Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газов клапан за Струна 155

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Газов клапан за Струна 155

На струната 250А никога съм нямал ядове с клапана,и с филтър и без филтър,на Вики Б ,имах проблем с клапана,изчистих го и си сложих филтъра,от тогава съм жулнал 2-3 ролки ,повече проблем няма.Вчера заварявах една стойка на терасата и за има няма 5 мин заварки,клапана ми замръзна на 2 градуса околна температура ! Причината е че си намерих 3 кг. малка бутилка пълна с цо и докъто не свърши няма да и резна сондата !Не ми се обръща обратно понеже така си счупих единия манометър !
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Тия бутилки със сонда ли са? За какво им екато са за СО2?

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
        Тия бутилки със сонда ли са? За какво им екато са за СО2?
        Били са пожарогасители,и сондата е за да стреля течна фаза през фунията.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Точно така !
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Хмм, не предполагах че е втечнен. При нормани условия, температура около 20 гр. и налягане от около 60Атм., както пълнят бутилката. Би трябвало да падне под -20, за да се втечни. Или тези условия се постигат при разширяването му?

Коментар

Хмм, не предполагах че е втечнен. При нормани условия, температура около 20 гр. и налягане от около 60Атм., както пълнят бутилката. Би трябвало да падне под -20, за да се втечни. Или тези условия се постигат при разширяването му?
              При налягане над 5-6 атм. въглеродния двуокис ...пардон ! ...диоксид си е втечнен и при стайна температура . Това ако не го пише в учебника по химия , със сигурност го има в уйкипедията.
              А при разширяване се изпарява. За разлика примерно от аргона , който и при 150 атм. не ще да се втечни . Затова и първия се продава на килограм , а втория - на обем ( "кубатура") .
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Абе така е, ама мей и не баш. При такова налягане излиза че няма да е течен на стайна температура, а на около -50C.
                Ако е стайна температура, ще си му трябват около 60Атм. Поне така излиза от тази таблица. Значи в бутилките все пак е поне на границата на втечняването. Пък знам ли!?
                Прикачени файлове

Коментар

Освен клапан от пералня ,какъв друг евтин вариант може да се използва на 220 волта ? На клапан за телоподаващо ми искат 35 лева ..... стори ми се доста висока цена .
                  Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                  New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Моите манометри понякога покават до 140-150 Атмосфери налягане !Понякога на по хладно 50-60-80 Атм.

Коментар

Въглеродния двуокис си е течен в бутилките. Още при пълненето се пълни в течна фаза. Слага се по 30 кг в бутилка.
                      Не знам колко е налягането, въртят ми се едни 60 атмосфери в главата. При по-голямо налягане предпазния клапан избива.

Аргона и смесите за заваряване си държат на налягане без да се втечняват. По стандаръ трябва да са на 150 атмосфери в бутилката, но има фирми които ги пълнят до 180.

Румен Милков може да се включи по темата за техническите газове, от 9 години това му е заниманието. Днес пак напълнихме едно камионче бутилки и ги разпродаде из клиентите си в града.
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
                        Освен клапан от пералня ,какъв друг евтин вариант може да се използва на 220 волта ? На клапан за телоподаващо ми искат 35 лева ..... стори ми се доста висока цена .
                        Абе човек на пазара в неделя се намират всякакви, както се пазариш. Там до газаджиите има един дето вади много такива неща, има и хидравлика и пневматока.
                        А иначе ако се разгледаш из боклуците до басейна сигурно ще намериш.
                        Въчо Иванов Tel. 0899 837 607

Коментар

Да, при нормална "стайна" температура е около 60 атм. Но Въглеродния двуокис има много голям коефициент на температурно разширение. Затова се пълни толкова, и се слага вентил с предпазен клапан.

Но се върнах към темата, защото все ме чопли въпроса за течната фаза на СО2.
                          Ми добре, да приемем че е течен в бутилките, на 60 атм.
                          Обаче тогава какво е положението в бутилките с каргон? Там какво е налягането? Ако СО2 се втечнява при това налягане а аргона не, нали втечнения газ ще се отложи на дъното на бутилката, а през вентила ще излиза само аргона? Защото все пак това е смес на арго с вълероден двуокис, а не съединение. Как стои въпроса в действителност? Много съм досаден, а?

Коментар

Обаче тогава какво е положението в бутилките с каргон? Там какво е налягането?
                            150-170 бара, както на чистия аргон. Говоря за смес 80/20. До колкото знам няма течно вътре. То няма достатъчно количество, за да се втечни.

В малка бутилка се събира кубик аргон/коргон. В него въгледорния двуокис процентно е примерно 20, но ако в празна бутилка сипеш същото количество въглероден двуокис, което се е съдържало в коргона, той и там няма да се втечни, а и да го сипят течен, ще се изпари, без да успее да вдигне нужното налягане, за да остане поне част от него течна.

ПП: Виж в Wiki за "парциално налягане". Ако сместа е с 20% CO2 и общо налягане 170 бара, с много грубо приближение, колкото за обяснение, парциалното налягане на CO2-то ще е примерно 34 бара, тоест, недостатъчно за да се втечни.
                            Последно редактирано от sparkybg; 16-01-13, 11:18.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ето и моя нагревател за СО2.Лошото е,че работи на 220v,но за сега нямам друг.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000302.jpg
Прегледи:2
Размер:125.0 КБ
ID:5445616 Иначе върши добра работа.

Коментар

А защо си сложил вътре елемент на 220В?
                                Препоръка:
                                Смени си кабела с гумиран ако смяташ да остане на 220В.

Все пак нормално нагревателния елемент на тези подгреватели по рождение мисля,че не е за 220В!
                                АИГ-Заваряване ООД
                                Заваръчни апарати "DEL"
                                http://www.aigwelding.com
                                0889 522 036

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X