Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Котел за водно отопление
Свий
X
-
От: Котел за водно отопление
Добре си ги нарисувал, но технологично какво можеш да постигнеш?
Имам в предвид с какво ще режеш отворите - лазер, плазма, газо-кислородно или ще дупчиш с бор корона?
Тръбите най-добре е да са безшевни (една предпоставка за протичане по-малко).
Това което съм гледал в производството на такива котлета беше тръбата преминава през ламарината и стига до ръба й. Най-надеждния начин да нямаш течове. Навсякъде се работи с телоподаващо и ремонтите (дай боже да нямаш нужда) се правят с електрод.
Стоманата трябва да е "спокойна" и не се впускай в екзотики. Очаквам, че няма да правиш парно с пара.Последно редактирано от aig; 29-12-12, 19:02.
Коментар
-
Първоначално публикуван от filomatis Преглед на мнение
-Кой вариант за монтаж на димогарните тръби към решетката е по-подходящ
Коментар
-
Първоначално публикуван от aig Преглед на мнениеДобре си ги нарисувал, но технологично какво можеш да постигнеш?
Имам в предвид с какво ще режеш отворите - лазер, плазма, газо-кислородно или ще дупчиш с бор корона?
Аз всъщност съм заварил доста котли през живота си,може би по-вече от 300.Някога работих в такъв цех-работехме на ишлеме за германска фирма.Всички сглобки бяха по този начин:
Заварявахме с СО,с някаква турска тел и смес аргон +СО2. Беше изключение да да няма теч поне от 2-3 места.
Заварявал съм няколко котли и водни ризи с електрожен по този начин:
и не съм имал проблеми с течове.Интуитивно ми се струва втория вариант по добър,но аз все пак не съм специалист.
Иначе за димогарните тръби съм срещал и двата варианта,със значителен превес на първия.
Щеше ми се да разбера какви са предимствата и недостатъците на двата варианта.
Коментар
-
Първоначално публикуван от aig Преглед на мнениеТова което съм гледал в производството на такива котлета беше тръбата преминава през ламарината и стига до ръба й.
Коментар
-
Първоначално публикуван от filomatis Преглед на мнениеНещо такова искаш да кажеш?
[ATTACH=CONFIG]529956[/ATTACH]
Коментар
-
Първоначално публикуван от aig Преглед на мнениеДа! Точно това имам в предвид.
Иначе моето "парно" котле съм си го правил сам - неръждясваща ламарина 18/8 , б3 и тръби ф80х2 , пак от същата марка . Всички шевове с ВИГ . Тръбите към ламарината - с ъглови шевове (вариант 1 ).
Проби на 8 атм. налягане , а понеже моите аргончици се бяха събрали да гледат сеир ( " а да видим к`во може шефа ") - останаха разочаровани , че и при студената и при горещата обкатка не се появи ни един теч .Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Първоначално публикуван от filomatis Преглед на мнение.....
Аз всъщност съм заварил доста котли през живота си,може би по-вече от 300.......но аз все пак не съм специалист.
.........освен ако всичките котли при водна проба не шуртят като лейка . ...ама тогава пък едва ли биха те държали на работа
.
...така че не виждам място за скромност
Всъщност , след 300 котела , да искаш акъл как да си завариш котлето ... нещо ми е странно.... ако не си решил да изпитваш участниците в този раздел де
Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
А всъщност колко голям котел си решил да правиш колега?Питам чисто информативно за да се направи калкулацията колко би излязъл готов такъв котел и колко би излязъл този който ти ще си произведеш.Както се казва да се види разликата.Няма страшно в умирачката...
Страшното е да си жив!...
Коментар
-
То ако е за бройката,най-големите специалисти трябваше да са заваръчните роботи!Тази работа беше една от най -тъпите в живота ми.Убийствено монотонна!Нещо като модерни времена на Чарли Чаплин.
Всеки ден в продължение на месеци един и същ модел котел.След 5 месеца ми писна и се махнах.Чак като лейки не течаха,ама както казах се случваше-не само моите,а и на всички колеги. МИГ-МАГ метода е производителен,но не особенно качествен.На местата където си започвал и спирал шева вероятноста да протече е 50:50,Затова трябваше да караме тигели по 3-4 метра без прекъсване.В момента не разполагам с мощно телоподаващо,с водно охлаждане и затова камерата мисля да я карам с електрожена,с електроди еквивалента на нашите Норд(7018-1).Ризата може и с телоподаващото.
Коментар
-
Коментар
-
Да-а интересна тема!
Мисля си че след като някой е заварил толкова много котли ,не би трябвало да пита за съвети а да дава такива ....
Изработването на котел или печка с водна риза не е хич проста работа макар че изглежда че не е нищо особено-това не са само няколно шева които не трябва да текат,а трябва и да върши работа,има модели котли които макар и утвърдени като марка не са най -добрия избор !
Само с гледане на картинки и правене на нещо подобно но това или онова -не става ... !
Ако модела които сте правили е бил добър и е вършил работа -направи точно такъв и изработи всичко по чертежи -защото всичко е останало е само губене на време ....а и не само !
Щастлива Нова Година !https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc
Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар