Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Котел за водно отопление

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Котел за водно отопление

Хубаво е да се направи сметката преди да се започне дадената работа.За тия 22 киловата аз намирам цени от 1500лв нагоре.Говорим за чугунени котли не за стоманени.Ако потърся такива цената ще бъде по ниска.Вече има доста предложения,но според зависи кой какво търси.
    Едни са с по-голяма камера и повече ребра,други с по-малка.
    Цените м/у другото са си изцяло клиентски от сайтовете на фирмите,а съм сигурен,че може да се падне доста под тая цена особено,ако заедно с котела се закупи и нужната окомплектовка за монтаж на радиатори и т.н. консумативи.
    Виж сметни колко би ти излязло всичко без труда и направи сметка дали си заслужава.
    Ако пък се откажеш и решиш да купуваш готов мога да помогна с цена и съвети при монтажа.
    Поздрави и весели празници.
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от filomatis Преглед на мнение
      ...... МИГ-МАГ метода е производителен,но не особенно качествен.На местата където си започвал и спирал шева вероятноста да протече е 50:50,Затова трябваше да караме тигели по 3-4 метра без прекъсване.В момента не разполагам с мощно телоподаващо,с водно охлаждане и затова камерата мисля да я карам с електрожена,с електроди еквивалента на нашите Норд(7018-1).Ризата може и с телоподаващото.
      Когато завършваш шева трябва да върнеш назад около 5 мм. Ако работиш с СО2 газ, задължително шмиргелене в края на шева преди ново започване. Иначе вярно си е проблем и майсторлък да не дадеш дефект!
      С електродите пак е майсторлък!
      АИГ-Заваряване ООД
      Заваръчни апарати "DEL"
      http://www.aigwelding.com
      0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
        Хубаво е да се направи сметката преди да се започне дадената работа.За тия 22 киловата аз намирам цени от 1500лв нагоре.Говорим за чугунени котли не за стоманени.Ако потърся такива цената ще бъде по ниска.Вече има доста предложения,но според зависи кой какво търси.
        Едни са с по-голяма камера и повече ребра,други с по-малка.
        Цените м/у другото са си изцяло клиентски от сайтовете на фирмите,а съм сигурен,че може да се падне доста под тая цена особено,ако заедно с котела се закупи и нужната окомплектовка за монтаж на радиатори и т.н. консумативи.
        Виж сметни колко би ти излязло всичко без труда и направи сметка дали си заслужава.
        Ако пък се откажеш и решиш да купуваш готов мога да помогна с цена и съвети при монтажа.
        Поздрави и весели празници.
        Подкрпям напълно. Добре е първо да се посмята и да се разгледа какво предлага пазара.
        Чугуна е за предпочитане.

Коментар

От 94 година имаме парно. Първо купухме стоманен котел чешки. Подобен е на чертежа показан по-горе. Около 20KW беше и се справяше доста добре. Имаше подвижна скара с леко разклащане и изгорялата пепел падаше, а въглищата слизаха в огъня и продължаваше да гори. С едно зареждане до горе (около 20кг въглища) изкарваше едно денонощие. Скарата преди 4-5 години забелязахме че е стопена и търсих електроди за да заваря парчета и да я възстановя. Не минаха няколко месеца и започна да тече. На седмица първо се дозареждаше разширителния съд (около 20л), и Януари месец изведнъж шурна. Разкачихме го и правихме опит за закърпване, но остана пак малко прокапване. Изкара зимата и започнахме да се оглеждаме за нов котел. Предлагаха ни да ни направят от ламарина подобен котел или с тръби. Цена за материалите тогава беше 500-600лв и за труда още 500лв. По магазините имаше готови стоманени за 1000-1200 14KW, и 1300-1500 чугунени. Всички които познаваме със стоманени котли казват че изкарват 10-15 години, докато с чугуна се твърди че са относително вечни. Така купихме чугунен чешки за 1350лв 18KW. В по-топлите дни изгаря повече от колкото старото, но когато започне да става студено става по-икономични. За мене не си заслужава правенето на котел, освен ако материалите не са безпари.

Коментар

А според мен си заслужава,но първо,ако си го правиш сам.Второ,ако си сигурен в това което правиш.И трето,ако целта е котел с голяма мощност и съответно цена.И пак си остава неоспоримият факт,че след 10+ години ще се пробие.Особено,ако някой си няма работа да го точи и оставя празен от време на време.

Коментар

Това с точенето и оставянето празен ми е много непонятно. Не е ли по-добре да стой пълна системата. Поне доколкото знам от вътре водата не позволява да корозира. А когато е празно курозията е доста интензивна...
              Нащо парно се проби на мястото където минава всичкия силен огън и се събират най-много сажди. Катого извадихме котела го отворих на пробитото място и от вътрешната страна няма видими язви причинени от водата, но парчето ламарина от към страната на огъня се люпеше на люспи ръжда (то даже не е ръжда, а железен хидрат или нещо такова)

Коментар

Не си ме разбрал колега.Относно точенето то точно това е което трябва да се избягва тъй като корозията идва много бързо и после няма оправяне.

Коментар

Аз съм замислил да правя парно в къщата на баба ми. Преди няколко месеца видях парно направено от тръби. От двете страни наредени тръби навързани като лира. Около тях иззидано със огнеупорни тухли. Отоплява дву етажна къща от 60 кв. м. и под къщата има два гаража където се намира въпросното парно котле. Аз от скрапта съм взел 10-тина радиатора. На пръв поглед всичките са здрави. Мисле да сложа два радиатора и да изидам и аз с тухли. Идеална е къщата понеже гаража е отдолу и нагоре има 2 етажа.

Коментар

И на мен първия начин на зглобва за заваряване ми се струва по-добър и сигурен. Даже ва бих направил малка фаска 4-5мм. на ламарината за коерена. Бих си го заварил с електрожен или ВИГ, все още не съм привърженик на МИГ-а... с повече клонене към електрожена, просто там е по-евтино и бързо като цяло, нищо че млатиш след това шлака като луд... Взимам си базични електроди от сорта на ОК. 48.00 или НОРД... макар, че вече до колкото знам български електроди няма да има, така че остава ОК-то... Поне до сега каквото съм правил с такива електроди не съм имал никога проблем след това и при проби и по време на работа след това... било то парно, пара, газ, климатична инсталация и пр. Стоманата според мен е достатъчно да е СТ30... не съм толкова запознат, но от опитът в работата това знам като най оптимален вариант. Също, винаги когато правя нещо под налягане по-отговорно- независимо пара, вода и тнт, го минавам на 2 шева... първия с 2.5мм. и втория според дебелината на материала, като преди това позашлайфам малко първия шев, за да не трупам само материал и да го изчистя хубаво за втория
                    Моите снимки...
                    https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                    https://500px.com/ivankoo

Коментар

Имаше някаква приказка,че ESAB са купили завода за електроди в Ихтиман.
                      Не съм кой знае какъв заварчик,но с ОК всичко ми иде отръки.

Колкото до котли направил съм всичко на всичко два един за мен и помогнах на сина да направи и за него си.По конструкция са възможно най-прости ама иначе ни вършат работа.Заваряването опира до опита на заварчика пък за тази работа се иска усет.
                      На магазина камини и котли бол ама всеки има претенции към нещо и не е лошо да се опита сам какво може.
                      Успех на всички в начинанието.

Коментар

Te Итхиманските електроди от доста време са на Есаб мисля, нали пише от години на кутийте им, че са техлоногия на Есаб... обаче в магазина където пазаруваме електроди ни казаха че затварят завода в скоро време и вече не доставяли Норд
                        Моите снимки...

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanko Преглед на мнение
                          Te Итхиманските електроди от доста време са на Есаб мисля, нали пише от години на кутийте им, че са техлоногия на Есаб... обаче в магазина където пазаруваме електроди ни казаха че затварят завода в скоро време и вече не доставяли Норд
                          За съжаление е точно така .
                          Казвам за съжаление , защото "Норд" бяха на едно прилично ниво . Също не им бяха лоши и електродите за заваряване на чугун и 18/10 за неръждясващи стомани .

След като обаче от доста години внасяме клещи , пирони и тел , както и домати и краставици , защо пък трябва да произвеждаме електроди за заваряване ?!

А няма и нужда , ще си врътнем една ядрена централа и целокупното българско население ще "пичьели" от нея , както ни уверяват ... пък и като стане студено , ше се грееме покрай нея . Котли за парно няма да са ни нужни.

Всъщност , за да я построим ще си внесем електроди я от братски Китай , я от комшулука ....ама това е друга тема .
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Сигурно аз това за последните две години цената на електродите скочи двойно. Вече на мене ми е по изгодно да си заварявам с телоподаващото от колкото с електроди. Една ролка 15кг струва към 60лв и една бутилк газ към 50лв. Три кутии по 5кг електроди са около 100лв и по-малко заварки може да се направи с толкова заварки.

Коментар

Те и ОК-то развалиха, вече май се произвеждат някъде на "таван"... напоследък все по-често има от 2.5мм. 48.00 които като запалиш и дъгата ходи точно на обратно и обмаската остава на доло независимо как въртиш електрода... на една кутия едно 5-10бр. може и да има такива
                              Моите снимки...

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanko Преглед на мнение
                                Те и ОК-то развалиха, вече май се произвеждат някъде на "таван"... напоследък все по-често има от 2.5мм. 48.00 които като запалиш и дъгата ходи точно на обратно и обмаската остава на доло независимо как въртиш електрода... на една кутия едно 5-10бр. може и да има такива
                                Излязохме малко извън темата , но ....

ESAB започнаха "да се развалят" още от момента , когато решиха да си изнасят производството в разни държави под наслов "Маде ин Еуропа" . Един от централните им складове е в Унгария , откъдето разпределят продукцията главно за пропадналите държави - от бившия соцблок , включително и за у нас . ... и работата заприлича май на китайската : стоки с високо качество и стоки с ниски качество . От там нататък думата имат търговците - нашите естествено гледат да пробутат продукти с ниско качество , но поради монополното си положение , тук ги пласират на максимално високи цени .
                                Още малко и електродите ще стигнат цената на другите сериозни фирми: Бьолер , Аркус и т.н.
                                Щем - не щем ще минем на FOX .... освен ако и последните не започнат производство на партиди , специално нарочени за Бг

Между другото , тези дни ми се налага да работя с електроди за чугун . Купих едни словенски на цената на ОК. Баснословни цени , но по-евтини никой не дава . Търговците са си плюли в устата....
                                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X