам, понеже е доста крив и захвата втори път не става. А като правих една конструкция ми се налагаше по половин електрода да заварям с 2,5мм и още толкова с 3,25мм. Проста и чиста работа си е с хубава ръкохватка. Пускаш единия електрод и хващаш другия. Понякога ползвам и 2мм за прекапване на тънка ламарина.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                        ....То от тези навици хубаво, но от всеки електрод по 2-4см се губи в захват....,
                        Това просто не е истина . Нищо не се губи.
                        Също така не е истина и останалото от поста ти за винкела, макар че сигурно ти така го правиш . Просто щото не знаеш как се прави и какви са предимствата на подобна ръкохватка. Но това , че на теб ти е трудно , не е причина подобна ръкохватка да се използва от хиляди заварчици.
                        И накрая : би ли ми казал какво имаш предвид под "хубава ръкохватка" ?
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Aре да не размиваме темата.Ако искате ще си направим друга за ръкохватки и тн.А Димич на всичките ти доводи щети кажа-толкова си можеш.
                          Mark Twain
                          СтоЕнчA

Коментар

Аз пък искам да знам за предимствата на винкела,не че съм против,просто съм любопитен !Освен че е дуракоустойчива и можеш да я хвърляш от където ти падне,друго предимство не виждам,освен евентуално за ампеража който едва ли е актуален до 200-250 А !
                            Последно редактирано от Roninn; 22-04-13, 19:23.
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

"Правилно направен държи електрода по-добре от всички фабрични които съм виждал.Ако ще заваряваш в/у ръжда,боя и тн , можеш дирекно с него да я "изгориш".Заваряваш си кабела дирекно за ръкохватката-почти никакво контакно съпротивление.Дуракоустойчив си го споменал,супер ефтин.Нямаш ръчка отсрани-по-"проходим" е.А на мен все на гадни места ми се налага да се завирам.

На темата за електрожена.
                              След 2-2.5 кг НОРД 3,25 на екс-нищо, работи си без и признак на загряване.
                              Mark Twain
                              СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                                Аз пък искам да знам за предимствата на винкела,не че съм против,просто съм любопитен !Освен че е дуракоустойчива и можеш да я хвърляш от където ти падне,друго предимство не виждам,освен евентуално за ампеража който едва ли е актуален до 200-250 А !
                                Основното предимство е съвсем другаде . Ако ти се наложи да работиш по 5-6 часа на ден вертикални и таванни шевове , ще разбереш.
                                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X